Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Doğum raporu nasıl uzatılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Doğum raporu nasıl uzatılır?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Doğum izni ne kadar uzatılabilir?

Rutin kontrollerin olduğu zamanlarda kadın işçi izinlidir. Bundan sonra doğumda önceki 8 haftalık zaman diliminde başlar ve doğumdan sonra 8 haftaya kadar sürer. Bundan sonra da kadın işçinin istemesine bağlı olarak yukarıda da bahsettiğimiz üzere 360 güne kadar uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Analık raporu ne kadar uzatılabilir?

Bu durumda doğum sonrası 8+5= 13 hafta (91 gün) süre ile kanuni olarak izin kullanma hakkına sahip olurlar. Birden fazla bebek bekleyen anne adaylarında ise doğum öncesi izni 8 yerine 10 hafta olarak kullanılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elbebekgulbebek.org

Doğum raporu en fazla kaç gün?

MADDE 5 – (1) Kadın işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır. (2) Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Doğum izni bitince ne yapılır?

4857 sayılı İş Kanunu madde 74'e göre ayrıca, kadın çalışanlar doğum izni bittikten sonra (toplam 16 veya 18 hafta) altı aya kadar doğum nedeniyle ücretsiz izin talep edebilirler. Bu noktada 6 aylık süre doğum izninin bitiminden itibaren başlar ve 6 ayın dolmasının ardından ücretsiz izin hakkı da ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cottgroup.com

Doğum Parası Nasıl Alınır? - Rapor Parası Nasıl Alınır? - Elika Hamile

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Doğum raporu bittikten sonra rapor alınır mı?

Dolayısıyla analık izni sonrası kadın işçinin rapor alması raporlu olunan süreler, 6 aydan düşülebilir. Bununla birlikte kadın işçinin analık izni sonrası bir süre rapor alması, 6 aya kadar ücretsiz izin hakkını ortadan kaldırmaz. Bu yönde bir yasa ya da yönetmelik hükmü yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

2023 yılı doğum rapor parası ne kadar?

2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Kadın doğum doktoru tek seferde kaç gün rapor verebilir?

Başta uzman doktorlar olmak üzere diğer doktorların da tek seferde yazabileceği rapor süresi 10 günü aşamaz. Bu süre doktorun gerekli görmesi durumunda kontroller ile uzatılabilir. "Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Doğum raporu en son ne zaman alınır?

Doğum izni, doğumdan önceki 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 haftayı kapsayacak şekilde 16 haftadan oluşuyor. Hamileliğin 40 hafta sürdüğü varsayılacak olursa kadın çalışanlar, 32. hafta itibarıyla izne ayrılabiliyor. Bebek 8 haftalık veya diğer bir deyişle 2 aylık olduğundaysa ücretli izin bitiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Doğum izni 37 hafta bitince mi?

Doğum izni, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftadan oluşmaktadır. Bu doğrultuda doğum izni süresi hesabında gebelik 40 hafta olarak ele alındığından kadın işçi gebeliğinin 32. haftasını tamamlaması itibariyle doğum iznine ayrılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

Doğum raporu uzatılır mı?

İlk doğum için 60 gün, ikinci doğum için 120 gün, üçüncü ve sonraki doğumlar içinse 180 gün boyunca annenin ücretsiz yarı zamanlı çalışma hakkı vardır. Bu süreler gerekli olan durumlarda doktor raporu ile uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Analık raporu onaylandıktan sonra ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

6 ay süt parası nasıl alınır?

Süt parası yardım başvurusu doğumdan sonraki 5 yıl içinde geçerlidir. Dolayısıyla 6 aylık bebeği olan annelerin süt parasına başvurma hakkı bulunur. Bu süreçte e-devlet üzerinden başvuru yaparak yardımdan yararlanmak mümkündür. Söz konusu ödenek her ayın 8 ile 14'üncü günleri arasında yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

32 haftada çalışamaz rapor nasıl alınır?

Doğum Öncesi

İlgili, gebeliğinin 32. haftasında doktora giderek bunu belgelendiren raporunu alır. Bu şekilde ilgili doğum öncesi sahip olduğu sekiz hafta doğum iznini kullanma hakkına sahip olur. İlgili isterse derhal doğum öncesi izne ayrılmak üzere bölümüne dilekçe verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Doğum sonrası analık izni doğum öncesine aktarılır mı?

Yani, çalışan gebeler dilerlerse gebeliklerinin 32. haftasında doktorlarından aldıkları "37. gebelik haftasına kadar daha 5 hafta süre ile çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır" şeklindeki benzer raporlarla doğum öncesi kullanmadıkları 5 haftalık izni doğum sonrasına aktarabilirler (Aktarma).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jinekolognet.com

34 haftada doğum iznine çıkılır mı?

Yukarıdaki kanundan da anlaşılacağı gibi çalışan annelerin doğumdan önce 8 hafta izin kullanma hakları vardır. Hamilelik süreci toplamda 40 hafta olduğuna göre anne adayı, 32. hafta dolduktan sonra izne çıkabilir. Anne adayları, doğum yaptıktan en geç 8 hafta sonra ise işlerine geri dönmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimlarim.com

2023 doğum izni kaç gün?

Doğum öncesi izin 8 hafta, doğum sonrası izin 8 haftadır. Doğum öncesi 5 hafta izin doktor raporuyla belgelemek şartıyla doğum sonrasına eklenebilir. Böylece doğum sonrası izin 13 hafta olur. Çoğul gebeliklerde doğum öncesi izinine 2 hafta eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.edu.tr

Doğum raporu işveren ne zaman onaylar?

Online olarak giriş yapıldığında işverenin SGK' da kayıtlı e-mail adresine sağlık kuruluşunun raporu sisteme girdiğine ve işverenin onaylaması için beklediğine dair bilgilendirme maili gelmektedir. Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23'üne kadar işveren bu raporun onayını SGK sistemi üzerinden vermelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Doğum izninde tam maaş alınır mı?

Doğum İzninde Maaş Alınır mı? Evet, doğum izni ücretli izinler kapsamında yer aldığı için maaşın belli bir kısmı devlet tarafından ödenir. Doğum izninde 16 hafta boyunca çalışan maaşını veya geçici iş göremezlik ödeneğini almaya devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglik.gov.tr

Özel hastane doğum izni raporu geçerli mi?

16 haftalık analık istirahati hekim raporu ile uzatılabilir. Özel hastane hekiminin raporu da geçerlidir. Rapor süresi için iş göremezlik ödeneği ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Özel hastaneden alınan doğum raporu geçerli mi?

Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

Doğum parası ile rapor parası ayni mi?

Öncelikle doğum izninde oldukları dönemde maaşlarını devletten iş görmezlik ödeneği ile alan annelere ayrıca doğum parası, emzirme ve yaparlarsa yarı çalışma ödeneği de veriliyor. RAPOR, İŞ GÖRMEZLİK PARASI; doğum öncesi ve sonrası toplam kullanılan 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Devletin verdiği süt parası ne kadar?

Emzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenerek Bakanlık Makamınca onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL ve 2023 yılı için 520,00 TL ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr
Önceki makale
Fesad zaman ne demek?
Sonraki makale
Nazilli Balıkesir arası kaç?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT