Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri ile çenenizdeki çukur görünümü hafifletmek, hatta tamamen gidermek mümkün. Ancak dolgu enjeksiyonunun kalıcılığının ortalama altı ay olduğunu belirtmek isterim. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Altın dolgular 15-30 yıl dayanırken gümüş dolgular 10-15 yıl dayanabilmektedir. Fakat kompozit dolgular çok uzun ömürlü olmamakla birlikte ortalama 5-7 yıl dayanırlar. Süresi doldukça değiştirilmeleri gerekir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Dudaklarda hyalüronik asit dolgu malzemesi olarak kullanılırsa, kalıcılık etkisi 6-12 ay devam edebilir. Bu süre bittikten sonra dudak dolgusu yeniden tekrarlanmalıdır. Dolgu yapılırken bazen bir dolgu yeterli gelirken, bazı durumlarda daha fazla dolgu malzemesi gerekli olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Aynı bölgede bulunan dişlere aynı seansta rahatlıkla dolgu yapılabilir, ancak dolgu yapılacak dişler aynı bölgede değilse örneğin bir diş sağ altı çenede diğeri sol alt çenede ise ve dolgu anestezi altında yapılacaksa aynı seansta iki dişe dolgu yapmaktan kaçınmak gerekir.
Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
En Güvenilir Dolgu Markaları Nelerdir ? Juvederm, Teosyal markaları dudak dolgunlaştırma uygulamalarında en güvenilir seçenekler arasındadır. Hyaluronik asit dolgu için doğal görüntü veren bu dolgu markalarını değerlendirerek avantajlı bir sonuç alabilirsiniz.
Hyalüronik asit içeren dolgular 6-12 ay, Poly L Laktik asit içeren dolgular 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda 3 yıl, Kalıcı dolgular ise ömür boyu devam eder.
Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.
Doktor tecrübesi, kullanılacak olan dolgu miktarı, dolgu markası gibi durumlar fiyatlar üzerinde etkilidir. Geçmiş yıllara ait veriler incelendiğinde 1 ml dolgu fiyatı 1000 TL ile 2000 TL arasında değişir.
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
* Botox uygulaması derinleşmemiş, mimikten kaynaklanan ya da çizgi halinde olan az miktarda kırışıklıklarda daha etkilidir. Dolgu, derin kırışıklıklar, mimik olmasa da yüzde görülen çizgilerde ve çöküntülerde etkilidir. * Botox, kasların gevşetilerek mimik ve kas hareketleri esnasında oluşacak kırışıklıkları engeller.
Amalgam dolgu içerisindeki cıva, zehir içermediği gibi diğer metal maddeler ile birleştirildiğinde kimyasal yapısı değişeceği için zararsız bir form hali alır.
Uzun ömürlü olması gerekçesi ile sık tercih edilen bu dolgu, gri bir renge sahiptir. Dolgunun dişe uygulanması sırasında diş yüzeyine herhangi bir zarar verilmemektedir. Bunun nedeni dolguların dişin yüzeyine değil, dişin iç kısmına uygulanıyor olmasıdır.
Yaklaşık 8-12 ay içerisinde etkileri yavaş yavaş ortadan kalkarak eski haline gelir. Bu süre dolgunun nereye enjekte edildiğine, enjekte edilen dolgu miktarına ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak ufak değişkenlikler gösterebilmektedir.
Diş dolgusu değiştirme zamanının geldiğinin en belirgin işaretleri dolgulu dişte ağrı ve sızlamaların başlamasıdır. Bu ağrılar yemek yerken ve su içerken olabileceği gibi kendi kendine de oluşabilmektedir. Bu durumlarda dolgu değişmezse ağrılı dişte iltihap oluşabilir.
Kompozit Dolgunun Ömrü Ne Kadardır? Özellikle son 50 yıldır sıklıkla kullanılan kompozit dolgular, amalgam dolgulara kıyasla biraz daha erken yıpranır ancak kompozit dolgular da iyi bakımla 10-15 yıla kadar kullanılabilir. Eğer diş gıcırdatma ya da farklı problemler mevcutsa, dolguların ömrü kısalabilir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri