- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Japon yapıştırıcısının anahtar zayıflığı asetondur. Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır.
Japon yapıştırıcısı bulaştığı andan itibaren, müdahale etmek gerekir. Japon yapıştırıcısının karşı koyamadığı ürünlerden biri de, asetondur. Aseton yardımıyla yapışan yapışkanlar kolayca kumaş üzerinden çıkarılabilir. Tuz ve sıcak su karışımları, Japon yapıştırıcısını ortadan kaldıran bir karışımdır.
Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Tutkal sıcak suyla temas ettiğinde çözünür ve yapıştırıcı özelliğini kaybeder.
Japon yapıştırıcısı ılık suda çözünebilir. Ya da asetonla da çözünebilir. Tabii bu markasına, ne kadar sürüldüğüne, nerede olduğuna göre değişebilir. Elimize yapışan Japon yapıştırıcısı için genelde ılık su kullanımını önerelim.
1) Sıcak Tuzlu Su
Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir. Bu gibi anlarda hemen sıcak tuzlu su hazırlayıp işleme başlamalısınız. Tuz, sıcak suyun içinde eriyerek yapıştırıcının yüzeyden kolayca kalkmasına yardım edecektir.
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
Aseton yardımıyla koltuk, ahşap yüzeylerde ayrıca porselen, cam gibi birçok farklı yüzeye yapışan yapıştırıcıları kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Çok etkili olan asetonu mobilyalara zarar vermeden çıkarabilirsiniz. Sıcak tuzlu su ile çıkarma: Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir.
Michelle Driscoll şöyle diyor: "Sert plastikten yapıştırmayı, tuvalet ispirtosu, alkol, yağ sökücü, fıstık ezmesi ya da karbonat ve zeytinyağı karışımı gibi çeşitli ürünlerle kolayca çıkarabilirsin. Ürünü plastiğe sür, birkaç dakika beklet, sonra da yapıştırmayı bezle ovarak çıkar."
Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Tam bir güçlendirme için tavsiye edilen süre olan 24 saat beklenmelidir. Bu süre içinde yapıştırıcı tamamen kurur.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Kalan kısımları abdeste ve gusle mani olmaz. Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Kumaştan Yapıştırıcı Lekesini Çıkarma
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
IS51, 160°C'ye dayanıklı tüm plastik, lastik, kauçuk, metal, deri, porsel ve benzeri ürünler üzerinde kullanılabilir. IS52, 180°C ye dayanıklı hızlı yapıştırıcı kategorisinde olup yine tüm malzemeler üzerinde mükemmel bir yapışma sağlar.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri