Donmuş Çilek Nasıl Kullanılır? Dondurulmuş çilek, parfe ya da dondurma gibi soğuk reçetelerde kullanılacaksa çözünmelerini beklemeye gerek yoktur. Ancak başka reçetelerde kullanılacaksa, örneğin çilekli komposto, reçel, marmelat, pasta ya da bir tatlı hazırlanacaksa bu durumda çileğin çözdürülmesi gerekir.
Donmuş çilek nasıl kullanılır? Derin dondurucuya kaldırılır. Dondurulmuş çilekler daha sonra çilek şurubu, komposto veya reçel yapımında kullanılabilir.
Geçelim tarife akşamdan buzluktan çıkardığımız çileğin üzerine buzluyken şekeri döküp, sabaha kadar bekletiyoruz. İyice sulanıyor. Sabah ocağa alıp 20 dakika yüksek ateşte kaynatıyoruz, dikkat edin taşabilir. İnmeye yakın limon tuzunu atıp, altını kapattın.
Çileklerin zarar görmemesi için önce geniş bir tepsi içerisinde birbirine değmeyecek şekilde dondurun, daha sonra poşetleyip derin dondurucunuzun en üst kısımlarına yerleştirin.
İlgili 23 soru bulundu
Donmuş Çilek Nasıl Kullanılır? Dondurulmuş çilek, parfe ya da dondurma gibi soğuk reçetelerde kullanılacaksa çözünmelerini beklemeye gerek yoktur. Ancak başka reçetelerde kullanılacaksa, örneğin çilekli komposto, reçel, marmelat, pasta ya da bir tatlı hazırlanacaksa bu durumda çileğin çözdürülmesi gerekir.
Taze çilekleri hava geçirmez bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Çilekleri güzelce yıkadıktan sonra doğrudan cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Bu yöntemle meyveleri yaklaşık 2 hafta taze tutabilirsiniz. Hava almayacak şekilde sakladığınızdan meyvelerin de ömrünü uzatacaksınız.
DONDURULMUŞ VİŞNE İLE REÇEL YAPIMI
Vişneleriniz buzlukta dondurulmuşsa reçel yapımına başlamadan önce vişnelerinizi çözdürmelisiniz. Derin bir kaba vişneleri döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzüp reçel yapımına başlayın.
Koyu renkli meyvelerde daha fazla A vitamini bulunmaktadır. Reçellerin yüz gramına baktığımızda; çilek reçeli 3.9 IU, vişne reçeli 10.0 IU, kayısı reçeli 1139.7 IU- portakal reçeli 8.8 IU, portakal reçeli 102.8 IU A vitamini değerlerine sahiptir ve günlük almanız gereken sağlıklı besinlerdir.
Çilek meyveleri, sofralık taze tüketimi yanında reçel, marmelat ve meyve suyu yapımında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Çilek yüzeysel kök yapısına sahip otsu bir bitkidir.
Bozulmaya yüz tutmuş böğürtlen, çilek, ahududu, ananas ya da kavun gibi meyveleri blender yardımıyla püre haline getirin. Böylece meyveli smoothie yaparken bu püreyi kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş çilekleri ve pudra şekerini püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Oluşan karışıma kremayı ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Buzluğa koymak için uygun bir kaba boşaltın ve buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra çıkartıp karıştırıp geri buzdolabına kaldırın.
Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebi kaselerinin üzerlerine paylaştırarak soğumaya bırakın. Nane yaprağı ya da çilek ile süsledikten sonra servis edin.
Ufak bir tencereye çilekleri ve şekeri alıp, kısık ateşte çilek suyunu bırakıp pişmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Suyunu bırakınca, blenderla geçelim üzerinden. Kısık ateşteyken nişastalı karışımı azar azar ekleyip, karıştıralım. Sos kıvam alınca, soğutup kullanabilirsiniz. :):)
Jölesini hazırlamak için 4′ e bölünen çilekler yarım su bardağı su, vanilya ve şekerle ocağa bırakılır. Hafif kaynamaya başlayınca 1,5 yemek kaşığı nişasta eklenir ve 3 dk. daha kaynatılıp ocaktan alınır muhallebinin üzerine serilir. 3 saat dolapta bekletilen pastamız servise hazırdır.
Küçük bir kapta yoğurt mayasını, şekeri ve yeteri miktarda tuzu karıştırın. Şeker kullanmak, mayayı aktifleştirir ve daha iyi bir kıvam almasını sağlar. Tuz kullanmak ise yoğurdun ekşimesini engeller. Bir tutam tuz kullanmak yeterli olacaktır.
Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.
Çilek çok yıllık bitki olmasına karşılık ekonomik ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak ülkemizde bu süre aşılmaktadır. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınmaktadır. Bu durum verimliliği düşürmekte ve hastalık-zararlı etmenlerin çoğalmasına ve toprak yorgunluğuna neden olmaktadır.
Çileklerin kötü veya bozuk olup olmadığını nasıl anlarım? Bozulan çilekler tipik olarak yumuşak ve peltemsi hale gelir ve renkleri bozulur; küf ortaya çıkarsa veya çilek kokusunda veya görünümünde değişiklik varsa çilekleri atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri