Merhabalar, başvurunuz üzerine çocuğunuzun muayenesini yapacaklar. Çocuğun muayene sonucuna göre, sizin başvurunuzu onaylarlarsa, tanıyı sistemden düşecekler. Yani tanı tamamen silinir.
Sağlık kurulunca verilen karar neticesinden silinmesi uygun görülmüşse Sağlık bakanlığı' na resmi yazı yazılarak tanı silme işlemi yapılması sağlanır ve ilgili sağlık kuruluşuna resmi yazılarak tanı/tanıların kayıtlarından silinmesi sağlanır.
İstediğiniz bilgileri silebilir, istediklerinizi paylaşabilir ve eğer isterseniz e-Nabız profilinizi dondurabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Unutmayın, profilinizin ve sağlık bilgilerinizin tek yöneticisi ve sahibi sizsiniz.
Eklediğiniz değerleri Güncelle butonu ile güncelleyebilir Sil butonu ile silebilirsiniz. “Gösterilecek Veriler” butonu ile sayfanızda görmek istediğiniz webden eklediğiniz tansiyon, şeker, nabız ve ağırlık bilgilerinden veya mobil uygulamadan aktarılan veri değerlerinizi hepsini ya da istediğinizi seçebilirsiniz.
Bulunduğunuz ilin sağlık il Müdürlüğüne dilekçe ile başvurun gereken yönlendirmeyi yapacaklardır. Bulunduğunuz ilin sağlık il Müdürlüğüne dilekçe ile başvurun gereken yönlendirmeyi yapacaklardır. Gereksiz bir şeyin peşine düşmüşsünüz.
İlgili 35 soru bulundu
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir. Sicile işlenme durumu, psikiyatri polikliniklerinden veya psikiyatri hastanelerinden alınan rapor veya yatış kararı sonrası gerçekleşir.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
e-Devlet Kapısı ile profilinize giriş yaparak “Profilimde Görünmesin” butonuna tıklayıp ziyaretinize ait tüm verilerin profilinizde görünmemesini sağlayabilirsiniz. Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
4.1. Hiçbir Hekim Verilerimi Görmesin Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hiçbir hekim SMS doğrulaması yapmadan hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip değildir.
Kurumdaki yetkili kişiler (doktor, hemşire vb.) sisteme giriş yapabilir ve hasta bilgilerine erişim sağlayabilirler. Hasta hakları korunması sebebi ile sisteme giriş yapabilen ve her bir kişinin görebileceği bilgi erişimi sınırlandırılabilir.
Evet görebilir. Eczaneden sen de döküman alabilirsin.
E Devlet girişi yaptıktan sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında yer alan tedavi bilgileri sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece açılan sayfada hangi tarihler arasındaki tedavi bilgilerinizi öğrenmek istiyorsanız, sayfaya o tarihleri girmeniz yeterli olacaktır.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Hastayla ilgili tıbbi kayıtları ancak doğrudan ilgili kişiler görebilir; diğer sağlık personel dâhil başka birisinin görmesi bu bilgilere ulaşması mümkün olmamalıdır.
Türk Telekom işbirliğiyle hayata geçirilen ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların geçmişlerine ulaşılabilecek olan sistemi Bakan Müezzinoğlu anlattı.
Psikiyatrik Muayene Tanısı
Çocuk ve ergenlerde görülen psikolojik sorunların değerlendirmesi ve müdahalesine yönelik olarak yapılan yaklaşık bir saat süreli gözlem ve görüşmeye dayanan hizmetlerimizi kapsamaktadır.
Psikiyatrik görüşme ve muayeneye ek olarak gereken vakalarda yardımcı tanı yöntemleri olarak psikometrik testler (Nöropsikolojik batarya, projektif testler, kişilik değerlendirme testleri, semptom tarama testleri, klinik değerlendirme ölçekleri vb. ) ve laboratuvar yöntemleri (kan biyokimya testleri, radyolojik ...
Engelli raporu e-devlete ne zaman düşer? Engelli raporu başvurusunun ardından, Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, engelli raporu e-Devlet sistemi üzerinden kişinin hesabına maksimum 15 iş günü içerisinde düşecektir.
Sicile işlenen bir durum yoktur. Psikolojik tedavi almak ayıp değildir, suç değildir.
psikiyatristler tıp eğitimi aldıkları için tanı koyma ve ilaçla tedavi etme yetkileri vardır.
Eğer özel bir klinikte veyahut psikolojik danışmanlık merkezinde hizmet veren bir Klinik Psikolog, Psikolog ya da Psikolojik Danışman'a gidiyorsanız ya da gitmeyi düşünüyorsanız herhangi bir şekilde sicile işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri