DOLOREX hamile kalınmasını güçleştirebilir. Hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile kalma konusunda sorunlarınız varsa, gerekli olmadıkça DOLOREX'i kullanmamalısınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Kadınlarda fertilite: DOLOREX kullanımı, kadın fertilitesini olumsuz etkiler ve hamile kalmaya çalışan kadınlarda kullanılması önerilmemektedir. Hamile kalmada zorlanan veya kısırlık incelemesinden geçmekte olan kadınlarda DOLOREX kullanımının durdurulması düşünülmelidir.
Ibuprofen ilacının gebelikte kullanımı güvenli değildir.
Gebeliğin herhangi bir döneminde tek bir doz kullanılmasının zararı olmayacaktır,ancak yine de bu ilacı kullanmadan önce hekime danışmak gerekir.
Genel olarak cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde alınması gereken haplar bu zamanın ardından etki etmemektedir. İlk 24 saat içinde kullanılan haplar gebelik oluşumuna %90-%98 oranında engel olurken ilk 48 saat içinde kullanılan haplarda gebeliğin engellenme ihtimali %75'e düşmektedir.
DOLOREX'in gebelik döneminde kullanılması önerilmemektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Yaygın olarak kullanılan haplarda düşük dozda progestin ve östrojen birlikte bulunur. Bu hormonlar normalde de kadın vücudunda bulunan hormonların benzerleridir. Yalnızca ritmik doğal dalgalanmaları yerine, hep aynı düzeyde hormon sağlayarak gebelik için elverişli ortamın oluşmasını önlerler.
Gebelikte her türlü ağrı için kullanımı uygundur. En güvenli ilaç gurubu olmakla birlikte uzun süre yüksek dozlara maruz kalan gebelerin erkek bebeklerinde testoteron üretim yetersizliği buna bağlı da üreme sistemi ile ilgili bir takım sıkıntılar olma ihtimali bulunmaktadır.
Ertesi gün hapı, eczanelerde reçetesiz olarak satılan yüksek progesteron hormonu içerikli bir ilaçtır. Gebeliğin planlanmadığı zamanlarda korunmasız olarak cinsel ilişkiye girilmesinin ardından kullanıldığında gebelik oluşumunu engelleme konusunda etkilidir.
Yumurta üretimini sağlayan hormonlarda bozulmaya yol açan; kısa zamanda çok fazla kilo alma ya da zayıflama, stres, bilinçsiz yapılan ağır aktiviteler, adreno genital sendrom, erken menopoz ve kısa luteal faz gibi çeşitli hastalıklar kısırlık (infertilite) ortaya çıkarmaktadır.
Ağrı kesicilerden uzak durun: Gebelik döneminde kas iskelet sistemi ve denge merkezindeki değişikliklerden dolayı sırt, bel ve bacaklarda ağrı ve kramplar sık görülür. Bu durumlarda mümkün olduğunca ağrı kesici kremlerden kaçınmak gerekir. Çünkü gebelik üzerine olan etkileriyle ilgili çok az veri mevcuttur.
Ağrı kesici ilaçları gerektiği miktardan çok kullanmak bağışıklık sistemini baskılamaktadır. Bunun yanında diğer organlar ve sistemlerde bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir.
Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir. Aksi takdirde bebeğin kalbinde bulunan “ductus arteriosus” damarının doğumdan sonra kapanması önleyerek bebekte “doğuştan (konjenital) kalp hastalığı” oluşmasına zemin hazırlayabilir.
Uzun süreli ve şiddetli ağrılarda ağrı kesiciler kullanılabilir. Sosyal kısıtlama getiren seviyedeki olgularda doğum kontrol hapları kullanılarak ovulasyon, dolayısı ile de Mittelschmerz'in engellenebilir.
DOLOREX, Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas-iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
NSAİD (prostoglandin inhibitörleri-ağrı kesiciler) gebe kalabilmeyi olumsuz etkiler. Ovulasyon (yumurtlama) döneminde ya da 1 haftadan uzun kullanımında düşük riski artmaktadır.
Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
Eşim boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmelidir? Cinsel birliktelik sonrası 20-30 dakika kadar sır üstü yatar pozisyonda istirahat edilmesi sperm hücrelerinin rahim kanalına ve tüplere ilerlemesi için yeterlidir.
İlişkiden 7 gün sonra hamilelik oluşur ancak belli olmaz. Ultrasonda da görülmez. Hamileliğin testlerde ve ultrasonda görünmesi için döllenmenin üzerinden 14 gün geçmesi gerekir. Ancak bu durum erken hamilelik belirtilerinin görülmesine engel olmaz.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Adet döneminden hemen sonra hamile kalma olasılığı vardır. Kanama bittikten sonra, doğurganlık penceresinin aktif olduğu döneme geçiş yapılır. Spermlerin de 5 güne kadar canlılığını koruyabilmesinden dolayı, kanamadan hemen sonra cinsel ilişki mevcutsa hamilelik mümkün hale gelebilir.
Adetten temizlendikten sonraki 2. gün adet süresine bağlı olarak adetin 7. ve 9. günlerine denk düşmektedir. Yumurtlama günü hesaplanırken adetin ilk günü baz alınır. Yumurtlama gününe yaklaştıkça gebe kalma olasılığı başlar.Gebe kalma ihtimali % 15-20 aralığındadır. Adetten 2 gün sonra gebe kalma ihtimali vardır.
Kesin gerekli olmadığı sürece hamilelik süresince DOLOREX almamalısınız. Diğer iltihap giderici ilaçlarda olduğu gibi, anne karnındaki bebeğe zarar verebileceği ve doğumda sorunlara yol açabileceğinden DOLOREX de gebeliğin son 3 ayında alınmamalıdır. DOLOREX hamile kalınmasını güçleştirebilir.
Gerekirse 4 ila 6 saatlik aralıklarla 50 mg dozlara devam edilebilir. Günde 200 mg' ın üzerine çıkmayınız. Doktorunuz size tam olarak kaç tane DOLOREX draje almanız gerektiğini söyleyecektir. Tedaviye verdiğiniz yanıta göre doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir.
Genel olarak, doktorlar gebelikte şu ilaçları almayı güvenli buluyor; Ateş ve ağrı kesici asetaminofen (Tylenol gibi). Penisilin ve diğer bazı antibiyotikler. HIV ilaçları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri