Dolap temizliğini unutmuyoruz Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin. Karbonat ve elma sirkesi ile mutfak dolabı temizliğini kolayca yapabilirsiniz. Dolap kapağı, rafları ve yüzeylerini en iyi şekilde temizlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Bu noktada “Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aradığınızı biliyoruz. Bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su ile hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyup özellikle yağ lekelerinin yoğun olduğu bölgelere bu temizleyiciyi sıkıp biraz bekledikten sonra nemli bir bezle alanı silebilirsiniz.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Mutfak dolaplarını silerken en üst dolap ve raflardan başlayarak sırayla aşağı doğru inin. Önce dolap içlerini ardından dolap kapaklarını temizleyin. Çok ıslak olmayan nemli bir bezle ve dairesel hareketlerle silin. Mikrofiber bezlerle silerseniz ekstra kurulama işlemi yapmanız gerekmez.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Dolapların dış yüzeylerini temizlemek için, yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanılmalıdır. Hassas ve ahşap yüzeyler için, sert kimyasallardan kaçınılmalı ve daha hafif temizleyiciler tercih edilmelidir. Silme işlemi sırasında nazik hareketlerle dolaplar ovalanarak kir ve lekelerin çıkması sağlanmalıdır.
Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir. Bu karışım için sirke suyu ile karbonat gerekli, macun kıvamına gelecek şekilde hazırlanması ile birlikte dolaplara sürülür.
Fayans yüzeyler için 5 litre sıcak suya bir bardak karbonat, bir bardağın 3/4'ü kadar beyaz sirke ve 1 bardak amonyum etkili bir yüzey temizleyici olur.
Ahşap yüzeyler için doğal temizleyici hazırlamak için 2 su bardağı sirke, 1 su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı zeytinyağlı sabun, birkaç damla çam yağı gereklidir. Sabunun rendelenerek eklenmesi gerekir. kaynar su içine tüm malzemeler katılır ve köpürtülür. Parkeler bu suyla temizlenir.
- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Cif Amonyaklı Krem - İçerdiği mikropartiküller ile en zor kirleri bile kolayca temizler. Cif Limon Kokulu Krem - İçerdiği mikropartiküller ile en zor kirleri kolayca temizlerken limon kokusu ile temizliğe ferahlık katar.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor
Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz.
1 su bardağı sıcak suya 1 çay bardağı sirke ekleyin. Daha sonra bu karışımı yağlı şişenin içine aktarın. Birkaç dakika çalkalayın ve yıkayın. Şişenizdeki lekeler çıkmazsa karışım soğuyana kadar şişenizde bekletin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri