Erken yaprak yanıklığının mücadelesinde Activus® kullanılabilmektedir.
Etmeni mantar (fungus) olup, rutubetli ha- vada lekeler üzerinde koyu füme veya koyu yeşil renkli küf tabakası oluşur. Bulaşma genellikle topraktan olur. Hayatını topraktaki bitki artıkları üzerinde devam ettirir. Tohumla da bulaşabilir.
Alternaria, genellikle patates ve domates bitkilerinde erken yaprak yanıklığına yol açar. Bu hastalık yaprak, taç yaprak ve gövdede lekeler şeklinde kendini gösterir. Bu lekeler, sporlanmanın neden olduğu iç içe geçmiş koyu ve kahverengi halkalar sayesinde diğerlerinden ayrılır.
Erken yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina) nasıl ortaya çıkar? Hastalık enfeksiyon oluşumu için yüksek nem,15-21°C hava sıcaklığı ve ortalama 7-8 saat nemli yaprak yüzeyine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yağmurlama sulama yapılan üretim alanlarında hastalık şiddeti artmaktadır.
Alternaria solani yaşamını topraktaki bitki artıkları üzerinde misel olarak sürdürür ve enfeksiyon genellikle topraktan bulaşır. Belirtiler bitkinin her evresinde gözlenebilir. Fide döneminde kök çürüklüğü ve kök boğazı yanıklığı yapar.
İlgili 39 soru bulundu
Erken yaprak yanıklığının mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 100 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır.
Salon bitkilerinin yapraklarında meydana gelen kahverengi uçlar, genellikle sulama şeklinde ve miktarında bir hata olduğunun göstergesidir. Bitkileri sulamak için yapraklarının çok fazla solmasını ve toprağının kurumasını beklemek, bitkinin yapraklarının yanık şeklinde kuruyarak ufalanmasına sebep olacaktır.
Activus®, sebzede külleme, beyaz çürüklük, erken yaprak yanıklığı ve soğan pasına karşı mahsulünüzü korur. Bitki fungal hastalıklarıyla kendisinden emin bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze üreticilerine güç ve esnekliği aynı anda sunan Activus®, hızlı ve uzun süreli hastalık kontrolü sağlar.
Hastalık etmeni fungusdur. (Mantar) Çeltiğin yaprak, yakacık, kın, boğum, başak ve başak sapında zarar yapar. Hastalık %80-98 orantılı nem, 26-28 C sıcaklık ve bulutlu havada başlar.
Domates mildiyösü ile kimyasal mücadeleye, hastalığın her yıl görüldüğü yerlerde, sıcaklığın 16 ⁰C ve nisbi nemin %80 olduğu koşullarda uygulanmaya başlanır. Şayet hastalık her yıl görülmüyor ise mildiyönün ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulanmaya başlanır.
Bitkinizde alt yapraklar ilk önce sararıyorsa, azot eksikliğinden şüphelenebilirsiniz. Domates yapraklarının uçları, asitli topraktan kaynaklanabilecek potasyum eksikliği nedeniyle sararabilir veya kuruyabilir. Potasyum asitli topraklarda, bitki üzerinden toprağa geri verilir.
Pseudomonas syringae pv. tomato'nun neden olduğu bakteriyel kara leke veya bakteriyel benek hastalığı da fidelik, örtü altı ve açıkta yetiştirilen domateslerde önemli kayıplara neden olan bir bakteriyel hastalıktır.
Külleme mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 60 ml dozda, son ilaçlamayla hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır.
Domateste Külleme hastalığı nedeniyle, ilk olarak. yapraklarda yuvarlak beyaz lekeler oluşmaya başlar. Bu lekeler, zamanla bütün yaprağı ve gövdeyi. kaplayarak, önlem alınmadığı takdirde büyük oranda.
Bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde ve havanın serin ve sakin olduğu zamanlarda yapılmalıdır. ilaçlama, yeşil aksam ilaçlaması şeklinde yapılır. Yapraklarda pas püstülleri görülür görülmez ilaçlamaya başlanmalı ve hastalığın şiddeti, iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir.
TURUNÇGİL MEYVELERİNDE KAHVERENGİ ÇÜRÜKLÜK VE GÖVDE ZAMKLANMASI: Meyve enfeksiyonlarına karşı: ilaçlama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır. ilaçlama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Switch 62.5 WG, bağda ve sebzede (domates, biber) kurşuni küf (Botrytis cinerea) hastalığı mücadelesinde kullanılan, sistemik ve kontak özelliklere sahip bir fungisittir.
* Yeni yapraklar kıvırcıklaşırsa ve daha yaşlı olanlar sarıya dönerse ve dökülürse, potasyum eksikliğidir, organik potasyum metaryallerinden biriyle gübrelemek bu durumun düzeltmesine yardımcı olur. * Yaprakların damar arasında sarıya dönme varsa; magnezyum eksikliğidir. Magnezyum için epsom tuzu kullanılabilir.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
Hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerde sırık domates yetiştiriciliği yapılması tavsiye edilir. Hastalık etmeninin görüldüğü seralarda, kimyasal mücadele için hasattan 7 gün öncesine dek Moltovin* kullanılabilir.
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri