Görev Yöneticisi ile Komut İstemi Aç : Ctrl+Shift+Esc'' veya ''Ctrl+Alt+Delete'' ile görev yöneticisini çalıştırın. Ardından ''Dosya > Yeni görev çalıştır'' tıklayın çıkan pencerede boşluğa cmd.exe veya cmd yazıp tamam tıklayın.
Komut penceresini görüntülemek için Görünümmenüsünden Diğer Windows'u ve ardından Komut Penceresi'ni seçin.
Başlat'a gidin → Windows sistemi → Komut istemcisi. Daha eski bir windows sistemi için, Başlat menüsü →Tüm programlar → Aksesuarlar → Komut istemcisi. Uygulamalar → Araçlar →Terminal. Muhtemelen Uygulamalar → Donatılar → Terminal altında olmalı, fakat sistemler arası farklılık gösterebilir.
bilgisayar dos ortamında nasıl açılır. F5 veya F8 ile de açabilirsin.
İlgili 41 soru bulundu
Komut satırı ekranına ulaşmak için 2 yol bulunmakta. İlk olarak windows arama çubuğunu kullanarak cmd komut sistemine ulaşabilirsiniz. İkinci yol ise klavyedeki Windows tuşuna ve R tuşuna aynı anda basıp (Windows+R) karşınıza çıkan ekran CMD yazıp ulaşılabiliyor.
Başlat menüsünde Donatılar klasörüne tıklayın ve ardından Windows Komut İstemi'ni açın. Komut satırına sourceFileName yazın vbc.exe ve ENTER tuşuna basın. Örneğin, kaynak kodunuzu adlı SourceFiles bir dizinde depoladıysanız Komut İstemi'ni açar ve bu dizine geçmek için yazarsınız cd SourceFiles .
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Windows Terminal açın, ardından Windows Konsol Konağı> Varsayılan terminal uygulaması > Başlangıç sekmesini seçin.
Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak veya bilgisayarın arama kısmına açılan pencereye '' Cmd '' veya '' Komut İstemi'' komutlarından birini yazarak CMD komut penceresine erişim sağlanabilmektedir.
Not: Alternatif olarak, Çalıştır komutunu başlatmak için klavyenizi kullanarak Windows tuşunu ve R tuşunu aynı anda basılı tutun. Çalıştır komutu açıldığında, tuşları bırakın. Başlat menüsü görüntülendiğinde Çalıştır yazın.
CMD, “Komut İstemi” (Command Prompt) teriminin kısaltmasıdır ve Windows işletim sistemlerinde kullanılan bir komut satırı aracıdır.
Tam ekran modunu etkinleştirme
Tam Ekran moduna girmek veya bu moddan çıkmak için Shift+Alt+Enter tuşuna basın. Komut penceresinde komutunu View.Fullscreen gönderin.
Kontrol-F5 veya Fn-Kontrol-F5: Odağı pencere araç çubuğuna taşıma.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
CMD, aslında komut satırı olarak anılan ayrıca Windows işletim sistemli araçlarda yer alan MS-Dos tabanlı kod yazma konsoludur. Bu alanda giriş yaparak çok sayıdaki var olan kod yardımlarıyla, çok sayıda bilgiye erişebilirsiniz, hata raporları alabilirsiniz ve ufak çapta kod ve karşılıklarını öğrenebilirsiniz.
Ayrıca bu konsol içerisine çeşitli kodlar yazarak bilgisayarınızda bulunan donanımların ayarları gibi çok sayıda bilgiye ulaşabilir veya hata kodları alabilirsiniz. CMD uygulamasına girmek aslında oldukça basit. ”Windows+R” yaparak karşınıza çıkan ekrana ”CMD” yazdıktan sonra uygulamayı kolayca açabilirsiniz.
ls : List, klasör içerisindeki dosyaları ve klasörleri listeler. Dosya ve klasörler farklı şekilde renklendirilir işletim sistemi tarafından. mkdir : Make directory, dizin oluşturur. Touch : Dosya oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri