1. Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açın ve msconfig yazıp Enter'a basın. 2. Sistem Yapılandırması ekranında Genel sekmesinde Seçmeli Başlangıç seçeneğini işaretleyin ve Başlangıç Öğelerini Yükle onay kutusunu boş bırakın. İşaretliyse işaretini kaldırın.
Özet. Bir "temiz önyükleme", Windows'a çok az sayıda sürücü ve başlangıç programı ile başlar, böylece bir arka plan programının oyununuza veya programınıza engel olup olmadığını belirleyebilirsiniz.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
Windows 11 temiz kurulumu, USB ile yapılabilen ve bilgisayarın işletim sistemini sıfırdan yükleyerek performansı artıran bir yöntemdir. 1 dakikada Windows 11 flash bellek hazırlamak için haberimizi okuyun. Windows 11 Temiz Kurulum, işletim sistemini USB bellek aracılığıyla sıfırdan yüklemeyi ifade eder.
Windows'ta, Arama alanına msconfig yazın ve ardından arama sonuçlarından Windows 10'da Sistem Yapılandırması veya Windows 8'de msconfig ögesini seçin. Sistem Yapılandırması penceresi açılır.
İlgili 27 soru bulundu
Seçenek 1: Başlat Menüsünden Yeniden Başlatma
Ekranın sol alt köşesindeki Başlat düğmesine tıklayın ve Güç düğmesine tıklayın. Güç menüsünde, Yeniden Başlat seçeneğini seçin.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin altındaki Şimdi yeniden başlat öğesine tıklayın.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın.
Güvenli Önyükleme, sistem başlangıcı sırasında yüklenen her yazılım modülünün güvenli olmasını sağlayarak sistem güvenliğini artıran önemli bir teknolojidir. Varsayılan olarak etkindir.
Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı. Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü.
Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Format attıktan sonra bilgisayardaki veriler, tamamen silinmez. Hard diskte kendilerini korumaya devam ederler. Ancak hard diske yeni bir dosya kaydedilmek istendiğinde, disk üzerine belirli bir düzende kaydedilmeye başlanır. Bu durum, silinmiş dosyaların tamamen kaybolmasına neden olur.
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
Kilitlenmiş bir bilgisayarı yeniden başlatmak için bilgisayar kapanana dek Güç düğmesini basılı tutun. Birkaç saniye bekleyin ve ardından bilgisayarı yeniden açmak için güç düğmesine basın.
Eğer bilgisayarınız sürekli çöküyor ve mavi ekran görünüyorsa, bunun arkasında birçok sebep vardır. Sürücülerin güncel olmaması, donanımda bir hata olması veya tıkanmış fanlar nedeniyle yeterli hava akışının olmaması gibi durumlar bilgisayar çökmelerine yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri