Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Bezelye, oda sıcaklığında maksimum 1 gün dayanır. Buzdolabında 7 güne kadar tazeliğini korur ancak en kısa zamanda tüketilmesi gerekir. Buzlukta ise ortalama 10-12 aya kadar muhafaza edilebilir.
Haşlanmış Bezelye Dondurucuda veya Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanır? Özel olarak aşamalı bir biçimde saklanmak için hazırlanmış olan bezelyeler, derin dondurucuda ya da buzdolabında farklı sürelerde saklanabilir. Örneğin derin dondurucuda ortalama 1 sene boyunca bezelyeleri saklamak mümkün olur.
Oldukça kolay bir süreçte hazırlanan bezelye ister haşlandıktan sonra ister de haşlanmadan dondurucuya atarak saklanabilir.
Dondurucuda Bezelye Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Bezelyeleri ayıklayarak sudan geçirelim. Biraz bekleyip suyu süzülünce buzdolabı poşetlerine doldurarak derin dondurucuya kaldıralım. Kışın yemeklerde ve salatalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Dondurulmuş bezelyeleri doğrudan bir tabağa koyun ve 2,5 dakika mikrodalgada pişirin. Daha yumuşak bezelyeler için pişirmeden önce bezelyelerin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpin. Tüm mikrodalgalar farklıdır, bu nedenle bezelyeleri iki dakika sonra deneyin ve gerekirse daha uzun süre pişirin.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Buzlukta yaklaşık 10 ay süre ile saklayabileceğiniz bezelyeleri dondurucuya atmak için en ideal mevsim ilkbahar mevsiminin sonları yaz mevsiminin başlangıcı olan zaman dilimidir. Yani mayıs ayı sonu haziran ayı boyunca temmuz ayının ortalarına kadar buzluğa bezelye atmak için en ideal zamandır.
Ardından sıcak sudan alıp buzlu suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra fazla suyunu alın ve kurumasını sağlayın. Kuruyan bezelyeleri, dilediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetine ayırın ve poşetteki havayı alın. Son olarak poşetlerin ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya kaldırabilirsiniz.
İlk olarak temizlenen bezelyeyi yıkıyoruz. Ardından kaynar suda 2-3 dk fazla başlamadan hemen alıp buz dolu soğuk suya ( buz kalıpları olur ben buz olmuş bir şişe koydum leğene) hemen alıp şoklama yapıyoruz. Ardından süzgeçe koyup fazla suyunu süzdürüyoruz.
En iyi yol, bezelyeleri koklamak ve görüntüsüne bakmaktır: kötü kokusu veya görünümü olan bezelyeleri atın; küf oluşursa bezelyeleri atın.
Ayıkladığınız bezelyeleri hemen o an yıkayıp durulayıp, kullanacağınız kadar -tahminen 1 dolu su bardağı veya 2 avuç- kilitli veya klasik buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Tabii poşetin içindeki havayı alıp ağzını sıkıca bağlamanız gerekir.
Yıkamadan küçük boy olan buzdolabı poşetine birer yemeklik olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra bezelyeleri poşete güzelce yayın. Üst üste koyup, dondurucuya kaldırın.
Bezelye nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 gün, buzdolabında 1 hafta, dondurucuda 8-12 ay boyunca.
En İyi Cevaplar. Üniversitede yemekleri hafta sonu yapıp buzluğa atardım çeşit çeşit. Olduğu gibi koyuyordum ben buzdolabı poşetlerine bir akşamlık olacak şekilde bolerek. Gayet iyi oluyordu.
Bezelye, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp dostu mineraller içererek, kalbi koruyucu karotenoidler ve flavonoller gibi bitkisel besinler içerebilir. Bezelye, aynı zamanda kolesterol seviyelerini, özellikle LDL kolesterolü (kötü kolesterol) yönetmemize yardımcı olmaktadır.
Bezelye yemeği için 30-40 dakika kadar haşlama süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini 20 dakika olarak kısaltmanızda fayda olacaktır.
Bezelye Filizi sıcak ve soğuk yemeklerde ya da salatalarda kullanılır, bezelye gibi gerçek tat verir.
İlk olarak taze bezelyelerimizi kabuklarından ayıralım. Ben 1,5 kg bezelyeden 650g kadar iç elde ettim. Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Tadı dengeler: Limon suyu
Acısı fazla kaçmış yemeğin tadını dengelemek ve acıyı azaltmak için limondan yardım alabilirsiniz. Çay bardağının dörtte birine denk gelen limon suyu bu noktada yeterli olacaktır. Pişen yemeğinize limon suyunu ekledikten sonra artık içiniz rahatlayabilir.
Bezelyeleri ayıklayalım güzelce. Kaynar suya atalım ve 10-15 dk kadar rengi dönene kadar pişirelim. Sonra suyunu süzüp soğuk suya tutalım. Buzdolabı poşetlerine kullanacağımız miktarda paylaştırıp soğuduktan sonra ağızlarını bağlayıp dondurucularda muhafaza edelim.
Bezelye mevsimi gelmişken bol bol alıp derin dondurucuda saklamak lazım. Taze bezelyeyi kabuklarından ayırıyoruz sonra yıkamadan kendi ölçünüze göre buz dolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldırıyoruz. İster yemeklerinizde ister salatalarınızda afiyetle kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş büyük et parçalarını pişirmeden önce çözdürmemiz gerektiği doğru. Ancak söz konusu sebzeler olduğunda dondurmadan önce çözdürmek buruşup pörsümelerine neden olur. Çoğu dondurulmuş sebze paketten ya da torbadan çıkarıldığı haliyle doğrudan tencereye atılabilir.
Düdüklüde 5-10 dakikada hemen hazır hale gelir. Taze bezelyenin haşlanma süresi ise yaklaşık 15 dakikayı bulur. Dondurucudan yeni çıkarılmış ve buzla kaplı bezelyelerin pişirilmesi ise doğal olarak biraz daha uzun sürer. Düdüklüde haşlandığı takdirde 15-20 dakikada pişer.
Dondurucu içerisinde saklanan yiyeceklerin düzenli ve sıkı şekilde paketlenmemesinden dolayı ürünlerin kokuları dışarı yayılıyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların haşlayarak yerleştirdikleri ürünler derin dondurucu içerisinde koku oluşmasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri