Domateslerinizi korumak için birinci tercihiniz süt olmalı. Özellikle yağsız süt kullanmalısınız. Bir ölçü yağsız süte 10 ölçü su karıştırarak hazırlayacağınız domatese özel karışımınızı 2 haftada bir kullanmanızı öneririz.
Mantar önleyici: Süt, bitkileri mantarlardan koruyabilecek bazı bileşenler içerir. Bu bileşenler, bitkilerin yapraklarındaki mantar enfeksiyonlarını önleyebilir. 3. Zararlı böcekleri uzaklaştırma: Bazı araştırmalar, sütün, bitkileri zararlı böceklerden koruyabileceğini göstermiştir.
Sütü sadece insanlar ve hayvanlar değil bitkilerde seviyor. Üstelik süt bitkiler için birçok açıdan faydalı. Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir.
Un, nişasta ve süt karışımı, özellikle kırmızı örümcek ve yaprak bitlerine karşı çok etkilidir.
Bahçe alet ve edevatlarınızı dezenfekte etmek için kimyasal ve pahalı sıvılar kullanmak yerine sütün antiseptik özelliğinden yararlanarak temizleyebilirsiniz. Bitkinizin çürümesini veya küflenmesini engellemek istiyorsanız sütü biraz sulandırarak bitki yüzeyine sıkabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Yeşil afidlerden kurtulmak için sirkeli karışımın yanı sıra arap sabunu da kullanabilirsiniz. 1 kaşık arap sabununu az miktarda suyla seyrelterek yaprak biti bulunan bölgelere sürmeniz yeterlidir. Hem arap sabunu hem de sirkeli karışım, yaprak biti ile mücadele aşamasında bitkilerin saplarına da uygulanabilir.
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Saksınıza bir miktar kola döktüğünüzde, koladaki köpükler toprağa hava vererek köklerin daha derine inmesini ve güçlü olmasını sağlayacak.
Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır.
Gotu, kola püskürttükten sonra tarlasındaki haşerelerin ölmeye başladığını görmüş. Ziraat uzmanları bunu, kolalı içeceklerin içindeki yüksek şeker oranına bağlıyor. Yüksek şeker oranının tarım haşerelerine karşı etkili olduğu belirtiliyor.
Solmaya başlayan bitkilerinizi canlandırmak için pek çok yol var. Bunlardan biri de yoğurt kullanmak. Evet yanlış duymadınız, yoğurt kullanabilirsiniz. Tabanına ekleyeceğiniz bir kaşık yoğurt, bitkinizi organik asitlerle zenginleştirmenizi sağlayacak.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Süt karbonhidratı olan laktoz, süt enerjisinin kaynağıdır. Laktoz, beyin ve sinir hücrelerinin oluşumunda, bağırsak hareketlerini düzenlemede yardımcıdır. Uygun ortam (pH) sağlayarak faydalı bağırsak bakterilerini geliştirir.
Anne sütünün yeni doğan bebeklerin sağlıklı gelişimi için en önemli kaynak olduğu biliniyor.
Külü, gübre olarak kullanmayı bilmek artıklarınızı geri dönüştürerek harika bir bahçe yetiştirmenize olanak sağlar. Odun küllerini ilkbaharın başlangıcında, toprak kuruyken ve bitki aktif olarak büyümeye başlamamışken toprak besini olarak kullanın. Neredeyse bütün bitkiler odun külündeki potasyumdan yararlanabilirler.
Özellikle gündelik hayatınızda sık kahve tüketen biriyseniz kahvenizi içtikten sonra geride kalan telveyi atmayın ve biriktirin. Kahve posası gübresi saksılarınızda veya bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkiler için mükemmel bir besin kaynağıdır. Temel etkisi toprağınızın besin ve mineral oranını arttırmaktır.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.
Bunun için ara sıra bitkilerinizi sallayabilirsiniz. 📍Fazla azot Bitkiye verdiğiniz azot fazla gelmiş olabilir. Bu yüzden bitki sürgün ve yapraklarını geliştirir, çiçeklerini tutmak istemez. 📍Budama yapmama Bitki sürekli büyüme eylemindeyse meyve yerine dallarını büyütecektir.
Külleme mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 60 ml dozda, son ilaçlamayla hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Aspirin bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler
Yapılan bir araştırmaya göre, aspirin sprey kullanımı, bitki üzerindeki mantarın yayılmasını önemli ölçüde azaltabilir. Bitkiler, özellikle stresli olduklarında doğal olarak az miktarda salisilik asit üretirler.
tüm çiçek açan çiçeklerde kullana bilirsiniz. kolay gelsin bol çiçekli günler. özellikle menekşelerde çok uygundur . menekşe sardunya kılıç kaktüş nazlı olmayan succulent cinsin de kullanılır cam güzelli onbir aylık yildiz çiçeği tarzı Alovera gül çiçeklerde kullana bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri