Fazla glikoz ise yağa dönüşür ve istenmeyen kilo artışının yolunu açar. Dondurma yedikten sonra, bir sonraki ara öğünü iptal etmelisiniz. Ara öğün programınızda yer alan meyve, yoğurt, süt, ayran, yulaf, mısır gevreği, peynir ve tereyağı gibi gıdaları diğer bir ara öğüne ertelemeniz en doğrusudur.
1 adet herhangi bir Magnum dondurma türünü yiyen bir kişi ortalama 250 kaloridir. 250 kalori ise hem diyette hem de rutin beslenmede oldukça yüksek bir rakamdır. Sadece 1 adet dondurma için 250 kalori alımı, kilonun artmasına neden olabilir.
6 kaşık sütlü tatlı veya 2 top dondurma yediğinizde diyetinizden 1bardak süt /yoğurt + 1 porsiyon meyve azaltmalısınız.
Sağlıklı beslenme, yeterli ve dengeli beslenme anlamına gelmektedir. Eğer yeterli ve dengeli beslenip, egzersize gereken önemi veriyorsanız dondurma tüketiminde hiçbir sorun yoktur. Dondurma haftada 2-3 kez günlük diyete eklenebilir.
Yapılan çalışmalar kalsiyum mineralinin yeterli bir şekilde alınmasının kilo kaybını desteklediğini göstermektedir. Dondurma aynı zamanda bir protein kaynağı olarak karşımıza çıkar. Proteinler vücutta yağ olarak depolanmadığı için dondurmanın kilo aldırmadığı söylenebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Muzları soyup buzdolabı poşetine koyup dondurucuya atıyoruz. 4-5 saat kadar dondurup daha sonra mutfak robotuna koyuyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı kakao ve oda sıcaklığındaki çikolatayı da ekleyip robotta krem kıvamına gelene kadar çekiyoruz. Daha sonra çektiğimiz karışımı uygun bir dondurucu kabına koyup düzeltiyoruz.
- Dondurmayı yedikten sonra üzerine soğuk su içmeyin. - Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık sıcağımsı su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur. - Dondurmayı yedikten sonra diş sağlığınızı korumak için ağzınızı ılık su ile çalkalamak faydalıdır.
Şekere dikkat! Tercih dondurmadan yana bile olsa içerisindeki şekere dikkat etmek çok önemli. Bu kapsamda dondurmanın haftada 2 gün ile ve miktarının da 2-3 top arasında sınırlı tutulması, sossuz hatta külahsız tüketilmesi önemli.
Bırakın yedikleriniz iyice sindirilsin. Sindirim için yaklaşık 7-8 saat süre tanıyın ve yediklerinizin tamamı sindirildiğine emin olduğunuzda eğer dondurma yerseniz bir problem yaşamazsınız.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Bir günde kaloriyi biraz fazla kaçırdınız diye gerçekten 2 kilo aldınız mı, yoksa tartıda mı bir yanlışlık var ? Aslında birkaç gün içerisinde ne hızlı şekilde yağ kazanabilir veya kaybedebilirsiniz; ne de hızlı şekilde kas kütleniz artar ya da azalır.
Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır.
"POTASYUMU ÇOK RAHAT ALABİLİRLER"
Potasyum eksikliği de kişinin kaslarında güçsüzlük ve yorgunluğun oluşmasına ve spor yaparken daha hızlı yorulmasına neden olur. Bu kişiler, dondurma yiyerek vücutlarında eksik olan potasyumu çok rahat alabilirler. Dondurmanın içeriğinde bol miktarda potasyum bulunuyor.
Dondurma yağ içeriğine sahip olduğundan fazla tüketilmesi kandaki kolestrolün yükselmesine neden olur. Kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek miktarda şeker içerdiğinden kan şekerinin yükselmesine, hormon dengesinin bozulmasına ve kilo almaya sebep olabilir.
İçeriği incelendiğinde süt tozu, süt kreması, şeker ve kahve dikkat çekiyor. Kahvenin kilo aldırdığı anlardan biri de Nescafe tüketildiği anlardır. Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur.
- 2 küçük top sade dondurmayı ayran, yoğurt, süt gibi bazı ara öğünlerin yerine değişim olarak kullanabilirsiniz. - Dondurmayı yedikten sonra üzerine soğuk su içmeyin. - Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur.
GÜNDÜZ DONDURMA TÜKETMEYİN!
Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00'den sonradır. Dikkat ederseniz özellikle yazlık bölgelerde akşam yürüyüşe çıkan birçok sağlıklı kişinin dondurmacı önünde kuyruk oluşturduğunu görürsünüz.
Diyetteyken sabah ya da gece Maraş, külah ya da twister dondurma tüketilebilir. Fakat tükettiğiniz dondurmanın gerçek sütten ve gerçek meyvelerden yapılmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda dondurma tüketirken aşırıya kaçmamanız gerekir. Dondurma, besin değeri oldukça yüksek olan bir tatlıdır.
Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık sıcağımsı su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur. Dondurmayı yedikten sonra diş sağlığınızı korumak için ağzınızı ılık su ile çalkalamak faydalıdır.”
Dondurma yedikten hemen sonra bir bardak ılık su içmek olası hastalık riskini en aza indirir. Uzmanlar dondurmadan sonra kesinlikle sıcak değil ılık su içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Genelde dondurma tüketiminin haftada 1-2 defa olması önerilir. Tüketilen dondurmanın kaliteli olması da önemli bir detaydır.
Geçmişten geleceğe, işte “gerçek dondurma”! MADO dondurmalarının dünyanın en sert ve yoğun dondurması olmasının sırrı, dövme ustalığıdır. Dövülerek yapılan dondurma, sakız gibi esnek ve yoğundur. Bıçakla kesilen, ısırılarak yenen dondurma, bu sertliğinin aksine ağızda hemen erir.
Dondurmanın dişlere, bağırsaklara, bademciklere ve mideye zarar vermemesi için ağızda bir süre bekletildikten sonra yutulması öneriliyor. Yalayarak ya da küçük parçalar halinde ağıza alınan dondurma, ağız içinde 3-4 saniye bekletildikten sonra vücut ısısına uygun hale geliyor.
Yapılışı: Muzların kabuklarını soyun, dilimleyin ve dondurucuda 1 gün bekletin. Dondurucudan çıkan muzları rondoya alın. Tarçın, süt ve balı ekleyerek rondodan geçirin. Soğumadan servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri