Şekil olarak birbirine karışan bağırsaklar atık maddelerin geçişini zorlaştırdığında ve vücut yağı arttığında kilo vermek daha karmaşık hale gelir. Bundan dolayı cilt sarkmaları meydana gelir.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Dramatik kilo kaybının ardından deri altı ve cilt dokusunda sarkmalar oluşabiliyor. Hastalarda estetik kaygı yaratan ve yaşam konforunu etkileyen bu durum plastik cerrahi ile düzeltilebiliyor.
İlgili 29 soru bulundu
Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar. Ancak elastikiyetini yitirmiş sarkık cilt yapısı için düzelme sağlamaya yetmez. Bu nedenle sarkmalardan rahatsız olan hastalara kol germe ameliyatı yapılarak sarkık görünüm ortadan kaldırılır.
Özellikle de çok hızlı kilo kaybı olduğunda deri sarkması sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun kendiliğinden doğal olarak çözülmesi ve tamamen ortadan kalkabilmesi için ne yazık ki düşük bir ihtimaldir.
Zarif Tasarımlara Sahip Hamile Korse Modelleri
Bel ve sırtı destekleyerek ağrıların oluşmasını önler. Karnın aşağıya sarkmasını önlediği için deri sarkmalarının ve kasık ağrılarının da önüne geçer. Bunun yanında dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı. Kilo verme sürecini sadece kaybetme süreci olarak görmeyin. Bizim kilo verdiğimiz süreçte vücudumuz sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Fazla kilon varsa eğer 15 kilo verince eklemlerine binen yük azalır, kemiklerin rahatlar, nefes alışverişin rahatlar, daha az terlersin, hareket için çok daha az enerji harcarsın. Kendini gün sonunda daha enerjik, sabah ise daha dinlenmiş hissedersin.
2 ayda vücudunuzdan 23 ila 25 kg kaybetmek için haftada ortalama 2,5 kg kilo vermeyi hedeflemeniz gerekir, bu da günde tükettiğinizden 2.500 daha fazla kalori yakmanızı gerektirir. Sağlıklı bir beslenme sistemi, yoğun bir egzersiz programıyla fazla kilolarınıza tamamen veda edebilirsiniz.
Yağ yakarak zayıflama, kardiyovasküler egzersiz çeşitlerini yaparak olur. En iyileri; yürüyüş, bisiklet, ip atlama, eliptik bisiklet ve yüzmedir. Hangisini yapma olanağınız varsa onu seçin. Aktiviteye başlamadan önce en az beş dakika esneme ve ısınma yapın.
Kişinin yaşayacağı elastikiyet kaybı, obez olarak geçirdiği süre ile yakından ilgilidir. Bu süreçte kişinin kiloyu yavaş bir şekilde vermesinden çok belirleyici olan obez olma süresi boyunca cilt dokusu gerilir ve sarkma durumu söz konusu olur.
Su tüketimi, hücrelerin kendisini yenilemesini sağlaması açısından yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca kilo alıp verme ile oluşan sarkmaları da büyük oranda engeller.
Günlük 1200 kcal'lik ve sağlıklı bir beslenme yolu izlersen 10 ayda 30 kg. Vermen mümkün.
Bu konudan farklı olarak korselerin günde kaç saat giyileceği de araştırılmaktadır. Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmanı öneriyoruz. Sporla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir, cildinin ihtiyacı olan oksijeni ona geri kazandırabilirsin.
Peki ince görünmek ve vücudu şekillendirmek için kullanılan korseler gerçekten zayıflatır mı, beli inceltir mi? Uzmanların belirttiğine göre, günlük düzenli olarak korse kullanmanın zayıflatma etkisi vardır. Zayıflatıcı, sıkılaştırıcı ve toparlayıcı korselerin en dikkat edilmesi gereken yöne düzenli kullanmaktır.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz. %10'luk bir kilo kaybının gerçekleşmesi için ise kabul edilebilir süre 6-12 aydır. Kilo yönetimi tedaviniz sırasında etkin bir tedavi için sıkı bir takip gerekir.
Yaşlandıkça daha sık görülen deri sarkması, tedavi edilebilir bir durumdur. Özellikle de henüz genç yaşta olan bireyler, bu durumdan birkaç ay içerisinde kurtulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri