Silikon implantın ağırlığı ve yıllar içerisinde meme derisi ve dokularındaki gevşemenin bir sonucu olarak göğüslerde sarkma ortaya çıkar. Silikon protez ne kadar büyük hacimli ise o kadar ağırdır ve sarkma da o kadar fazla olur.
Silikon implantlarda herhangi bir sorun yokken implantın üzerini örten meme dokusunda sarkma ve gevşemeler gelişebilir ve bir meme dikleştirme toparlama ameliyatına gereksinim duyulabilir.
Genellikle meme taban çapından daha geniş ve daha büyük hacimli implantlar konulmaya çalışıldığında görülür. İmplantlar ağırlıkları nedeniyle dışarıya ve aşağıya doğru kayar. Ameliyat sonrası erken dönemde sürekli yüz üstü yatma alışkanlığı olan kişilerde de dışa doğru silikon protez kayma sorunu görülebilir.
Meme Dikleştirme Sonrasında Tekrar Sarkma Olur mu? Meme dikleştirme ameliyatından sonra göğüsler başlangıçta sert ve fazla kalkık olur. Zamanla yumuşar ve hafifçe sarkarak doğal kalkık görünüme kavuşur. Ameliyattan sonra kilo alınırsa büyüyen memeler daha sonra kilo verildiğinde tekrar sarkabilir.
Silikon Meme Protezinde Kayma: Silikon meme protezleri görünümünüzü değiştirebilirken yaşlanma sürecini durduramazlar. Yaşlandıkça, yerçekimi etkisini göstermeye devam edecek ve meme sarkması gelişebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Sarkmış olan göğüslerin normal şekline getirilmesi işlemi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilen “mastopeksi” (göğüs dikleştirme, göğüs toparlama, meme dikleştirme veya meme toparlama) ameliyatı ile yapılır.
Sarkmış bir memede sadece Meme dikleştirme operasyonu yapılarak daha sıkı ve şekilli göğüslere sahip olmak mümkündür. Göğüs dikleştirme ameliyatı ister protez ile kombine olsun, ister ise protez ile kombine edilmeden uygulansın genel anestezi altında uygulanır.
Meme sarkmasından kurtulmanın en kesin yolu meme dikleştirme (mastopeksi) ameliyatıdır. Sporla memeyi dikleştirmek mümkün değildir. Çünkü göğüs kası memenin içinde değil, arkasında yer alır. Spor yaptıkça bu kasın gelişmesi sağlanır.
5. Doğal memeler, herhangi bir hareket ettirici uyarana karşı "keşkül titremesi" denilen dalgalanmayı yaşarlar. Silikon memelerde, implantlar sebebiyle bu dalgalanma görülmez.
Böyle durumlarda protezin çıkarılması veya değiştirilmesi gerekebilir. Bugün artık protezlerin vücuttu kalabilmesi süresi için 15-20 yıl civarında söyleyebiliyoruz aslında.
Silikon İmplant Yüzeyinin Dalgalı Olması
Meme büyütme amacıyla kullanılan silikon implantların çoğu, dokunulduğunda doğal meme hissi verebilmesi adına, yumuşak ve esnek bir yapıdadır. Ancak bu özellik beraberinde dalgalanma sorununu da yanında getirir.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır. Bu zamandan sonra memelerinizi birleştirip (sutyen ya da bikini ile) istediğiniz miktarda dekolte elde etmeniz mümkündür.
İlk başlarda damla silikonlar, yuvarlak silikonlara göre daha sert olarak algılanabilir ancak ilerleyen zamanlarda silikon memeye tam uyum sağladıkça bu fark kaybolur. Yukarıda da bahsedildiği üzere 1. yılın sonunda oldukça doğal bir kıvama gelir.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
Meme dikleştirme ameliyatı, genel anestezi uygulanarak yapılır ve ameliyat sırasında meme başları önceden planlanan bölgeye alınır. Meme dokusu şekillendirilir. Bu aşamada büyük memelerden doku çıkarılırken küçük memelere silikon protez koyulur. Ardından gerekliyse bölgedeki fazla deri alınır ve operasyon tamamlanır.
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Kadınlarda memeyi büyüten hormonlar arasında en önemlisi östrojen hormonudur. Östrojen hormonu yumurtalıklar tarafından salgılanır ve ergenlik döneminde vücutta salgılanma seviyesini arttırarak göğüs bölgesinde de büyümeyi sağlamaktadır.
Birçok ünlü YouTuber, göğüslerini vazelin ve diş macunu sürerek büyütüğünü iddia etmiş birçok takipçi de bunu uygulamıştı. Ancak bunun da göğüs büyüklüğü üzerinde bir etkisi olduğuna dair bir kanıt yok.
Silikon meme protezleri hafızalı ve etrafında kalın bir tabaka tarafından sarılmış yapılardır. Kadın vücuduna da meme dokusu altında bulunan kas dokusu altına yerleştirilir ve burada kapsül denilen bir zar içinde durur. Meme dokusu ile ilişkisi yoktur. Süte karışamaz.
Merhabalar, silikon protez kişinin ideal göğüs ölçüsüne göre uygulandığında ve boyutta abartıya kaçılmadığında oldukça doğal duran ve başarılı sonuçlar elde edilen bir uygulamadır.
Silikon protezler göğüs dokusuna son derece benzeseler de gerçek bir göğüs dokusu kıvamında değillerdir. Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri