Eczanelerde bulunan iyot damlaları, sağlık açısından çeşitli avantajları nedeniyle yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasında yer almaktadır.
75,00 TL Havale ile 1,50TL daha az ödeyin.
İyot; istiridye, karides ve ıstakoz gibi deniz canlılarında bulunur. Mezgit, ton balığı gibi derin, tuzlu su balıkları genelde daha fazla iyot içerir. Şalgam, sarımsak, pazı, kuru fasulye, kabak, ıspanak ve soya fasulyesi de iyot içeren sebzeler arasında yer alır.
Çünkü dışarıdan gelen her etken o hastaların psikolojilerini çok kötü bir şekilde etkilemektedir.iyotdamlası eczanedesatılıyormudiye merak edenler için iyot damlasının eczane, aktar, satış siteleri üzerinden dağıtıldığını belirtebiliriz.
Mezgit, ton balığı gibi derin, tuzlu su balıkları ise daha fazla iyot içerir. Sebzelerden ıspanak, şalgam, pazı, kabak, sarımsak ve kuru fasulye bol miktarda iyot içerir. Meyve olarak çilek de bulunan iyot, süt ve süt ürünlerinden de temin edilebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Tavsiye Edilen Günlük Alım Dozu:
Günde bir damla alınması önerilir.
Genellikle şişelerde bulunan damlalar, doğrudan cilde uygulanabilir. Bu, kullanıcıların damlaları hedef alan bölgelere kolayca uygulayabilmelerini sağlar.
İyot, insan vücudu tarafından üretilediği için dışarıdan besin yolu ile alınabilen, tiroid bezi tarafından kullanılan bir elementtir. İyot, tiroid hormonlarının yapımı için gerekli olduğunda büyüme, vücudun enerjiyi kullanma biçimi, beyin ve kemik gelişimi için önemlidir.
Karides ve diğer kabuklu deniz canlıları da iyot eksikliğini önlemek için kullanılabilir.Taze sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmesi hipertiroidi ve iyot eksikliğini önlemektedir. Ispanak, kuru erik, soya fasulyesi, pazı, kabak, kuru fasulye ve sarımsak gibi sebzelerin iyot oranı yüksektir.
Ürün Sertifikalarına , ürün kutusu üzerinde bulunan QR kod okutularak ulaşılabilir.
İyot, kimyasal elementler arasında yer alan ve vücudumuz için hayati öneme sahip olan bir element. Canan Karatay, ekmekte bulunan bromür, diş macunlarındaki florür ve çamaşır sularındaki klorürün iyot eksikliğinin en önemli nedenleri olduğuna dikkat çekti. Karatay, "İyot çok önemli bir mineraldir.
(Formül 100 ml içindir. 50 ml hazırlatabilirsiniz. Saf iyot yakıcıdır, bu solüsyonu eczacının hazırlaması gerekir.) Bir cam havanda iyot ve potasyum iyodür iyice ezilir. Buna suyun yarısı yavaş yavaş iyice karıştırılarak ilave edilip tamamen çözünmesi sağlanır.
İyot yakıcı bir mineraldir. Bu nedenle direkt olarak ağızdan alınması ve cilde temas etmesi sakıncalıdır.
Günlük 1 ile 8 Damla arasında verilebilir. Günün herhangi bir vaktinde alınabileceği gibi bizim tavsiyemiz sabahları aç karnına bir bardak suya katılarak içilmesi yönündedir.
Fransız fizikçi Auguste Lugol tarafından bulunmuştur. ü Çözelti,karbonhidrat içeren bir maddeye döküldüğünde o madde mavi- mor ve lacivert renk alır. ü İyot; kloroform, karbon tetraklorür ve karbon disülfürde kolaylıkla çözünüp mor çözeltiler oluşturabilir. Suda az çözündüğünde ise sarı bir çözelti oluşturur.
"Bazı tiroid hastalarının, örneğin Graves Hastalığı, Hashimoto Tiroiditi ve sıcak nodülü olan hastaların iyotlu tuz kullanmaları sakıncalıdır.
İyot eksikliği hastalıkları özellikle hamilelerde ve bebeklerde kalıcı sorunlar yaratabilir. İyot eksikliği nedeniyle ilk guatr hastalığı görülür. İyot eksikliği özellikle hamilelerde ölü doğuma ve düşüğe neden olabilir. Bunun yanında bu eksikliği yaşayan kişilerde odaklanma sorunları ve hiperaktivite de görülebilir.
İyot, vücut tarafından üretilmeyen temel bir minerallerden biridir. Bu nedenle yiyecekler ve/veya gıda takviyeleri ile dışarıdan alınması gerekir. Bazı gıdalarda doğal olarak bulunan iyot, hücreleri ve metabolik hızı sağlıklı tutmaya yardımcı olan tiroit hormonlarının yapılmasına yardımcı olur.
Tavsiye Edilen Günlük Alım Dozu: Günde bir damla alınması önerilir. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yöneliktir.
Aşırı iyot alımı, tiroid bezinin aşırı aktif hale gelmesine ve hipertiroidizme neden olabilir. Hipertiroidizmin belirtileri arasında kilo kaybı, terleme, titreme ve huzursuzluk bulunur. İyot fazlalığı da guatrın oluşumuna katkıda bulunabilir ve çeşitli tiroid hastalıklarına yol açabilir.
Lugol çözeltisi, antiseptik etkisinden dolayı, esas olarak cildi dezenfekte etmek için, gargara için sulu bir iyot çözeltisi şeklinde kullanılır ve ayrıca tiroid bezinin tedavisi için tüketilir.
İyot fazlalığı tiroidin hızlı çalışmasına (zehirli guatr-hipertiroidi) neden olabilir, bu sebeple iyot düzeyine bakılmadan ve doktor kontrolü olmaksızın iyot takviyesi kullanmak sakıncalıdır. Spot idrarda iyot düzeyi ile eksikliği değerlendirilir.
İyot bir mineraldir. Lugol ise hem iyot hem de potasyum iyodürden oluşan bir bileşiktir.
Bu ürünleri sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanmanız yeterli. 1 bardak suya damlatarak ürünleri kolaylıkla kullanabilirsiniz. İyot damlaları vücut yapınıza uygun bir şekilde kullanabilmek için uzman desteği alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri