Üzümler 2 defa suyu değiştirilerek sirkeli suda bekletilir. Daha sonra güzelce bol suda yıkanır ve suyu süzülür. Üzümler saplarından ayrılır. Buzdolabı poşetine istenilen kadar koyulur ve dondurucuya yerleştirilir.
Üzüm Suyu (Derin Dondurucudan) Tarifi Nasıl Yapılır? Siyah üzümleri dalından ayıklayıp yıkayıp süzgeçte süzüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda donduruyoruz. Şimdi çıkarıp meyve suyu olarak yapıyorum.
Sofralık olarak taze taze yenen üzümler, reçel, jöle, pekmez ve sirke yapımında kullanılır. Üzümün yaprakları zeytinyağlı yaprak sarma yapımında kullanılırken, üzüm meyvesi farklı tariflerde tercih edilebilir.
İstediğiniz türde, siyah ya da beyaz türde üzümleri dondurabilirsiniz. Ancak üzümlerin solmuş, çürümeye dönmüş olanlarını almamaya özen gösterin.
İlgili 18 soru bulundu
Üzüm suyu serinletir, canlandırır. Üretilmesi kolaydır, evlerde yapılabilir. Tüketilmesi için zamana ihtiyaç yoktur; hatta, fazla bekletilirse bozulur.
Taze Ürünün Soğuk Hava ile Muhafazası
Üzüm -1oC ile 0oC'de %90-95 bağıl nemli ortamda 5 aya kadar depolanabilmektedir. Üzümün salkım sapları ve çöplerinin su kaybetme eğiliminde olmaları nedeniyle su kaybının önüne geçilebilmesi için depo içinde yüksek nem oranının korunması gerekmektedir.
Saklama poşetlerine böldüm dondurucuya kaldırdım. Kışın buzlu halde tencereye atıp üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip 15 dk kaynatıyorum. İsteğe bağlı posasını blenderdan da geçirebilirsiniz yada süzebilirsiniz.
Üzüm şırasının nişastayla birleştirilip, damaklara şenlik olduğu tatlıdır pepeçura. Pepeçi, samaksa, kara üzüm muhallebisi, mor üzüm tatlısı olarak da anılır.
Üzümleri yıkayınız. Tanelere ayırınız. Bir kullanımlık kaplara koyup derin dondurucuya koyunuz. Kışın pepecura yapımında ve üzüm suyu olarak kullanabilirsiniz.
Üzüm suyu, mide duvarında oluşan kramplara bağlı olarak ortaya çıkan kusma hissini azaltır. Kötü kolesterolü dengeler ve kalp hastalığı oluşumunu önler. Kandaki trigliserit seviyesini dengeler ve yağlanma oluşumunu önler. Vücudu zararlı toksinlerden arındırır ve hastalık oluşumuna karşı sizi korur.
Cevap: Üzüm suyu ateşte veya kendiliğinden kaynarsa haram olur. Ama eğer kaynayarak üçte ikisi gider, üçte biri kalırsa, helal olur. Üzüm suyu kendiliğinden veya kaynatılma suretiyle kaynarsa, içilmesi haramdır; ama necis değildir. Aynı şekilde üzüm kaynarsa vacip ihtiyata göre yenilmesi haramdır, fakat necis değildir.
Kuru üzüm, serin, karanlık ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Mümkünse serin ve nemsiz kilerde hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Nemli yerler, küf oluşumuna zemin hazırlar. Eğer kuru üzüm paketi hiç açılmadıysa, buzdolabında saklamak mümkündür.
Buzdolabında saklandığında kararmalar oluşacağı için renk ve tat kalitesinde bozulmalar oluşacaktır. Portakal, elma, armut vb. meyveler buzdolabında 1-2 hafta, üzüm, şeftali, kayısı vb. meyveler 4-5 gün; kiraz, çilek, dut vb. meyveler ise 1-2 gün saklanabilir.
Gıdanın kalınlığına bağlı olarak değişse de genellikle 10 saati geçer gıdaların tam olarak çözülmesi. Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Buzlukta Meyve Suyu Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Portakal veya limonların suları sıkılır. Çıkan meyve suları buz poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Yazın istediğiniz zaman çıkarıp şeker limon tuzu ve su ekleyip limonata yapabilirsiniz.
Üzümleri yıkayıp tencereye alalım, ocağa koyup üzümler patlayıp yumuşayana kadar pişirelim. Üzümleri süzgeçten geçirip suyunu sıkalım. Çıkan suyu tekrar tencereye alalım. Şeker koyup 10 dakika kaynatalım.
Kuru üzümleri önce iyice yıkayınız. Daha sonra bir tencere de suyu kaynatınız. Ardından içerisine kuru üzümleri atınız. Bir gün beklettiğiniz karışımı süzüp içiniz.
Şıra, temel olarak üzüm elma ve armutun suyunun çıkarılması ile elde edilen bir tür meyve suyu olarak tanımlanabilir. Genellikle şerbet ve şurup ile karıştırılsa da şıra tamamen doğal bir içecektir. Yani içerisinde herhangi bir tatkuru üzlandırıcı ve aroma verici katkı maddeler olmadan yalnızca mayalanarak üretilir.
Üzüm suyunu kaynatıyoruz. Üzüm suyu kaynarken bir kavanozun içerisine mısır unu, buğday unu, şekeri ve suyu ekleyip çalkalıyoruz. Bu karışımı kaynayan üzüm suyunun içerisine döküp puding kıvamı alana kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvam aldıktan sonra servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Üzüm kurutmada en etkili yöntem güneşin en sıcak olduğu zamanı yakalayarak güneşten yararlanmaktır. Direkt olarak güneş alan bir noktaya mümkünse serdiğiniz keten bez üzerine üzümleri dizin ve kurutmaya bırakın. Belirli aralıklarla ters düz ederek üzümlerin daha kısa sürede kurumalarını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri