Yağ endokrin bir organdır ve hormon salgılarında ve enerji depolamasında oldukça önemlidir. Doğum sonrası anne vücudunda oluşabilen deformasyonlar şöyle sıralanmaktadır: Vücutta genel bir yağlanma artışına ek olarak karın bölgesindeki derinin genişlemesi karın bölgesinde sarkıklığa neden olabilmektedir.
Hamilelik sonrası sarkan karınlara elveda
Sarkık ve fazla göbek görüntüsünün giderilmesi için sıklıkla tercih edilen yöntem karın germe işlemidir. Karın germe işlemi, karnın belirli bir bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun çıkarılması ve gevşeyen karın kaslarının sıkılaştırma işlemidir.
Günümüzde artık doğum sonrası sıkıntılarının birçoğu ameliyat, diyet, egzersiz gibi kolay ama etkili yollarla giderilebilmektedir. Doğumdan sonra neredeyse her kadında karın bölgesinde sarkmalar meydana geliyor.
Doğumdan Sonra Karın Bölgesi
Karın bölgesinde oluşan sarkık ve yumuşaklık 4 ila, 5 ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır. Bu bölgede oluşan hassasiyet nedeniyle yapılacak olan kegel egzersizleri ile leğen kemiğinizin kaslarını kuvvetlendirebilirsiniz.
Deforme olan karın kasları ve hamilelik boyunca karın ön duvarını oluşturan bağ dokusu hamilelik sonrasında kendini kolay bir şekilde toplayamaz. Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır.
İlgili 21 soru bulundu
Sarkmış göbeği toparlamak için kişiler gün içerisinde yediği her yiyeceğe dikkat etmelidir. Fazla yağlı gıdaların tüketilmesi, göbeğin daha fazla sarkmasına neden olacaktır. Kişiler az hareket ediyorsa, günlük hareketlerini çoğaltmalı ve gerekirse tempolu yürüyüşler yapmalıdır.
Cilt sıkılaştığında karın bölgenizdeki portakal kabuğu görünümü de hafifleyecektir. Ancak ideali bacak bölgenize Thermage uygulaması yapmak, karın bölgenize ise hem cildi sıkılaştıran hem de selülit problemine etki eden VelaShape teknolojisi ile müdahale etmek olabilir.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Hemen doğum sonrası, karın duvarını destekleyici korseler gereksizdir. Bu korseler her ne kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlasa da, karın kaslarınızın eski formunu kazanmasında etkisizdir ve konforunuzu bozacaktır. Önemli olan doğum sonrası karın duvarını sıkılaştırıcı egzersizlere bir an önce başlamaktır.
Öncelikle, doğum sonrası korse kullanımına hemen başlanmaması tavsiye edilir. Doğumun üzerinden minimum 1-2 gün geçmiş olmasına dikkat etmek gerekir.
Bebek büyürken rahim kendiliğinden genişler ve kasık kemiğini yukarı kaldırırken karın bölgesini iter. Kadınların doğum yaptıktan sonra 6 aylık hamile gibi görünmesinin sebebi budur.
Göbek bölgesinde düzensiz beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam düzeni gibi sebeplere bağlı olarak karın bölgesinde aşırı yağlanmalar olmaktadır. Aşırı yağlanmalar ise karın kaslarını zayıflatıp gevşetmektedir. Karın kaslarının gevşemesi ve kilo alımına bağlı olarak da göbek sarkmaları gözlenmektedir.
Sık idrara çıkma ile vücutta birikmiş fazla sıvı atılarak da ortalama 2-3 kg kaybedilir. Gebelik öncesi kiloya ise ortalama doğum sonrası 6. Ayda kavuşulur. İlk doğumsa ve çalışma hayatına erken dönüldüyse, gebelik öncesi kiloya daha hızlı dönülür.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı. Kilo verme sürecini sadece kaybetme süreci olarak görmeyin. Bizim kilo verdiğimiz süreçte vücudumuz sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.
Alt karında yağ birikmesinin en yaygın sebebi de tabii ki beslenme alışkanlıkları! Rafine şeker, beyaz un ve işlenmiş gıdalar gibi glisemik indeksi yüksek besinler, alt karında ciddi yağlanmaya sebep olabiliyor. Bununla birlikte, genetik faktörler de alt karında yağ birikimine yol açan faktörler arasında yer alıyor.
Zarif Tasarımlara Sahip Hamile Korse Modelleri
Bel ve sırtı destekleyerek ağrıların oluşmasını önler. Karnın aşağıya sarkmasını önlediği için deri sarkmalarının ve kasık ağrılarının da önüne geçer. Bunun yanında dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Bu konudan farklı olarak korselerin günde kaç saat giyileceği de araştırılmaktadır. Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Doğum sonrasında uzun süreli korse kullanılmamalıdır. Hekimin onayı ile 6 haftaya kadar günün belli saatlerinde korse takılmalı, akşamları yatarken çıkartılmalıdır. Uzun süreli korse kullanımı cilt hasarlarına, kan dolaşımının etkilenmesine, bel sorunlarına ve hareket kısıtlıklarına neden olabilmektedir.
Sezeryan sonrası karına neden bastırılır? Karna bastırmanın amacı rahmin toparlandığının anlaşılması içindir.
Anneler emzirmeyi kısmi olarak bırakırlarsa da adet kanaması yaşayabilirler. Kısmi emziren ya da biberonla da besleme yapan anneler doğumdan 4-6 hafta sonra adet görebilir.
Göbek düşmesi için başvuracağınız doktor genel cerrahi uzmanı olmalıdır. Ayrıca genel cerrahi uzman gözetiminde muayene yapılarak altında yatan herhangi bir hastalığın neden olup olmadığı saptanmalıdır.
Kanüller yardımı ile yağ dokuya lazer ısısı gönderilir.Vaser liposuciton ise ses dalgaları ile gerçekleştirilir. Bu ameliyatsız karın germe yönteminde ses dalgaları ile karın yağları eritilir ve sıvı hale dönüştükten sonra aspire edilir. Yani, işlem sırasında yağ dokusu vücuttan dışarı alınmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri