Hindistancevizi yağı çok az ısıyla erir. Ufak bir tencere veya kaseyi ocakta ısıt. Kabı ateşten al ve yağı içine koy. Yağı erimeye ve ısınmaya bırak.
Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği çok hızlı hal değiştirebilen özel bir yağdır. 22 derecenin üzerinde şeffaf bir görüntü alır, altında ısılarda ise donmaya ve 3-4 dereceye geldiğinde tamamen kar beyazı bir görüntüye dönüşecektir.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
Nemlendirici olarak Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır derseniz, katı formdaki yağı avcunuzda hafifçe yumuşatmanız yeterlidir. Uykudan önce temizlenen yüzünüze, parmak ucunda olacak şekilde Hindistan cevizi yağı sürün ve tüm yüzünüze eşit miktarda uygulayın. Kuru ve yıpranmış ciltler için oldukça etkili olmaktadır.
24.5 derecenin üstüne çıktığında sıvı hale geçen Hindistan cevizi yağı, soğuduğunda tekrardan katılaşacaktır. Hindistan cevizi yağı, diğer yağlara göre biraz daha tatlı bir aromaya sahip olsa da tereyağı ve bitkisel yağ kullandığınız her yerde 1'e 1 ölçekte kullanabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Hindistan Cevizi Yağı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Yağ bozulduğunda kendini kolayca ele verir. Dokusunda ve kokusunda değişim barizdir. Yağ üzerinde siyah bir tabaka oluşabilir.
Yağ, suda çözünen bir madde olmadığı için bakım yağı uyguladığınız saçlarınızı su ile temizleyemezsiniz.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
Soğuk kış aylarında Hindistan cevizi yağın sert olur! Soğuk zamanlarda onu parçalayarak kullanman gerekir. Hindistan cevizi yağı 24 derecede erir.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı; kaş, kirpik ve saçlarda uzatıcı etkiye sahip olmasıyla bilinir. Bu yağı temiz bir pamuğa batırarak kaşlarınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekledikten sonra yıkayıp durulayın.
Hindistan cevizi yağının içerisinde yüksek oranda yağ asidi bulunmaktadır.Bu yağ asidi ise iltihabı azaltmaya, cildi canlandırmaya ve kuruluğu gidermede birebir sonuç gösteriyor. Bir parça pamuğa yağdan alıp cildinizde istediğiniz bölgeye sürün. 1 gece bekletin. Sabah uyandığınızda ılık su ile o bölgeyi yıkayın.
Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Eğer Hindistan cevizi yağına hassasiyetiniz varsa, alerjiye sebep olabilir. Belirtileri arasında bulantılar, egzama, kusma, anafilaksi gibi belirtiler bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağı ile detoksa yapanlar baş ağrısı yaşayabilirler.
Hindistan cevizi yağı, yenilebilir bir meyveden üretildiği için doğal olarak kendisi de gıda amaçlı olarak tüketilebiliyor.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Yağın daha kolay arınması için önce, saçınızı ıslatmadan şampuan uygulayın. Şampuanı kuru saç diplerinize iyice dağıttıktan sonra su ile durulayın. Sonrasında normal yıkama ve durulama rutininizi uygulamaya başlayın.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
Hem yıpranan saçları onaran hem de saç tellerini güçlendirerek yeri yıpranmaların önüne geçen Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda saç köklerini de destekleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Böylece azalan saçlarınız dolgunlaşır ve çok daha hızlı bir şekilde uzar.
Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturur.
Cildinize direkt sürebileceğiniz Hindistan cevizi yağı, düzenli olarak kullanıldığında yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Hızla emilerek cilde nüfuz eder, küçük çizgilerin ve kırışıklıkların daha az belirgin görünmesini sağlar.
Hindistan cevizi yağı, E vitamininin yanı sıra antioksidanlar ve A vitamini içerir. Kolajen üretimini teşvik eder, yaşlanma etkileri ile savaşır ve yüzün kırışmasını engellemektedir.
Hindistan cevizi yağı içerisinde yer alan E vitamini ve birçok antioksidan madde sayesinde cilt lekelerinin rengini açma ve ciltteki renk eşitsizliklerini giderme etkisine sahiptir.
Yağlı saçlara sahip olanlar yağı sadece saç uçlarına uygulayabilir. Kuru saçlılar ise hindistan cevizi yağını rahatlıkla saç diplerinde de kullanabilirler. Yağın saçlarınıza nüfuz etmesi için en az 5 dakika boyunca saçlarınıza masaj yapın. Masaj sonrası yağı saçlarınızda bekletmek için duş bonesi kullanabilirsiniz.
Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı lezzetli bir tada sahiptir, bu sebeple yemeklerde birçok yağın yerini alabilir. Soğuk sıkım hindistan cevizi yağının içerisinde önemli yağ asitleri daha iyi korunur. Ayrıca tüketildiği zaman hızlı bir emilim oranına sahip olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri