İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
sırasında dolgu maddesi bu damarlardan birine. gelirse ve damarı tıkarsa. yuzde damarın besledigi alanda. doku kaybı olusur.
Dolgunun venlere dışarıdan bası yapması uygulama alanında morumsu renk değişimine, şiddetli ağrıya ve ödeme neden olmaktadır. Venöz oklüzyonlar daha yüzeysel doku kaybı yapmakla birlikte arteriyal oklüzyonlar daha derin doku kayıpları yapmaktadır.
Ancak yapılan çalışmalarla birlikte, dolgu içinde de olsa cıvanın insan sağlığına zararlı etkileri olduğu sonucu ortaya çıktı. Toksik etkiye sahip olan cıva, organlara yayılır, kalp, karaciğer, akciğer ve böbreklere, sinir sistemine ve bağışıklık sistemine zarar verebilir.
İlgili 15 soru bulundu
KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.
Dolgu ne kadar dayanır? Kullanılan dolgu maddesinin özelliğine göre etki süresi değişir. Hyalüronik asit içeren preparatlarda 8-16 ay, Poly L Laktik asit içeren uygulamalarda 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda bu süre 3 yıl devam eder.
Dr. Mustafa Karataş: Merhabalar Gülçin Hanım, Dolgu maddelerinin olası yan etkileri, uygulama sırasında oluşabilecek kızarıklık ya da morarmalar dışında granülom dediğimiz sertlik oluşmasıdır. En ciddi yan etki, granülom oluşmasıdır ki bu hyalüronikasit içeren dolgularda çok nadiren görülür.
Dolgu noktası sinire ne kadar yakın ise o kadar ağrı hissedilir. İşlem tamamlandıktan sonra da ağrı bir süre devam edebilir. Bu durum sinire yakın uygulamalar için normaldir. Ağrılar uzun süre devam ederse hatalı dolgu ihtimalinden bahsetmek mümkündür.
Hassasiyet: Dolgu işlemi sonrası normalden daha fazla sıcak veya soğuk hassasiyeti yaşıyorsanız, bu dolgu ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Dolgunun Değişmesi: Dolgu, zaman içinde değişiyorsa veya hasar görüyorsa, bu hatalı bir dolgu işaret olabilir.
Sinirlere çok yaklaşmış dolgularda bu tarz baskı ağrılarının geçmesi için 4-6 haftalık bir sürece ihtiyaç olabilmektedir. Bu süreçte baskı ağrısı gittikçe azalıp geçmiyorsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.
Normalde yüzünüzdeki ödemin geçmesi gerekirdi. Ama bazen dolgunun enjekte edildiği noktada bir sinire denk gelmesi morluklara, ödeme neden olabiliyor.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.
Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.
Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder. Bir hafta içerisinde dolgu maddesi yayılır ve cilde tam olarak oturur. Eğer iki hafta geçmesine rağmen hale istenen sonuç görülmemişse kişiye ek bir uygulama yapılması gerekebilir. Bunun kararı hekim tarafından verilir.
Bazı durumlarda dolguda oluşan çatlaklar ve kırıklar sızıntıya neden olarak dolgunun altında çürük oluşmasına sebep olur. Dolguların altında oluşan çürükler çoğu zaman belirti vermeden ilerler ve dişte büyük madde kayıplarına ve komplike tedaviler gerektiren durumlara neden olur.
Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder. Dolguda çoğu insan için ideal süre 6 ile 18 ay arasındır. Dolgunun oturması için on ile on beş gün süre geçmesi tavsiye edilir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Dudak dolgusu sonrası kistler genellikle bir reaksiyona bağlı değil dolgunun yüzeysel plana yapılmasından kaynaklanır. Tedavisi de bu kistik yapıların patlatılmasıdır. Kist boşaltılması sonrası yeniden dudak dolgusu yapılması için 1-3 ay gibi bir zaman geçmesi gerekir.
Amalgam dolgu içerisindeki cıva, zehir içermediği gibi diğer metal maddeler ile birleştirildiğinde kimyasal yapısı değişeceği için zararsız bir form hali alır.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.
En Güvenilir Dolgu Markaları Nelerdir ? Juvederm, Teosyal markaları dudak dolgunlaştırma uygulamalarında en güvenilir seçenekler arasındadır. Hyaluronik asit dolgu için doğal görüntü veren bu dolgu markalarını değerlendirerek avantajlı bir sonuç alabilirsiniz.
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri