Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Demo kartuşları tam dolu kartuşlardan ayırt etmek güçtür. Dışardan bakıldığında anlaşılmaz. Görünüş olarak tam dolu kartuşlardan farkları yoktur. Yazıcı kullanımı esnasında çok fazla çıktı almadan kartuşunuz biterse bu durum yazıcınızın demo kartuşa sahip olduğunun bir kanıtıdır.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
1.Nemli bir bez ile kartuşun yazıcı kafasını temizleyin. 2.Kartuşun yazıcıdaki yuvasını ve kartuş üzerindeki elektriksel temas noktalarını yumuşak bir bez ile temizleyin.(Alkol kullanabilirsiniz.) 3.Yazıcının servis bölümünden 3 defa Cleaning işlemi yaptırın.
İlgili 28 soru bulundu
Saf suyu ortalama 35 – 40 derece sıcaklığına getirdikten sonra yayvan bir kaba dökmelisiniz. Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Donmuş kartuş da tıpkı kurumuş kartuş gibi tepki verdiği için uzaktan saç kurutma makinesini kartuşun üzerine getirebilirsiniz. Eğer bu tür problemleri kendi yöntemleriniz ile çözemiyorsanız profesyonellerden destek alabilirsiniz.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Demo toner doldurulabilen bir ürün olabilir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkatli olunmalıdır çünkü her toner modeli doldurulabilir özellikte olmayabilir. Doldurulabilir bir demo toner modeli kullanıyorsanız, toner doldurma işlemi konusunda deneyimli ve güvenilir bir firma ile çalışmanız önerilir.
Kartuş kutusuna basılı son kullanma tarihi geçmiş olan kartuşları kullanmayın: aksi takdirde baskı kalitesinde düşme olabilir. En iyi sonucu almak için mürekkep kartuşlarını taktından sonra altı ay içinde kullanarak bitirin. Mürekkep kartuşlarını parçalamayın veya kartuşları tekrar doldurmayın.
Yazılım, kartuş toner dolumlarında, her dolum da değişmesi gereken çip maliyetini ortadan kaldırır. Yazıcı Reset yazılımı yazıcıya yalnızca bir kez yüklenir ve çip koruması ortadan kalkar, kullanıcıya kalan tek şey kartuş tonerini doldurmak ya da dolum yaptırmaktır.
Yazıcı Reset Ne İşe Yarar ? 1. Yazıcınızın kırmızı ışık hatası , toner boş , toner değiştir ve görüntü birimini (drum) değiştir hatasını ortadan kaldırır.
Yazıcı hiç yazdırmıyorsa aşağıdaki çözümleri deneyin. Yazıcının açık olduğundan ve kontrol panelinin yazıcının hazır olduğunu gösterdiğinden emin olun. Kontrol paneli yazıcının hazır olduğunu göstermiyorsa yazıcıyı kapatıp tekrar açın. Kontrol paneli yazıcının hazır olduğunu gösteriyorsa işi yeniden göndermeyi deneyin.
Esli Reçine Dolu Kartuş - 15'' - Sudaki kireç için. Suyun sertliğini yani kirecini gidermek için kullanılan filtrelerdir. Kireçli su filtreden geçerken kireci alınmış ve su yumuşatılmış olur. Böylece çamaşır bulaşık makinaları gibi cihazlara kirecin verdiği zarar önlenmiş olur.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir. Eğer renkli çıktılar elde etmek istiyorsanız bu rakamlar değişebilir. Bu nedenle dolu toner kaç sayfa yazı yazar diye merak edenlerin elde edecekleri çıktının renkli mi yoksa siyah beyaz mı olacağını belirlemesi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri