Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder. Bir hafta içerisinde dolgu maddesi yayılır ve cilde tam olarak oturur. Eğer iki hafta geçmesine rağmen hale istenen sonuç görülmemişse kişiye ek bir uygulama yapılması gerekebilir. Bunun kararı hekim tarafından verilir.
Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir? Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur.
Dudak dolgusu işleminden sonra kişilerin dudaklarında hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve çoğunlukla şişlik üçüncü gün itibariyle azalmaktadır. Dolgu uygulaması yapılmasını takiben yaklaşık bir hafta sonra şişlikler tam inmiş ve dudaklar olması gereken ve beklenen forma ulaşmış olur.
İlgili 33 soru bulundu
Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder. Dolguda çoğu insan için ideal süre 6 ile 18 ay arasındır. Dolgunun oturması için on ile on beş gün süre geçmesi tavsiye edilir.
Sorunuza gelince; işlemden hemen sonra etkisini görebilirsiniz. Dolgu uygulamalarında kişiye ve uygulanan bölgeye göre kalıcılık 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Dolgu tedavisi uygulanan hastalar bu duruma 2-3 gün içerisinde alışırlar. Ancak 2-3 gün içerisinde dahi alışılmıyorsa diş hekimini bu konuda bilgilendirmekte fayda vardır. Dolgu tedavisi sonrasında sıcak ve soğuk hassasiyetinin yaşanması çok normaldir. Hatta bu hassasiyet durumu 2-3 hafta kadar sürebilir.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.
Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.
İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Öpüşme Basınç Yaratabilir
Dolgu maddesi ayrıca üst dudağı geçerek Cupidin yani dudak yayı üzerine gidebilir ve anlamsız bir görünüm oluşturabilir. Bu durumda ise, yer değiştiren dolguyu mecburen eritmek zorunda kalabiliriz.
Dudak dolgusu sonrası topaklanma çoğu zaman dolgunun yüzeye yakın enjekte edilmesi nedeniyle oluşur ve genellikle de kendiliğinden geçer. Ancak 2 hafta sonra da devam eden topaklanma durumunda doktora başvurulmalıdır.
Hyalüronidaz Nedir? Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar.
Yeni Dolgu Yapılan Diş Fırçalanır Mı? Yeni dolgu yapılan dişlere yemek yenildikten sonra fırçalama yapılabilir. Aynı zamanda dişlerin arasına giren yemek parçacıklarını çıkarmak için diş ipi kullanılabilir. Yemek sonrası ağızda oluşan kötü kokuların oluşumunu engellemek için dişler fırçalanabilir.
Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.
Bu süre genellikle 24 ila 48 saat arasında değişir. Dolgu işlemi sonrasında, diş hekiminiz size dolgunun tam olarak sertleşmesi için beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bu süre boyunca, dişe baskı yapabilecek veya dolgunun şeklini bozabilecek herhangi bir şeyden kaçınmanız önemlidir.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Hyaluronik asit, dermis dokusunda kollajeni oluşturan temel bir ara maddedir. Hacminin 1000 katı kadar su bağlayabilmektedir. Hyaluronik asit içeren yüz dolgu maddeleri enjekte edildikleri bölgede yer değiştirmezler veya kaymazlar.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri