Yumurtalardan ergine benzer yavrular çıkar. Bunlar hemen başlarının çaresine bakarlar. Boa, anakonda ve engereklerin çoğu yavrularını doğurur.
Yumurtlamanın aksine yavru yılanlar doğurarak çoğalan boa yılanları, zehirsiz bir yılan türüdür.
Yumurtlamanın aksine doğurarak çoğalan boa yılanları, zehirsiz bir yılan türüdür. Görüntülerde doğum yapan bir boğa yılanın o büyüleyici anlarına tanıklık ediyoruz.
Üreme: Genellikle yumurtlamak suretiyle üreyen yılanların bazıları canlı doğurur (Engerekler). Türüne göre yılanlar 8-50 arası yumurta bırakabilirler, Engerekler ise 3-12 arası yavru dünyaya getirirler.
Yavru yılanlarda ağız kısmı küçük olduğu için koyun, ceylan, keçi gibi büyük hayvanları yenmesi beklenemez. Bu nedenle yenilen hayvanlar kendi boyutlarına uygun olur. Yavru yılanlar genellikle kemirgenlerle ve böceklerle beslenerek yaşamalarına devam ederler.
İlgili 43 soru bulundu
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
En az yaşayan yılanlar su yılanlarıdır. Bunların ömrü de ortalama 7 yıldır. En çok yaşayan yılan türü ise anakonda olup ortalama ömrü 30 yıldır. Kral kobra olarak isimlendirilen zehirli yılan ise 15-20 yıl arasında yaşar.
Bütün yılan türlerinde iç döllenme bulunuyor. Dişi ve erkek yılanlar çiftleşmeden sonra, dişi yılan yumurtalarını toprağın içine yosunların çürümekte olduğu gübre ve yapraklar arasına bırakır. Bu yumurtaların 2-3 ay gelişme dönemi vardır. Daha sonra yavrular kabuğunu kırdıkları yumurtadan dışarıya çıkar.
Yılanlar, hepsi olmasa da bir kısmı, önceden bacaklara sahipti, fakat şimdi yeni bir araştırma yılanların uzuvlarını, onların büyüme aşamasında, daha yavaş veya daha kısa bir süre büyüttüklerini ve bu şekilde de zaman içerisinde ortadan kalktıklarını gösteriyor.
Yılanların bazı türleri yumurta ile çoğalırken, bazı türleri ise doğurarak çoğalır.
Üreme. Dişiler erkeklerden büyük olur ve yumurtayla ürerler.
Boşaltım kloaktan oluyor. Boşaltım kloaktan oluyor.
Aslında etçil ve yırtıcı bir hayvan olan ve doğası gereği özellikle kemirgenlerle beslenen yılanın önüne süt kâsesini koyan ve sütü onun vazgeçilmez bir besin kaynağı yapan, halk muhayyilesidir. Bu çalışmanın amacı, yılanla süt arasında kurulan bu sembol ilişkinin çözümlemesini yapmaktır.
Izgara veya güveçte pişirilen yılan eti, garnitür olarak da servis edilir. Nijerya: Kızartma ve ızgara yöntemiyle pişirilen yılan eti, çorba yapımında da kullanılır. Genellikle protein almak için tüketilir.
Yılan, ortalama on güne kadar açlığa dayanabilir. Yine de erişkin bir yılan beş günde bir gıda almalıdır. Yılanlar; böcekleri, kurbağa ve fareler ile diğer sürüngen ve kuş türlerinden bazılarını yemeyi severler.
Dişi bir yılan ortalama 40-50 tane yumurta bırakabiliyor. Her yıl Narcisse bölgesinde bulunan binlerce yılan 8 aylık kış uykusu sonrasında doğaya geri dönüyor. Mayıs ayının 2. haftasında uykularından uyanan yılanlar çiftleşmek için bir araya geliyor. Bu nedenle her sene 8 aylık bir kış uykusu geçirir.
Bir yılan 3 yıl uyuyabilir.
Dr. Mehmet Öz, "Zehirli yılanlar yüzde 99 gece çıkıyor. Gece saatlerinde plajlarda, dağlık alanlarda olanlar mutlaka ayakkabı giymeli'' uyarısında bulundu.
Yılanların üç odacıklı kalbi vardır. Bu iki kulakcık ve tam olmayan bir bölmesi bulunan tek karıncıktan ibarettir. Diyaframları yoktur, kalp diyaframa bağlantı yapmadığı için kolaylıkla yer değiştirebilir.
Şanlıurfa'da dünyanın en zehirli yılanları görüldü: 10 dakikada öldürüyor - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber.
Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır. Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri