Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Rutubetli, küflenmiş veya isli duvarları temizlemek için karbonat, sirke, çay ağacı yağı, alkol, çamaşır suyu ya da küf çözücü gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek suyla karıştırın ve bir sprey şişesi ile kararmış alana püskürterek silin.
1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği
Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
İki litre ılık suyun içerisine bir çay bardağı arap sabunu ekleyerek duvar silme suyunuzu oluşturmanız mümkündür. Duvarını sileceğiniz alanın büyüklüğüne göre su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bir çay bardağı arap sabunu miktarını da buna göre ayarlayabilirsiniz.
Duvar silmeye başlamadan önce bir elektrikli süpürge veya süpürge yardımıyla toz ve büyük kir parçacıklarını temizlemek önemlidir. Sonrasında ise ılık su ve hafif bulaşık deterjanıyla hazırlanan temizlik solüsyonunu nemlendirilmiş bir bez veya sünger ile duvarı nazikçe silmek gerekmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Öncelikle duvarlarınızı temizlemeye başlamadan önce hafifçe su ile yıkamalısınız, yıkayamıyorsanız da bol su ile ıslattıktan sonra pencereleri açarak duvarları havalandırmalısınız. Sonrasında bir kovanın içine su bazlı bir deterjan dökerek sopalı bir bez ile uygulamaya geçebilirsiniz.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Eğer leke kurumuş ise boya lekesinin üzerine amonyak dökülür ve 10-15 dakika kurumuş boyanın yumuşaması beklenir. Sonrasında üzerine alkol veya eter dökülmüş bir bez yardımı ile silinebilir.
Miss Arap Sabunu ile tüm duvarlarınızı gözle görülmeyen bakterilerden arındırmak için birkaç defa sabun ve su karışımı ile ıslatıp iyice sıktığınız bezinizle silebilirsiniz. Miss Arap Sabunu ile duvarlarınızı temizledikten sonra mutlaka duru suyla temizliğinizi tamamlayınız.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Çamaşır suyu (NaClO) yaniSodyum Hipoklorit olarak bilinen formülü ile birlikte klorak, çok uzun zamanlardan bu yana evlerde çamaşır temizliği, zemin temizliği, banyo, mutfak veya bazen eşya temizliklerinde kullanılmaktadır.
En temiz ev ve ofis ortamları için cif bir temizlik ürünü olarak idealdir. Duvarların boyanamaması durumunda silerek temizliğin sağlanması tercih edilebilmektedir. Duvarlarda silinir boya kullanmak sık sık boya yapmak istemeyen ya da boya yapma durumu olmayan kişiler için uygun bir yöntemdir.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
Plastik boyalı duvar nasıl silinir? Plastik boya ile boyanmış duvarların silinmesi hayli kolaydır. Boyandıktan uzun süre sonra da sabunlu ya da özel deterjanlı suyla silip durulayabilirsiniz.
Özellikle yağlı ve su bazlı boyalarla renklendirilen duvarlarda kirlerin temizlenmesi daha kolaydır. Bu tip duvarları silmeden önce hafifçe su ile yıkamak, yıkama imkânı yoksa bolca ıslatmak faydalı olacaktır. Ardından herhangi bir kovanın içerisine su bazlı bir deterjan dökerek saplı bezlerle temizlenebilir.
Yarım kova suya dört damla bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın. Bu karışıma süngeri batırın ve sıkın (silerken duvardan suların damlamasını istemezsiniz.) Kirlendikçe ara sıra durulayıp duvarı bununla silin.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
Geceden klozetin içerisine bir adet bulaşık makinesi tableti atarsanız, sabaha kadar şifonun içerisinde kalmasını sağlayın. Sabah fırçayla ovarak şifonu çekin klozetin tertemiz olduğu ve daha geç pislendiğini göreceksiniz. Yaklaşık 2 dakika gibi kısa bir sürede banyoda ve tuvalette işleriniz bitecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri