Donmuş Erikten Erik Kompostosu Ve Erik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır? Yazdan dondurucuya attığım erikleri çıkarttım. Tencereye aldım. Üzerine şeker, limon tuzu ve suyu katıp ocağın üzerine bırakıp kaynatın yaklaşık 30 dakika kaynaması yeterli .
Dondurulmuş Erik İle Ne Yapılır? Kışlık olarak hazırladığınız dondurulmuş erik ile reçel, marmelat, sos, komposto ve erik suyu yapabilirsiniz. Aynı zamanda dondurulmuş eriği kek, muffin, tart, crumble ve sütlü tatlılar da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Oda ısısında ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra süzgeç yardımıyla erik posasını süzgeçten geçiriyoruz. Posasını elimizle mıncıklayarak ve arada eriğin suyundan üzerine ilave ederek süzgeçten geçiriyoruz. Bu şekilde kıvamı daha koyu ve güzel oluyor.
Ancak taze meyve olarak tüketmek istiyorsanız yeşil erikleri bir tepsi üzerine dizerek dondurucuya atın ve donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucuya atın.
İlgili 37 soru bulundu
Öncelikle eriklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Daha sonra tam ortalarından dairesel bir şekilde bıçakla çizerek eriği ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Dilediğimiz gibi bölüp poşetlere dolduruyoruz. Dilediğiniz zaman nasıl değerlendirmek isterseniz eriklerinizi dondurucudan çıkarıp değerlendirebilirsiniz.
2 litre suda erikler iyice yumuşak oluncaya kadar haşlanır. Üzerine şeker ve limon suyu eklenip biraz daha kaynatıp süzgeçten geçirilir. Erikleri sakın ezmeyin yoksa meyve suyunuz bulanık olur. Onları da marmelat olarak değerlendirilirsiniz.
Yayvan bir tencereye yerleştirilen eriklerin üzerine örtecek şekilde toz şeker eklenir. Üç - dört saat şekerin sulanması için beklenir. Akşamdan kapağı kapatılarak buzdolabında da bekletilebilir. Sulanma fazla olmamışsa bir bardak su eklenerek orta ateşteki ocakta reçel pişirilir.
Erikleri yıkayın ve tencereye alın. Üstüne toz şekeri, karanfilleri, suyu ve kullanacaksanız tarçını ekleyerek ocağın orta gözüne alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın, orta ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Dondurulmuş besinlerin saklama süreleri derin dondurucunun sıcaklık derecesine bağlı olarak değişmektedir. 6 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 haftadır. 12 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 ay kadardır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Erik reçeli mürdüm eriği, sarı erik, anjelika erik gibi erik çeşitleriyle denenebilir. Biz bu tarifimizde kırmızı sert iri eriklerden kullandık. Reçel yaparken kullanılan eriklerin sert olması reçeli kaynatırken çok dağılmamasını, meyvelerin tane tane olmasını sağlar.
Reçel tarifleri arasında en sevilenlerden biri erik reçelleri. Mürdüm eriklerinin bir gece şekerde bekletilmesiyle başlıyor yapımı. Ardından limon suyu ile birleştirilerek pişirilıyor. Ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor.
Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Erik Çekirdeği Yağı üretimi başlangıçta Fransa gibi ülkelerde mutfak amaçlı başladı. Sabit yağlarını çıkarmak için çekirdekleri kullanmaya olan ilgi iki yönlüydü: atıkları azaltma ve sağlıklı özelliklerinin tüketimini ve kullanımını artırma potansiyeli.
DONDURULMUŞ VİŞNE İLE REÇEL YAPIMI
Vişneleriniz buzlukta dondurulmuşsa reçel yapımına başlamadan önce vişnelerinizi çözdürmelisiniz. Derin bir kaba vişneleri döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzüp reçel yapımına başlayın.
1 kilo mürdüm eriğini dörde doğrayın. Doğramayı bitirince erikleri tencereye koyup üstüne 5 su bardağı (yaklaşık 1 kg) şekeri ilave edin.
Şeker eriyip sıvı hale geldiğinde suyu eklenip tahta kaşıkla karıştırılıp, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadığında yaklaşık 25 dk. Kadar pişirilir.
İlk olarak erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük kesilip geniş bir tencereye alınır. Üzerine şeker eklenir ve fokur fokur kaynayana kadar kaynatılır. Ardından yaklaşık 10 dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir.
Ürünü buzdolabında saklayarak kullanım ömrünü uzatabilir, serin iklimli yerlerde ışık ve nemden koruyarak dolap dışında da saklayabilirsiniz.
Kuruyan erikleri ikiye bölün ve kabuklu kısımları alta olacak şekilde birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Daha sonra güneş alan bir yerde 3-4 gün bekletin. Bu süre zarfında ara ara kontrol edip eşit olarak kurumasını sağlayın.
Mürdüm eriği de en geç olgunlaşan erik çeşidi olmaktadır. Mürdüm eriğinin ise sağlık için yararları oldukça fazla olmaktadır.
Erik, gülgiller (Rosaceae) familyasından Prunus cinsinden meyvesi yenen bazı ağaç türlerinin ortak adı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri