Geniş bir kasenin içerisine soğuk su ekleyin. Tavukları bu suyun içerisinde 2-3 saat bekleterek çözdürebilirsiniz. Bakteri üremesini önlemek için kasenin içindeki suyu yarım saatte bir değiştirin.
Derin dondurucudan çıkartıp ısıttıktan sonra limon suyu ilavesiyle yudum yudum içebileceğiniz sebzeli tavuk suyunuzu tüm yemeklerde su yerine kullanabilir, nefis pilavlar, çorbalar, soslar hazırlayabilirsiniz.
Tavuğun buzunu çözmek için pratik yöntemlerden biri olan su dolu kase için tavuğu tamamen suya batırmanız gerekmektedir. Bu esnada tavuk hala ambalajında olmalıdır. Suyun ısınmasını önlemek için her 30 dakikada bir mutlaka değiştirin. Buzun tamamen çözülmesi bu yöntem ile yaklaşık 1 saat sürecektir.
Donmuş tavuğu sıcak su altına tutmak ya da sıcak suda bekletmek bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu nedenle bu yöntemin çok dikkatli uygulanması gerekir. Eğer mutfak dereceniz varsa 60 derece sıcaklıktaki bir su içerisine ambalajlı tavuğu koyabilir ve çözdürebilirsiniz.
Tavuk suyu, buzlukta 4-5 aya kadar muhafaza edilebilir. Ancak çözdürdükten sonra tekrar dondurulmamalıdır. Bu yüzden tek seferde kullanacağınız şekilde porsiyonlara ayırmanız, daha doğru olacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Tuzsuz olarak haşladığınız tavuk suyunu soğuduktan sonra buz kalıplarına doldurup buzlukta dondurun. Donmuş tavuk suyunu kalıptan çıkararak saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine doldurabilirsiniz.
Dondurulmuş gıda çözüldükten sonra tekrar dondurulur mu? Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Dondurucuda muhafaza ettiğiniz tavukları da çok kolay şekilde haşlayabilirsiniz. Dondurucudan çıkan tavuk budu nasıl haşlanır diye düşünüyorsanız, etinizi buzdolabı içinde bir süre bekletebilirsiniz. Eğer vaktiniz yoksa musluk suyu altına tutarak buzların çözülmesini sağlayabilirsiniz.
Donuk haldeki tavuğu asla ama asla doğrudan haşlamaya başlamamalısınız. Nasıl olsa suyun içinde buzları erir gider diye düşünmemeli, biraz zaman ayırarak en sağlıklı şekilde tavuğunuzu haşlamalısınız.
Soğuk Suda Bekletin: Tavuğu işe gitmeden önce buzdolabına atmayı unuttuysanız, ve hala o tavuğu yeme niyetiniz varsa hemen işten gelince tavuğu bir kase soğuk suya yatırın. Tavuğun iyice su geçirmez bir şekilde kapladığınızdan emin olun. 2-3 saat içinde tavuğunuz çözülmüş olacaktır.
Daha sonra rendelenmiş domates ve ortadan ikiye kestiğimiz iki diş sarımsağı da ekleyelim. Baharatları ve tuzu da ekleyelim son olarak. Bundan sonra tencerenin kapağı açık olursa suyunu çekecektir. Dilediğiniz gibi biraz suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken suyun soğuk olması gerektiğidir. Eğer bulunduğunuz ortam sıcaksa su da ısınabileceğinden her yarım saatte bir suyun ısısını kontrol etmek ve ısındığında tekrar soğuk suyla değiştirmek önemlidir. Bu yöntem sayesinde tavuk 45 dakika ila 1 saat içerisinde çözülecektir.
Sonuç: Tavuk suyunu hazırladıktan sonra kapalı ve hava geçirmez kaplara alırsanız, buzdolabında 3 ila 4 gün dayanacaktır.
Knorr Tavuk Suyu Bulyon kullanım şekilleri de oldukça kolaydır. Bulyonu sıcak suda eritip, doğrudan yemeğe ekleyebilirsiniz. Knorr Tavuk Suyu Bulyon içindekiler sayesinde yemeklerinizin çok daha lezzetli olmasını sağlar.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Önceden pişirdiğiniz tavuğu kendi suyu ile beraber fermuarlı saklama poşetine yerleştirirseniz sonrasında kaynayan bir suyun içerisine atarak rahatlıkla ısıtabilirsiniz. İçerisinde su bulunan bir tencerenin üzerine eş boyutta bir tencere koyup içerisine tavuğunuzu alabilirsiniz.
Tavukları kaynamış sıcak suyun içerisine koyarak çözdürmeye çalışmak hatalı bir çözdürme yöntemi olacaktır. Bunun yerine içi sıcak su dolu bir kabın üzerine başka bir kap koyup içine tavuklarınızı koyun ve bu şekilde daha güvenli bir çözdürme yöntemi uygulayın.
Buzlu tavuk kaç saatte haşlanır? Tek dikkat etmeniz gereken nokta buzlarının bir nebze olsun çözülmesidir. Buzu erimeyen tavuk eti, lezzetini pişerken kaybeder. Düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakika, normal pişirme tenceresinde ise 45 dakika orta boy tavuk etleriniz için yeterli olacaktır.
Son kullanma tarihinden önce konmak kaydıyla, tavuk eti derin dondurucuda (-18 °C veya daha düşük sıcaklıkta) 6 ay süreyle saklanabilir. Tavuk eti, kemikli veya kemiksiz dondurulabilir.
* Buzluktan çıkardığınız tavuğu ya da tavuk etini buzdolabında çözdürdüyseniz ve üzerinden 1 ya da 2 gün geçtiyse tavuğu tekrar dondurabilirsiniz. Yani tekrar derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
* Çiğ tavuk buzdolabında 2 güne kadar, pişmiş tavuk ise 3-4 gün boyunca saklanabilir. * Buzdolabında çözdürülen tavuk, sonrasında tekrar buzdolabının en soğuk kısmında 1-2 gün saklanabilir. Sadece buzdolabında çözülmüş çiğ tavuğu yeniden dondurabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Buzluktan çıkan tavuk hemen fırına atılır mı? Dondurulmuş Tavuk Fırında Pişer Mi? Donmuş tavuk fırına atılırsa, dışı kurumaya başlayacak, içi ise çiğ kalacaktır. Bu yüzden donmuş tavuğu fırına atmadan önce düdüklü tencerede ön pişirme yapabilirsiniz.
Tavuğun son kullanma tarihi geçmiş ise tüketmeniz önerilmez. Tarihi geçmiş tavuk buzdolabında ise asla tüketilmemelidir. Fakat tavuk satın aldıktan sonra eve gelince buzluğa attınız tarihi geçmiş olsa da buzluktan çıkarttınız zaman yiyebilirsiniz. Unutmayın dondurulmuş tavuk tarihi geçmiş olsa da yenilebilir.
Marketten aldığınız fazla tavukları derin dondurucu içinde uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz. Tavuk etini; kanat, but, göğüs ve parça et olarak ya da bütün tavuk halinde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Tavuk suyu hava almayacak şekilde buzdolabında iki üç gün, dondurucuda ise uygun saklama koşullarında yaklaşık 4 aya kadar saklanabilir. Öncelikle tavuk eti yıkanarak kirlerinden güzelce temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri