YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.
İlgili 45 soru bulundu
ı) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz.
Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir. Hazırlık Dışarıda Hazırlanan öğrenci statüsüne geçmem durumunda yurtlarda kalabilir miyim?
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Burs almaya devam etmek isterseniz her eğitim öğretim yılında burs başvuru prosedürünü uygulayarak yeni dönem için tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler. Ancak bu tatil süreleri yıl içindeki akademik takvime bağlı olarak değişebilir.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Aynı yurtta kalırsın.Büyük ihtimal aynı odada kalırsın. Kimi yurtlarda gelecek senede aynı odada kalmak için gitmeden önce dilekçe vermek gerekiyor.Kimiside değişiklik yapmıyor. Senin kaldığın yurtta değişiklik yoksa yoktur. Durup dururken öğrencilerin odalarını birbirine karıştırmazlar.
KYK bursu kaç yıl, ne kadar süreyle verilir? KYK bursu normal öğrenim süresi boyunca verilir. Okulun uzaması durumunda KYK bursu devam etmeyecektir.
Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
YÖKSİS'TE PASİF OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir. Bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmesi gerekmektedir.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
“ı) Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.”
Kayıt Olduğunuz Ay İle Kayıt Sildirdiğiniz Ayda Günlük Ücret Hesabi Yapılır. Bir Ay 30 Gün Üzerinden Hesaplanmaktadır. Kayıt Olunan Günün Ücreti Alınır, Kayıt Sildirme İşlemlerinde İse Sildirme İşleminden Sonraki Günün Ücreti İade Edilmektedir. Kayıt Sildirenler Yurt Kayıtları Açıldığında Tekrar Başvuru Yapabilirler.
Kayıt Sildirme ve Depozito İade
Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri