Pek çok kronik hastalıkla mücadele eden domates suyu aynı zamanda iç organların yeniden onarılmasına yardımcı olmaktadır. Tam bir antioksidan deposu olan domates suyu sayesinde siz de daha sağlam ve daha düzenli çalışan bir vücut sistemine sahip olabilir, şikayetçi olduğunuz karaciğer problemlerine veda edebilirsiniz.
Domates Suyu İçmenin ve Sürmenin Cilde ve Vücuda Faydaları
Domates içinde çok sayıda faydalı vitamin ve mineral bulunur. A, C ve K vitamini açısından çok zengin olan bir besindir. Aynı zamanda fosfor, potasyum, magnezyum, bakır, manganez mineralleri bakımından da çok zengindir.
Geniş bir kabın içine kaynar su doldurun ve domatesleri 1 dakika kaynar suda bekletin. Sudan aldığınız domatesleri çizik attığınız yerden kolayca soyarak kabuklarından ayırın. Domatesleri dilimleyerek robottan geçirin. Bu işlemden sonra domates suyunuz hazırlanmış olacaktır.
Domates suyu güçlü bir antioksidandır. Bu sebeple vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Domates suyu içerisine göz sağlığı için faydalı olan vitamin ve mineraller bulunur. Düzenli olarak tüketmek göz sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Çiğ domates suyu hazırlandığı an meyve suyu gibi içilerek tüketilebilir. Pişmiş domates suyu ise kışın yemek yaparken yemeklere lezzet vermesi için ilave edilerek tüketilebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Araştırma sonucuna göre; Domates suyu, havadayken, yerdekine göre daha farklı bir lezzet veriyor. Alçak kabin basıncı koku alma ve tad alma gibi lezzet duyularını değiştiriyor. Ekşi, tuzlu gibi aromalı içecekleri vücut daha az tercih ediyor, domates suyu ise tatlı ve daha meyvemsi geliyor.
Yağlı ciltlerde yağ oranını dengeler, kuru ciltlerde ise cildi nemlendirir. Zararlı güneş ışınlarından korunmanıza yardımcı olur. Cildinizdeki ölü derileri temizleyerek cildinizin canlanmasını sağlar. Ciltteki renk eşitsizliklerini giderir.
Göbek ve basen bölgesindeki yağların eritilmesi için uzmanların önerdiği domates suyu kürü ile dilediğiniz görünüme kavuşmayı hızlandırabilirsiniz.
A vitamini deposu da olan domates, bağışıklığınızı ve cilt sağlığınızı korumaya yardımcıdır. K vitamin ile kemiklerinize, potasyum ile kalp sağlığınıza destek olur. Ayrıca kas kasılmalarına karşı olup kan basıncınızın düzenlenmesinde önemli rol oynar.
Domatesin yüzde 90'ı sudur ve C vitamini, selenyum, bir çeşit A vitamini olan beta-karoten ve likopen gibi antioksidanlar içerir. Ayrıca kan damarlarını etkileyip su tutmaya ve iltihaplanmaya neden olan serbest radikallerden vücudu korur.
Enerji Verir
Domates suyu antioksidanlar ile doludur ve bu nedenle onu tüketmek vücuttaki serbest radikallerin atılmasına yardımcı olur, bu da genç ve enerjik kalmanızı sağlar. Bir bardak kahve yerine bir bardak domates suyu içmeniz, aradığınız enerjiyi size verecektir.
Domatesin kabuklarını soyup rondodan geçirin tencereye boşaltın,ocağa koyup domates suyunu biraz çekip kokusu iyice çıkana kadar kaynatın, sonra sıcak olarak beklemeden kavanozlara doldurun ,hava almayacak şekilde kapatın ters çevirerek sarın 1 gece bekletin serin yerde saklayabilirsiniz, yemeklerde çorbalarda melemen ...
Domates sularını koyacağınız kavanozları güzelce temizlemelisiniz. Çünkü kavanoz içerisinde kalan artıklar ve organizmalar temizlenmezse, domates suyunun bozulmasına ve küflenmesine sebep olur. Bu aşamada hem kavanozları hem de kapakları kaynatarak steril hale getirebilirsiniz.
Domates lif zengini bir besindir.Bir adet orta boy domateste ortalama 1 gram lif bulunur. A ve C vitaminleri, potasyum ve folik asit bakımından zengindir.Günde 1 orta boy domates yiyerek C vitamini ihtiyacınızı %15-20'sini, A vitamini ihtiyacınızın %10'unu karşılayabilirsiniz. Domates bir likopen deposudur.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri, katı meyve sıkacağının içerisine koyarak da kolay bir şekilde domates suyu elde edebilirsiniz.
Domates diğer meyvelerden farklıdır. Şöyle ki diğer meyve sebzeler pişirildiğinde vitamin içeriklerinde azalma olur. Domatesin içerdiği C vitamini azalabilir ancak likopen pişirmekle daha da aktif hale gelmektedir.
Domatesin genel olarak birçok şeyle bir araya getirilmesi zararlı. Örneğin domatesle peynir ya da ekmek ya da simit gibi hamur işleri de yememek gerekiyor. Çünkü domatesin içinde bulunan asitler nişastanın enzimlerini zayıflatırken peynirin içindeki sütün de kesilmesine neden oluyor.
Düzenli tüketimde faydalı bir besin olan domates, ölçüsüz şekilde tüketildiğinde eklemlerde kalsiyum oluşturan solanin ismi verilen bir alkaloid birikimine neden olur. Bu birikme sonucunda eklemlerin yapısı etkilenir ve sık sık ağrı oluşturur.
8. Domates
Barındırdığı A vitamini, C vitamini ve folik asit ile insanlar için olmazsa olmazlardan. Adı geçen birçok sebze ve meyvede olduğu gibi domates de erken yaşlanmayı önler.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Yumurta, sarımsak, ıspanak, yoğurt, salatalık, kefir, kırmızı et, hindi, tavuk eti, kırmızı mercimek, balık, limon, çilek gibi yiyecekler yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Göbek ve bel çevresindeki inatçı yağları eritmenin en iyi yolu, beslenmenizde bu yiyecekleri sık sık tüketmenizdir.
Domatesin Cilde Faydaları:
En önemli etkilerinden birisi de cildinizi canlandıran ve yenileyen bir özelliği bulundurmasıdır. İçerdiği salisilik asit sayesinde sivilcelerinizi kurutur. Sıkılaştırma özelliği sayesinde gözenekleri küçülten doğal bir büzücüdür. Ten rengini açarak doğal bir beyazlık görünümü sağlar.
- Domates, cildinizi temizlemek için kullanacağınız doğal bir cilt bakım ürünüdür. - Ciltte oluşan büyük gözenekleri küçültücü bir etkiye sahiptir. Hem de domates cildinizin parlamasını sağlar. - Domates cildinize uyguladığınız zaman doğal bir nemlendirici olarak da kullanabileceğiniz bir üründür.
Saraçoğlu, acı baharat ve domatesin sivilce oluşumuna sebep olduğunu belirterek ve bu besinlerden uzak durulmasını tavsiye etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri