Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dosya incelemede ne kadar kalır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dosya incelemede ne kadar kalır?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Dosya incelemede ne demek?

İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Yargıtayda olan dosya ne zaman sonuçlanır?

Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle davaların sonuçlanması kesin bir süreye tabi olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

İlam incelemesi ne kadar sürer?

Yargıtay Daire Bilgileri ile sorgulamayı linkten yapınız. CBS YAZISI GÖNDERİLDİ YAZISINDAN SONRA ”'İLAM İNCELEMESİ”' AŞAMASI GÖRÜLECEKTİR. İlam incelemesinde 3 ile 15 gün arası durmaktadır. Bundan sonraki aşama POSTALANDI olarak gözükecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Yargıtay savcı incelemesinden sonra ne olur?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Dosya görülme süreleri kısalıyor! Yargıtay'da 460 bin dosya bekliyor

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yargıtay savcı incelemesinde ne kadar sürer?

12- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı daire tarafından verilen kararı inceler. Bu incelemeyi 30 gün içinde yapar. Şayet dairenin kararını hukuka uygun görüyorsa dosyayı ilk derece mahkemesine gönderir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihsanaktas.av.tr

Yargıtay da onaylanan dosya ne olur?

Yargıtay'ın kararı onaylaması durumunda, mahkeme kararı kesinleşir ve uygulanmaya başlanır. Bu da, davada haklı olan tarafın taleplerinin yerine getirilmesini sağlar. Kararın onaylanması ile birlikte davanın sonuçlanması ve taraflar arasındaki hukuki ilişkilerin netleşmesi mümkün olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihsanaktas.av.tr

Yargıtay da bekleyen dosya zaman aşımı kaç yıldır?

5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 7 yıl 6 ay, olağanüstü zamanaşımı süresi 10 yıl 15 ay. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 10 yıl, olağanüstü zamanaşımı süresi 15 yıl.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Yargıtay Savcısı onama isterse ne olur?

Kararın Onanması: Temyiz istemi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gelen Bölge Adliye Mahkemesi kararı, Yargıtay Başsavcılığınca doğru bulunması halinde Savcı, tebliğnamede kararın onanması yani temyiz başvurusunun esastan reddine karar verilmesini talep eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Karara Çıkmış dava ne zaman kapanır?

Karara çıkmış davanın kapanması için, temyiz yolunun da tamamlanması gerekir. Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay ya da hak ihlali halinde Anayasa Mahkemesinin dosyayı incelemesi ile tamamlanır. Temyiz yoluna gidilmezse, dosyanın karara çıkmasından sonra ortalama 2 ay içinde dosya kapanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuka.net

Yargıtaydan sonra nereye itiraz edilir?

Yargıtay'ın onama kararından sonra, yani temyiz isteminin esastan reddine karar verilmesinden sonra olağanüstü bir kanun yolu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz yetkisini kullanması ve kararın düzeltilmesini sağlaması için başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır 2023?

Temyiz edilme süresi ortalama 1 yıl olarak belirlenmiştir. Temyiz incelemesi bu süre içinde tamamlanır ve kesin karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lacinhukukdanismanlik.com

Yargıtay'dan sonra hangi mahkemeye başvurulur?

Yargıtay bozma sonrasında kararı yerel mahkemeye ya da bölge adliye mahkemesine dosyayı gönderecektir. Bozma kararı üzerine davaya yeniden bakacak olan istinaf veya yerel mahkeme taraflara bozmaya karşı ne diyeceğini soracaktır (CMK madde 307/1). Bozma kararı sonrasında mahkeme tarafından “direnme” kararı verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Bir dava dosyası nasıl incelenir?

Dava Dosyası İçeriği Görme. Dava dosyası içeriği görme vatandaşlar için e-devlet uygulamasından mümkündür. Avukatlar UYAP Avukat Portal üzerinden dava dosyası içeriği görebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dava dosyasını kimler inceleyebilir?

Avukat veya stajyer, vekâletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur. Vekâletname ibraz etmeyen avukata dosyadaki kağıt veya belgelerin örneği veya fotokopisi verilmez.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cigm.adalet.gov.tr

Dosya incelemesi nasıl yapılır?

Soruşturma aşamasındaki dosyaların UYAP üzerinden görüntülenebilmesi için soruşturmayı yürüten savcılık tarafından incelemeye onay verilmesi gerekmektedir. Savcılık tarafından onay verildikten sonra dosya, UYAP üzerinden incelenebilecek olup bunun için talepte bulunulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iremerdogan.av.tr

Yargıtay dava kaç yıl sürer?

Yargıtay incelemelerinin süresi 473 güne kadar çıkabilir. Yaklaşık olarak 1,5 yıllık bir süreye kabul eden inceleme aşaması Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılır. Arşiv aşamasında ortalama 1 yıl bekletilen dosya, sırası geldiğinde Yargıtay incelemesi için sevk edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Yargıtay cezayı onarsa ne olur?

Kişi hakkında ceza mahkemesince verilen hapis cezası kararı temyiz edilmez ya da temyiz edilir ve fakat Yargıtay tarafından onanırsa ceza mahkemesinin hükmettiği hapis cezası kararı kesinleşir. Ceza kararının kesinleşmesi, hükmün infazını gerektirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Savcının bir üstü kimdir?

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI. BEKİR ŞAHİN

01.03.1960 tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Bir dava dosyası ne zaman kapanır?

Durumu her ne olursa olsun ceza davası dosyası kamu davası şeklinde de isimlendirilir. Bunun nedeniyse savcılık tarafından şartlar doğrultusunda mecburen açılacak olmasıdır. Açılan ve ilgili mahkemece görülen ceza davası dosyaları, genellikle 1 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekremcakmak.com.tr

Dosya kac yilda kapanir?

Kural olarak bir icra dosyası 10 yıllık sürenin dolmasıyla düşer. Bu kuralın dayanağı Borçlar Kanunundaki 10 yıllık genel zamanaşımıdır. Ancak zamanaşımı daha kısa olarak (mesela 5 yıl olarak) öngörülen borçlar için ise 5 yıl sonunda icra dosyası zaman aşımına uğrar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chukuk.com

Dosya zaman aşımı kaç yıldır?

Dava Zamanaşımı Süreleri

c) Yirmi yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmi yıl, d) Beş yıldan fazla ve yirmi yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda onbeş yıl, e) Beş yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda sekiz yıl geçmesiyle düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Cezam onandı ne yapmalıyım?

Sanık hakkında verilen bir kararın Yargıtay Ceza Dairesi'nce onanması halinde sanık veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın CMK. 308. maddesi gereğince Onama Kararına itiraz edebilirler. Çünkü yasa da açıkça “Sanık lehine itirazda süre aranmaz.” denilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

Cezam onandı ne zaman gelir?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpersarica.av.tr

Istinaftan Yargıtay a giden dosya ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulinbabaoglan.av.tr
Önceki makale
Zargana boyu kaç cm?
Sonraki makale
Isra suresi 32 ayet ne için okunur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT