Hyaluronik asit enjeksiyon sonrası gelişen 2 hafta sonrasında da hala kaybolmayan topaklanma, hyaluronidaz enjeksiyonu ile geçer.
Dolgu uygulaması sonrası oluşan sertlik şeklinde hissedilen topaklanma olduğunda dağılması için tarafınızdan gün içinde hafif şekilde masaj uygulayabilirsiniz. Dağılmadığı zamanlarda doktor tarafından masaj yapılır. Bundan sonra masaj yapılmasına gerek yoktur.
Dudak dolgusu sonrası topaklanma çoğu zaman dolgunun yüzeye yakın enjekte edilmesi nedeniyle oluşur ve genellikle de kendiliğinden geçer. Ancak 2 hafta sonra da devam eden topaklanma durumunda doktora başvurulmalıdır.
Nazolabial Dolgu Sonrası Topaklanma
Bu etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bu süreçte kendinizi rahatlatmak için soğuk kompres uygulayabilir ve bu sayede şişliğin azalmasını sağlayabilirsiniz.
Çene dolgusu sonrası ağrı genellikle görülmemektedir. Çene dolgusu sonrası sertlik ilk 2-3 gün sürer ve sonrasında kendiliğinden azalmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Nazolabial dolgu sonrası sertlik de sık görülen şikayetlerdendir. Bu kişilerde ve nazolabial dolgu sonrası topaklanma şikayeti olanlarda masaj yapılmasına ağırlık verilmelidir.
Nazolabial Dolgu Sonrası Masaj Yapılır Mı? Dermal dolgu uygulamalarında bölgeye hafif masaj yapılmasında bir sakınca bulunmuyor. Nazolabial dolgu dermal dolgu olarak uygulanacaksa şişlikleri gidermeye yönelik hafif şekilde masaj yapabilirsiniz.
Merhabalar, Dolgu işleminin sonrasında dudaklarda kısa süreli olarak şişlik ve ödem yaşanan bir durumdur. Ele gelen nohut tanesi şeklinde topaklanma oluşması halinde, günde belirli aralıklarla parmaklarla o bölgeye hafif masaj ile topaklanmaları dağıtabilirsiniz.
Hassasiyet: Dolgu işlemi sonrası normalden daha fazla sıcak veya soğuk hassasiyeti yaşıyorsanız, bu dolgu ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Dolgunun Değişmesi: Dolgu, zaman içinde değişiyorsa veya hasar görüyorsa, bu hatalı bir dolgu işaret olabilir.
Bu nedenle dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra bol su içmek, ödem atılımını hızlandıracaktır. Dudak dolgusu enjeksiyonunun ardından soğuk havlu, buz gibi kompreslerin nazikçe uygulanması dudak dolgusundan sonra oluşması olası konfor eksikliğini önler.
Dolgu uygulaması sırasında, ürün cilt altına verildikten sonra doktorunuz dolgunun yerleşmesi için masaj uygulayacaktır. Daha sonra sizin dolgu bölgenize baskı uygulamanızdan, masaj yapmanızdan en az 1 hafta kaçınmanızı söyleyecektir.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Bu dolguların vücut tarafından eritilmedikleri, nadiren çözündükleri, düşünülür ise dokuda sürekli bir inflamasyon anlamına gelmektedir. Vücutta kronik inflamasyon zamanla "granuloma" tanımladığımız doku oluşumu ile sonuçlanmakta. Aslında doku dolgunluğunu sağlayan kronik inflamasyon ve gelişen granulom yapılarıdır.
İlk 24 saat içinde ağır ve yoğun spor yapmaktan kaçınılmalıdır. İlk 3 gün boyunca enfeksiyon bulaşma riski sebebiyle havuza girilmemelidir. İlk 3 gün boyunca alkol, sigara, aspirin, ağrı kesici ya da kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, yüksek oranda şeker, kafein ve sodyum içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.
Uygulamanın sonuçlarını hemen görmek mümkün. Yani, dolgu maddesi enjekte edilir edilmez elmacık kemikleri ve çene hattınız daha belirgin bir görünüme kavuşacaktır. Uygulamanın ardından, işlem yapılan yerde hafif bir şişkinlik olması beklenen bir durumdur.
İyileşme sürecinin hızlanması için bir süre güneşten uzak durulmalıdır. Ödem ve şişlik bu süreçte sıklıkla görülmekte olup hafif ağrı, kırmızılık, bölgesel morarmalar, kaşıntı ve cilt döküntüleri görülmesi normaldir. İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer.
Genelde insanımız 2 ya da 3 bardak günlük su içtiğinden bu da maalesef dolgu süresini negatif yönde etkiler. Kronik hastalıklar özelinde, özellikle tiroid gibi hastalıklar da dolgu süresini kısaltabilir durumlardır.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri