Sorunuza gelince; işlemden hemen sonra etkisini görebilirsiniz. Dolgu uygulamalarında kişiye ve uygulanan bölgeye göre kalıcılık 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Dolguda hemen sonuç belli olur mu ? Sonuç hemen görülür. Dolgunluk etkisi hemen ortaya çıktığı için işlem yaparken elinizdeki ayna ile istediğiniz alana istediğiniz kadar uygulama yapılır. Tam sonuç, 10 günden sonra dolgunun vücut bağ dokusuna entegre olması ile daha da iyi görülür.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir? Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur.
İlgili 23 soru bulundu
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Dudak dolgusu işleminden sonra kişilerin dudaklarında hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve çoğunlukla şişlik üçüncü gün itibariyle azalmaktadır. Dolgu uygulaması yapılmasını takiben yaklaşık bir hafta sonra şişlikler tam inmiş ve dudaklar olması gereken ve beklenen forma ulaşmış olur.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
En Güvenilir Dolgu Markaları Nelerdir ? Juvederm, Teosyal markaları dudak dolgunlaştırma uygulamalarında en güvenilir seçenekler arasındadır. Hyaluronik asit dolgu için doğal görüntü veren bu dolgu markalarını değerlendirerek avantajlı bir sonuç alabilirsiniz.
Dudak dolgusu uygulamasının ardından ilk 2 gün dudağa hassas davranılır, bu nedenle sert öpüşmelerden kaçınılmalıdır. İki günün ardından dudak dolgusu yaptıran kişinin öpüşmesinde bir sakınca görülmez.
Bir günde birden fazla dişe dolgu yapılabilir.
Kremlerle yapılan hafif bir anestezi sonrası yaklaşık 15-30 dakika gibi kısa sürede uygulanır. Enjektör içerisindeki dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. Etkisi Ne Kadar Sürer? Kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına göre etki ortalama 12-16 ay devam eder.
Yeni Dolgu Yapılan Diş Fırçalanır Mı? Yeni dolgu yapılan dişlere yemek yenildikten sonra fırçalama yapılabilir.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.
İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.
Dolayısıyla kişi, tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Söz konusu tedavinin abdestsiz, cünüp veya âdetli iken yapılması da caizdir.
Cilt yapıları kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için meydana gelen ödemler, uygulamayı yaptıran hastaların yaklaşık olarak %4'ünde görülür. Ödem, morluk ya da şişlikler genellikle dudak ve göz altı bölgelerinde oluşabilir. Bu yan etkileri zamana bırakmak ve telaşlanmamak en doğrusu olabilir.
Kısacası kaliteli bir cilt bakımı rutinine sahip olmak, botoks ve dolgunun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmanın önemli yollarından birisidir. Susuzluk yaşlanmayı hızlandıran en önemli faktörlerdendir. Cildi nemli tutmak özellikle botoks için çok faydalıdır.
Enfeksiyon riski olduğu için ilk iki hafta boyunca havuza girilmemelidir. Eğer dudakta uçuk ve benzer durumlar varsa dolgu yaptırılmamalıdır. Dolgudan sonra ilk dört saat boyunca yüz üstü pozisyonda yatılmamalı, lazer işlemi için en az iki gün beklenmelidir.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri