Dondurulmuş köfteyi direkt pişmeye de alabilirsiniz ama bunun birkaç olumsuz etkisi olacaktır. Öncelikle kızgın yağın içinde çok yağ sıçramasına neden olur. İçi donmuş olduğu için uzun süre pişirilmesi gerekir.
Köftelerinizi kesinlikle çok kızgın yağa, donuk bir haldeyken atmayın. Ardından köftelerinizi dikkatli bir şekilde (hepsini atmamaya özen gösterin) parti parti olacak şekilde yağa atın. Bir yüzü tamamen kızarınca diğer yüzünü çevirerek kızartın.
Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.
Kıymayı hemen kullanın. Bakteri üremesini önlemek için bu şekilde çözülmüş kıymayı 2 saat içinde kullanmanız gerekir. 2 saat bekleyecekseniz, çözüldükten sonra o süre buzdolabına koyun.
İlgili 39 soru bulundu
Dondurulmuş köfteyi direkt pişmeye de alabilirsiniz ama bunun birkaç olumsuz etkisi olacaktır. Öncelikle kızgın yağın içinde çok yağ sıçramasına neden olur. İçi donmuş olduğu için uzun süre pişirilmesi gerekir. Bu sürede de dışı gereğinden fazla pişip sertleşebilir.
Kıymayı çözmenin en iyi ve en güvenli yolu gece boyunca buzdolabında olsa da, donmuş kıymayı dokusunu ve lezzetini korurken hemen pişirmek istiyorsanız her şey kaybolmaz.
Buzluk eksi 18 dereceden sıcaklığa sahipken, oda sıcaklığı ortalama 20-22 derece arasıdır. Bu şekilde oluşan ani sıcaklık değişimi şok etkisi yaratır ve kıyma üzerinde bakteri üretimine yol açar. Bunun yerine geceden kıymayı buzdolabının içine (varsa çözdürme bölümüne) koyarak yavaş yavaş çözülmesini sağlayabilirsiniz.
İçerisine mutlaka bağlayıcı bir malzeme koymadığınız durumlarda köftenizin kıvamı beklediğiniz gibi olmaz ve pişerken dağılır. Bu malzemeler; un, ekmek içi, yumurta... Bu malzemelerin eksikliği köftenizde çok şey değiştirir.
Dondurulmuş Köfte 🥩 Cihazın manuel modunda 200 derecede 7 dakikada pişirdim. Sıfır yağ ile sonuç harika oldu 😍 | Instagram.
Tencerenize çok fazla yağ koymamaya özen gösterin ve yağınız tamamen kızmadan köfteleri içerisine atmayın. Aksi takdirde köfteleriniz yağ çeker ve çok daha uzun sürelerde pişer. Hazırladığınız tüm köfteleri aynı anda yağa atmamaya özen gösterin. Bölümlere ayırın ve azar azar ilave ederek köftelerinizi kızartın.
Şayet köfteler açık bir ortamdaysa en geç 2 saatten sonra çözünüp bozulmaya başlayacaktır. Nem ve sıcaklık köftelerin çürüme süresini hızlandırır. Köfteler buzdolabında 1-2 gün kadar dayanabilir. Buzlukta ise bu süre 4 güne kadar çıkmaktadır.
Buzluktan çıkarılan içli köfteler haşlama yapılacaksa, tencerenin içerisine atıldığında karıştırılmamalıdır. Böylelikle dağılması engellenmiş olur. İçli köftelerin haşlama suyuna bir iki damla limon sıkmanız köftelerin haşlanırken dağılmamasını sağlar. İçli köfteyi kızartarak da pişirebilirsiniz.
IQF sistemiyle köftelerimiz dakikalar içinde tek tek dondurulur. Bu sayede köftelerin lezzeti ve yapısı bozulmaz. Köfteler birbirine yapışmaz. Pişirme şekli: Önceden ısıtılmış yağsız tavada Pınar Tekirdağ Köfte'nizi sık sık çevirerek 7-8 dakikada servise hazır hale getirebilirsiniz.
Köfte hazırlaması en kolay, dondurduktan sonra da pişirmesi en pratik tariflerin başında geliyor. Kasaptan ya da marketten aldığınız kıymaya birkaç malzeme ilave edip güzelce yoğurun, şekil verip buzdolabı poşetlerine aktarın, dilediğiniz zaman çıkarıp afiyetle tüketin.
8) Pişmiş Et
Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
Köftelerinizin yumuşak yumuşak olmasını istiyorsanız ekmekleri kabuğuyla koyarak bunu başaramazsınız. Zira kıymadan sonra köftenin neredeyse ana malzemesi olan bayat ekmekleri kabuğuyla yani kenarlarıyla birlikte harca katarsanız köfteniz sert olacaktır.
Eğer köftenizi pişirirken dağılmasını istemiyorsanız kıymayı en az %20 yağlı almalısınız. Eğer kıymanızın yağı yeterliyse köfte harcınızı yaklaşık 15 dakika iyice yoğurmalısınız. Ayrıca köfte harcına galeta unu, yumurta ve ekmek içi koymak köftenizin dağılmasını engelleyecektir.
Şimdi içinizi rahatlatabilirsiniz, et çözüldüğünde ve dondurucudan ilk kez çıkarıldığında buzdolabında düzgün bir şekilde muhafaza edildiği sürece daha sonraki bir tarihe kadar tekrar dondurmak güvenlidir.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
📌Yağlı kağıt serili fırın tepsisine köfteler dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirilir. Yağını bıraktığını ve hala daha kurumadığını göreceksiniz. Köfteler piştikten sonra tepsiden alınır ve kapaklı bir kaba koyularak soğuması sağlanır.
Patates kızartması, pilav, makarna gibi yan yemekler köfteyle sık sık birlikte servis edilir. Yoğurtlu meze veya cacık gibi hafif yiyecekler köftenin yanında servis edilerek, yemeğin lezzetini artırabilir. Zeytinyağlı sebzeler, ızgara sebzeler ve salatalar, köfte yemeği için iyi bir eşlik edebilir.
Dondurucudan çıkan et ve et ürünlerinin haşlanarak donunun çözülmesi uygun değildir. Esas olan, dondurucudan çıkan etin 0 dereceye alınması ve yavaş yavaş çözülmesinin sağlanmasıdır. Bunun için de kullanacağınız et ya da kıymayı bir gün önceden çıkararak 0 dereceye almanız gerekir.
Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte çözülmesi gerektiğini, oda sıcaklığında çözülen ürünlerin bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden olduğunun altı çizildi. Antalya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı da olan Yrd. Doç. Dr.
Eğer kıymanız buzluktaysa 3-4 ay kadar tüketmeden muhafaza edebilirsiniz. Ancak buzluktan çıkarılan kıyma 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Kıymanız eğer buzdolabı dışındaysa en fazla 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Kıyma buzdolabında 2 günden fazla bekletilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri