Yenibahar, kakule, tarçın, karabiber, muskat, karanfil dolma baharı içinde bulunur.
tatlı ve yemeklerde özel bir tat elde etmek istediğinizde de kullanılabilir. Toplam 3 ürün görüntüleniyor. Özellikle havuç salatası, noel kurabiyesi, elmalı turta, kabak tatlısı en sık kullanıldığı tarifler arasında yer alır.
dolma baharıİçinde karabiber, tarçın gibi baharatlar bulunduran ama içerisinde ağırlıklı olarak yenibahara yer veren bir karışımdır. Çeşitli baharatların karışımından oluşmuştur. Adından da anlaşılacağı gibi özellikle dolma içine konulan ve lezzet veren bir karışımdır.
Her türlü sarma ve dolmaya uyum sağlayacak olan dolma baharı iç harçlarda kullanılabilir. Bu lezzet veren karışım sebze ve bakliyat köftelerinde, piyazlarda ve iç pilavlarda da alışılmışın dışında bir tat sunacaktır. Çorba ve soslarda da kullanılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Yenibahar ağırlıklı olmak üzere, çeşitli baharatların karışımından elde edilir.
Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.
Kajun Baharatı ürünü içerisinde; Soğan, Sarımsak, Kereviz Toz, Karabiber, Tatlı Toz Biber, Kekik, Zerdeçal, Kişniş, Kimyon, Zahter, Yenibahar, Tuz bulunmaktadır.
Yalancı dolma Türk mutfağında et kullanmadan yapılan dolmalara verilen ad. Yalancı ve dolma sözcükleri Türkçeden Türkiye'nin birçok komşu ülkelerine de girmiştir. Örneğin, Suriye'de yaprak dolmasına Yalancı adı verilir. Yunancada yaprak dolmasının adı Dolmades'dir.
Tarihi. Dolma, yüzyıllardır ilk olarak yapıldığı Orta Doğu mutfağının bir parçasıdır. Her ne kadar "dolma" terimi Osmanlı'nın Topkapı Sarayı mutfağında ortaya çıkmış olsa da, Osmanlı öncesi Arap mutfağında dolma sayılabilecek "etle doldurulmuş patlıcan" tariflerine rastlanmaktadır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Üzerine doğranan sebzeler, kıyma, salçalar, karabiber, nane, zeytinyağı ve hazırlanan sumaklı suyun 1 fincan kadarı eklenir karıştırılır. Dolma içimiz hazır olduğuna göre biz sebzeleri hazırlayabiliriz. Kabak, patlıcan, biber hangi sebzeler kullanılacaksa içleri oyulur ve hazırlanan dolma içiyle doldurulur.
Tuz, tarçın, yenibahar, karabiber ve nane eklenerek ocağın altı kapatılır ve tenceredeki bütün malzemeler karıştırılır. Hazırlanan dolma içi soğumaya bırakılır. Bir tatlı kaşığı yardımıyla çok sıkı olmayacak şekilde pirinçli harç biberlerin içine doldurulur.
Biberlerimizin içini doldurup, domates veya biber başları ile üstlerini kapatalım. 1 yemek kaşığı salçayı, 2,5 bardak su ile karıştırıp tencerenin içine biberlerin hafif yarısı geçene kadar koyalım ve üstüne küçük tabak koyup, pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dk pişirelim (pirinçler tane tane olana kadar).
Kıymayı, ezilmiş domates ve soğanı, yarım çay bardağından az sıvıyağı, pirinci, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın. Tuzla ovduğunuz biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.
Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Karabiber, kırmızı biber, kimyon, kişniş, vanilya ve yenibahar bu listede bulunmaktadır. Tohumdan Elde Edilen Baharatlar: Çemen otu, çörek otu, hardal, kakule, susam, bitkinin tohumundan elde edilir ve mutfakta yer alır.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Genel olarak yıldız anason, karanfil, tarçın, Sichuan biberi ve rezenenin karışımından elde edilir.
Patlıcan ve biberler haşlanır, bir yandan da sumak hariç malzemelerle harç hazırlanır, yumuşayan patlıcan ve biberler harç ile doldurulur. Sumağın üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenir demlenmesi beklenir, suyunun rengi değişince süzgeçten geçirilerek dolmaların üzerine eklenir.
Tabi hangi yemek olursa olsun en güzel yemek eve gittiğinde hazır olan yemektir. Bu yüzden zeytinyağlı dolmam ertesi güne soğuk soğuk hazır olsun diye bir gün önceden yapıldıysa eğer yemesi daha güzel olur.
Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve ağızlarını sıkarak yapıştırın. Tencerenizin altına sıyırılmış kemikleri üzerine de kuru dolmaları dizin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri