Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
Az miktarda şampuan kullanmak boyayı akıtmaz. Ancak özellikle yarı kalıcı saç boyası kullanıyorsanız boya tamamen tutmayabilir, sadece su kullanmanız gerekebilir.
Şampuan alımında boyalı saçlara özel olmasına dikkat edebilirsiniz. Saçlarınızı yıkamak için tercih edilen sürelere özen gösterin. Örneğin saçınızı boyayıp yıkadıktan sonra 2 ila 3 gün yıkamayın.
Boyalı Saçı Yıkarken Su Sıcaklığını Kontrol Edin
Boyalı saçı yıkarken, saç bakım ürünlerinin etkili olması adına duşta ılık su kullanın. Boyalı saçlar için uygun olan şampuan ve saç bakım kremini uyguladıktan sonra tüm nemi hapsetmek için saçınızı soğuk suyla durulayın.
İlgili 20 soru bulundu
Bu noktada çoğu kişinin aklında saç boyandıktan sonra şampuanla yıkanır mı ve nasıl yıkanır gibi sorular yer alır. Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir.
Vazelin ve aseton ürünleri de saç boyasına oldukça etki eden ürünlerdir. Bireyler vazelinden veya asetondan yardım alarak, deriye bulaşan tüm saç boya lekelerini temizleyebilir. Aseton içeriğinde yer alan maddelerle temizleyici özelliğine sahip bir üründür.
-Saçınızı boyatmadan bir hafta önce saçınıza derin saç bakımı uygulayın. Bu, saçınızın boyayı almasına ve saçlarınızın kimyasallardan korunmasına yardım eder. -Ne kadar dayanabilirsiniz bilinmez ama boyatmadan en az üç gün önce saçınızı ve boyattıktan sonra birkaç gün yıkamamak, boyanın kalıcılığını artırır.
Yarı kalıcı saç boyası, yaklaşık 10 yıkama sonrasında saçlardan akmaya başlar. Kalıcı saç boyası saçların uzamaya başlaması ile akmaya başlar. Kalıcı saç boyasının içerisindeki maddeler saç teline işlediğinden uzun süre saçlarda kalır. Geçici saç boyası, yaklaşık 5 yıkama sonrasında akmaya başlar.
Adet döneminizde koyu ve kahverengi tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilirsiniz. Çünkü bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Boyalı saç bakımı için mutlaka boyalı saçlara uygun olan şampuanları kullanmalısın. Elseve Color Vive Renk Koruyucu bakım şampuanı, saç renginin uzun süre korunmasını sağlıyor ve parlak görünümü destekliyor. Böylece saçlarını boyattıktan sonra solma, mat ve bakımsız görünümden şikayetçi olmuyorsun.
Kepek şampuanları saç boyası akıtmak için oldukça etkilidir. Bu işlemi her gün uygulayarak birkaç hafta içinde çok etkili bir sonuç alabilirsiniz.
Saç boyası diğer bölgelerde olduğu gibi kıyafetler üzerinden de oldukça kolay bir yöntemle çıkarılabiliyor. Beyaz sirke ve beyaz sabun yardımıyla lekenin oluştuğu bölgenin üzerini iyice ovalayın. Sonrasında ılık suyla kıyafeti biraz daha ovalamaya devam edin. Ardından kıyafeti tamamen durulayın.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Kirli saç, sadece açıcı uygulayacaksanız iyidir.
Fakat, profesyonel olmayan, yani kuaför tarafından uygulanmayan bir boya tercih ediyorsanız, saçınızı bir market boyasıyla kendiniz renklendirecekseniz, bu boyaların formülasyonu temiz saç için uygun olmadığından kirli saçta uygulamaya özen gösterin.
Saç uzmanları, renk moleküllerinin saça iyice işlemesi için şampuanlama işleminin 72 saat sonra yapılmasını öneriyor. Kuaförünüzün boyadığı saçlarınızın rengini beğenmediğinizde, evde kendi başınıza düzeltmeye çalışmak, daha da kötüye gitmesine sebep olabilir.
Dip boyası eğer saçlarda beyaz varsa kırk-kırkbeş dakika bekletilir, eğer saç normal bir renge boyanıyorsa dip boyası otuz-otuzbeş dakika bekletilir.
Uzmanlar saçların yılda 5 kezden fazla boyanmaması konusunda uyardı. Bu konuda sektör tavsiyesinin ise 4-6 haftada 1 gibi kısa bir zaman aralığı olduğuna dikkat çekildi. Uzmanlar ayrıca saçların boyandığında olabildiğince, kına, pancar ve kuşburnu gibi doğal ürünler kullanmasını tavsiye etti.
Saçlar kirliyken boyanir daha iyi tutuyormuş. Temiz saç olmazsa daha iyi olur. Boyanmaz.
Beyazlaşma çok olduğunda bunu en iyi boyama kapatır. Beyaz saçlar daha zor boyanır. Çünkü saçtaki doğal renk verici pigmentler fonksiyonlarını kaybetmişlerdir. Bu durum boyamayla sonradan saça verilen yapay renk vericilerin saçta tutunmasını zorlaştırır.
Boya saçlarınıza uygulandığında ısıyı hissedebilirsiniz. Boyayı uyguladıktan sonra saçlarınız ısınmaya başlayacaktır. Şimdi saçlarınızı sarmak için boyanın içinde yer alan plastik poşetleri kullanın. Saçlarınızın tamamının plastik poşetin içinde olduğundan emin olmalısınız.
Su bazlı boya kullandıysanız, fırçalar ve ruloları soğuk, akan su ile yıkayın, ardından biraz deterjanla ılık su ile ve tekrar soğuk, akan su ile yıkayın. Solvent bazlı boya için, fırçalarınızı solvent bazlı temizleyici ile temizleyin ve ardından biraz deterjanla ılık suda yıkayın.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Eğer yüzünüze bulaşan saç boyası lekesi hala görünürse, yüz temizleme ürünleri kullanabilirsiniz. En etkili olanları, özellikle yağ bazlı olanlarıdır. Örneğin, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya bebek yağı, saç boyası lekesini çıkarmak için harika bir seçimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri