Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Su ile durulayın ve limonları dondurun. Tamamen donduklarında, kabukları, posaları ve çekirdekleri ile birlikte rendeleyin. Rendelenmiş limonları buz kalıplarına koyun ve dondurun. Narenciye aromasına ihtiyaç duyduğunuz her an rendelenmiş limon küplerini yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Limonları dilimler halinde kestikten sonra bir fırın kağıdının üstüne yerleştirerek dondur. Donduklarında kağıttan ayırarak kilitli bir buzdolabı poşetinin içine yerleştir. Buzdolabı poşetinin içindeki havayı boşaltarak ağzını kapat ve limon dilimlerini dondurucuya at.
Limon suyu sitrik asit içeriği ile bakterileri ve ağzınızdaki mikropları öldürür. Taze bir nefes için, ağzınızı limon suyu ile çalkalayın. boyunca limon suyunda bekletin. Ayrıca tırnakları limonla ovmak da benzer bir etki yaratır.
Limonun faydaları saymakla bitmez ancak yapılan yeni çalışmalar limonu yanlış tükettiğimizi bu nedenle faydalarından yararlanamadığımızı ortaya koydu. Limonu doğru tükettiğimizde kanserden koruduğu gibi en güçlü kanser ilaçlarından bile on kat daha fazla yararlı olduğu ortaya çıktı.
Limonlarınızdan limonata yapmak istediğiniz zaman buzluğa attığınız limonları çıkarıp oda sıcaklığında 15 dakika kadar hafif çözülmesi için bekletin. Ardından bir robotun içerisine aktarın. Üzerine 1 su bardağı kadar toz şeker ilave edin ve robotunuzda çekin. Bu işlemi yavaş yavaş yapmaya özen gösterin.
Robottan geçirdiğiniz limonların üzerine 1,5 litre su döküp, iyice karıştırın. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Ara sıra karıştırın ki şeker iyice erisin. Son olarak limon suyunu ince delikli süzgeçten geçirip, buzdolabında soğumaya bırakın.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Limon kabuğu yemek, kolesterol seviyesini düşürerek kalbinizin düzenli çalışmasını sağlar. Buna ek olarak, kabukta bulunan potasyum tansiyonu da düzenler. Kabukta bulunan polifenol flavonoidler, LDL kolesterolü (kötü kolesterol) düşürür.
Haşlanmış limonda bulunan mineraller, midenizi rahatlatır ve sindirim sistemini güçlendirir. Bu yüzden hazımsızlık yaşayanların tüketmesi idealdir. Ayrıca kabızlığa iyi gelir. Sabah ya da akşam fark etmez.
Limon taze taze kullanılmalıdır. Bekletilen limonlarda vitamin kaybı olur. Bu yüzden kesilmiş limonlar hava ile temas etmemesi önemlidir.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
Düzenli limon tüketimi de oksidatif stresi önlemeye yardımcıdır. Limonda bulunan flavonoidler (hesperidin ve d-limonen) serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. Alerjik astım gibi hastalıklara neden olan iltihap oluşumlarını engeller.
Pek çok ürünü şoklayarak kullanım süresini olumlu yönde etkileyen buzluk, limon suyunun da benzer şekilde kullanım ömrünü uzatır. Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. Meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz.
İltihabı ve tahrişi önlemeye destek olur: Vücudunuzda iltihaplanmalar oluyor ve bu durum size acı veriyorsa kesinlikle limon suyu içmelisiniz. Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır.
LİMONLU SU İÇMENİN ZARARLARI
Fazla ve dikkatsiz tüketim sonucu midede yanma ve reflü başlangıcı ortaya çıkar. Fazla tüketimde vücuttaki demir emilimine sebep olur.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Her poşete 1 portakal, 1 limon. Yıkayıp, çekirdekleri çıkartıp, resimdeki gibi doğrayıp buzluk poşetine koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz.
Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri