Kükürtü bir tenekeye koyun ve altına delikler açın.Haftada bir kere fidenin üstüne serpin. Küçük bir miktar kükürt de fidenin gövdesine serpilebilir. Hasat ve saklama, lezzetin iyisi meyve bitkisinde tamamen olgulaşana kadar kaldığında oluşur.
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.
Kükürt, bitkide biotin, hormon ve enzimlerin sentezlenmesinde yer alır. Kükürt, bitkide fotosentez faaliyetinde çok önemli görev üstlenen KLOROFİL'in sentezinde rol üstlenir. Kükürt, nitrat ve karbonhidrat metabolizmasını hızlandırır, bitkide azot fiksasyonunu artırır.
İlgili 36 soru bulundu
Özellikle kimya ile tarım endüstrisinde kükürt en çok kullanılan ürünler arasında yer alır. Gübre ve gübre katkılarında da kükürt kullanılır. Ayrıca havai fişek ve deterjanların yapısında da kükürt elementine rastlanmaktadır. Kükürt sentetik olarak üretilen reçinelerde de kullanılır.
Sıvı Kükürt Hangi Bitkilerde Kullanılabiliyor? Hem meyve hem de sebze üretiminde çiftçilerimizin başvurduğu ürünlerden biri olan sıvı kükürt, turunçgil tarımında, şeker pancarı yetiştiriciliği, buğday, marul, domates, nohut üretiminde kullanılıyor.
Isıtılan seralarda her mevsim kükürt uygulaması yapılmalıdır. Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir. Topraktaki kireç ve tuzluluk oranını kısa sürede düzenleyip düşüren en etkin üründür. Ürünlerin donmaya karşı direncini ve kışa dayanıklılığını artırır.
tozları ölür ve meyve teşekkülü olmaz. Domates tohumlarının çimlenmesi için minimum 10 ºC, optimum 20-29 ºC, maksimum 36 ºC toprak sıcaklığı olması gerekir. 200-500 kg kireç verilmeli, pH=7,0'nin üzerinde ise her yıl dekara 30-50 kg toz kükürt verilmelidir.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
Sıvı kükürt yapraktan uygulama yapılabilen bir üründür. Partiküllü yapısına rağmen partikül çapı 5 mikrondan düşük olduğu için kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Yapraktan uygulama püskürterek yapılırken, kullanılacak oran 250 ml/dekar ya da 100 lt su olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Domatese Hangi Gübre Atılır? Domatese azot, fosfor ve potasyum içeren gübreleri atabilirsiniz. Toprağınız dengeli ve kompostlu ise potasyum ağırlıklı gübreler kullanabilirsiniz. Bitkiler gelişim aşamasındaysa ve toprağınız azot açısından zayıfsa her üç bileşenin de dengelendiği gübreleri seçebilirsiniz.
Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.
Her domates ekim deliğine yaklaşık 60 ml odun külü ekleyin ve toprağa yedirin. Yukarıda belirtildiği gibi, odun külü asidik toprakları dengelemeye yardımcı olur ve arsanızda gerekirse toprak pH'ını yükseltmeye yardımcı olabilir.
Domateslerinizdeki akarlara, asmalardaki bağ uyuzuna (kırmızı örümcek), mildiyöye, küllemeye, kısacası mantari hastalıklara en doğal ve en etkili yöntemi anlatıyorum. Bahçemizde her türlü mücadeleyi doğal ve organik yönden yapıyoruz. Toz kükürdü hem toprağa hem sebze ve meyvelere hem de böcek savar olarak kullanıyoruz.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
Kükürt zehirli değildir ancak karbon disülfür, hidrojen sülfür ve sülfür dioksit zehirlidir. Özellikle hidrojen sülfür solunum felcine sebep olarak ölüme yol açabilir.
Toprağın PH'ını düzenler. Bitkinin kök ve gövdesini güçlendirir. Bitkinin tepe ve kök gelişimine doğrudan etkilidir. Toprağa kükürt uygulanması durumunda fosfor ve diğer iz elementlerin alımını kolaylaştırır.
Aynı yerde devamlı yetiştiricilik yapılacak ise 5-‐6 yılda bir kireçleme veya kükürt uygulaması yapmak gerekir. Bu konuda geniş bilgiler web sayfamızda bulunmaktadır. Toprağın organik madde miktarı yetersiz ise (%2'den az) dekara 2-‐3 ton iyi yanmış büyükbaş (sığır) veya küçükbaş (koyun) gübresi kullanmak yararlı olur.
Yüksek pH bitkilerin beslenmesini engeller, ideal toprak. pH aralığı 6.5 – 7.5 'dir. Bu sorunu çözmek için kükürt. uygulaması önerilir.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir. Kükürt noksanlığını giderir. Toprağı çözer (yumuşatır).
Sıvı Kükürt Karboksilik Asit Kompleksi Ph düşürücü Topraktaki tuzluluktan dolayıoluşan problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Bitki ve toprağın kükürteksikliğini giderir. Küçük mikron çapından dolayısulama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Toprağı yumuşatarak bitkiçıkışını hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri