Ürünleriniz Nasıl Kızartılır? Dondurulmuş ürünlerimizi; Çözünmesini beklemeden (donuk halde), Sıvı yağ kullanılarak tavada 180 °c yağda 2-3 dakika “altın sarısı” renk alıncaya dek kızartabilirsiniz.
Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın. Fırının kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Donmuş yağı çıkarmak için, fırının üst ve yan tarafındaki birikmiş bölgelere püskürtün. Gece boyunca işlemesi için bırakın.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
250 gram sabun tozu, yarım çay kaşığı çamaşır sodası, 20 damla limon yağı ve 1 çay kaşığı boraksı bir sprey şişesine boşaltın. Üzerine 2 fincan kadar su dökerek iyice çalkalayın. Bu kadar basit bir şekilde hazırlayacağınız temizleyici ile mutfak ve banyolardaki kalıntılardan kolayca kurtulabilirsiniz.
LİMON TUZU
Diğer adı sitrik asittir. Sudaki kireci azaltarak köpürmeyi artırır. Antibakteriyel ve antiseptiktir, dezenfekte eder. Kireci ve yağı çözdüğünde bulaşık makinelerinin tuz gözüne koyularak kullanılabilir.
Yağdanlığı deterjanla temizledikten sonra sodalı su, kahve telveli su, elma sirkeli su gibi karışımları yağdanlığın içerisine koyup çalkalayarak tüm yağ kalıntılarının temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Yağdanlığı her daim kolay bir şekilde temizlemek istiyorsanız kirlerin birikmesine engel olmalısınız.
Lekeyi kaplayan kalın bir tabaka oluşana kadar bölgeye karbonat veya mısır nişastası sürün. Karbonatın yağı emmesi için en az otuz dakika ile bir saat arasında bekletin. Kabartma tozunun çoğu gidene kadar alanı bir diş fırçasıyla fırçalayın.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Endüstri atıklarının bulunduğu mekanlardaki yüzeylerde biriken yağlar, zamanla kalıplaşarak temizlenmesi oldukça zor bir hale gelir. Bunların temizlenerek ortamdan uzaklaştırılması amacıyla kullanılan kimyasal içerikli ürünler, yağ çözücü olarak adlandırılır.
Alkali yağ temizleyiciler, yağın alkali ile reaksiyona girmesini sağlayarak etkili şekilde temizlik yapma imkanı sağlar. Yağ Çözücüler: Çözücüler organik yağları çözmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Örneğin, aseton, alkol, tiner ve benzin gibi çözücüler yaygın olarak kullanılır.
Ama kimyasal içerikli bir ürün kullanmadan önce karbonat mucizesini deneyebilirsiniz. Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır.
Genel olarak oda sıcaklığında don halde bulunan donmuş yağ, çeşitli et ürünlerinin üretiminde ve yemeklerde lezzet vermek için kullanılmaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların vücutlarının çeşitli yerlerinden elde edilen donmuş yağ, gıda sektörünün yanı sıra pek çok sanayi alanında da kullanılmaktadır.
1) Suda çözünmezler. Alkol, eter, benzin, kloroform gibi organik çözücülerde çözünür. 2) Erime noktası moleküldeki karbon sayısına göre değişir. 3) Yapılarında çoğunlukla doymamış yağ asitleri bulunan yağlar oda sıcaklığında sıvı, daha çok doymuş yağ asidi bulunanlar katı- dırlar.
Evde basit tıkanmaları 1 su bardağı elma sirkesi ,1 su bardağı karbonat ve 1 litre kaynar su yardımı ile de açabilirsiniz. Bazı tıkanıklıklarda mutfak pompası bile etkili olabilmektedir. Sadece kaynar su yardımı ile lavabo giderinde oluşan tıkanıklıklar giderilebilir.
Kurumuş yağ lekesi çıkarırken kullanabileceğiniz en etkili ve ideal malzemelerden biri karbonattır. Yağ lekesi bulunan yüzeye bir miktar karbonat dökerek hemen ardından diş fırçası ile yağ lekesini fırçalamalısınız. Yağ lekesini fırçalarken oldukça nazik hareketlerle yapmalısınız.
Yarım bardak sıvı sabunun içine bol miktarda karbonat, yarım bardak sirke ve yeterli miktarda su ekleyin. Ardından ortaya çıkan karışım yoğun bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağ birikintisi ile kaplanmış tavanın üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin.
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
HER TEMİZLİKTE OLMAZSA OLMAZ: SİRKE
1 su bardağı sıcak suya 1 çay bardağı sirke ekleyin. Daha sonra bu karışımı yağlı şişenin içine aktarın. Birkaç dakika çalkalayın ve yıkayın.
Yağın yapısı her zamankinden farklı görünüyorsa, renginde turuncuya çalan değişiklikler varsa, kapağı açtığınızda keskin bir koku geliyorsa ve tadında ciddi değişiklikler varsa, ayçiçeği yağı bozulmuş demektir. Hiçbir şekilde tüketilmemelidir.
Litrelerce yağ kullanılan fritözlerdeki yağın temizlemek daha zordur. Fritözlerdeki kızartma yağını temizlemek için öncelikle yağın tamamıyla soğuması gerekiyor. Yağ soğuduktan sonra da üstte kalan parçacıkları kevgirle alıp asılı duran parçacıkları ise süzme yöntemiyle temizliyoruz.
Altını çizmemiz gereken konu şudur: C vitami içeren limon suyunun tek başına zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi yoktur. Ancak egzersiz ile birlikte tüketilen C vitamini yağ yakma metabolizmasını uyararak yağ oranımızda düşüş sağlayabilmektedir.
pH düzenleyici ve kireç sökücü olarak kullanıldığı için limon tuzu temizlik alanında etkili sonuçlar verir. Limon tuzu çamaşır ve bulaşık makinesi temizliği için deterjan olarak kullanılabilir.
Limon tuzu güçlü bir ödem söktürücü olduğu için hızla kilo vermeyi sağlar. Metabolizmayı hızlandıran limon tuzu vücudu bakterilere karşı korumaktadır. Diş taşını engelleyen limon tuzu ağız bakımına da yardımcı olur. Limon tuzu saçları da güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri