Buna rağmen beyaz, siyah, yeşil, mor ve sarı renklerine sahip safir taşı çeşitlerine de rastlamak mümkündür. “Safir taşı nerede bulunur?” sorusunun cevabı merak edilebilir. Safir taşının en yoğun olarak bulunduğu ülkeler arasında Hindistan, Brezilya, Avustralya, Tayland, Sri Lanka ve Afganistan yer alır.
Renklerin Sadakati: Safir
Doğada en çok mavi ve lacivert tonlarında bulunsa da yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkte safir taşına da rastlamak mümkündür. Safir taşının takan kişiye güven verdiğine ve şefkat duygusunu güçlendirdiğine inanılır.
Aleksandrit, renk değiştiren değerli taşların en bilineni olmasına rağmen, bu fenomen aynı zamanda nadir bulunan safir, granat ve diaspore-zultanit örneklerinde de ortaya çıkabilir.
Safir taşı çeşitleri genellikle mavi olarak anılsa da safir beyaz, mor, sarı, yeşil gibi çeşitleri var.
Safir. Dünyanın en değerli 4 taşından sonuncusu safir. Mavilerin efendisi namıyla değerini ortaya koyan safir, ısıya dayanıklıdır, serttir ve karşı konulamaz şekilde göz alıcıdır. Berrak ve derin mavi olanları ise safirlerin en kıymetlisi rütbesine sahip.
İlgili 38 soru bulundu
Safirin gerçekliği ışık testinde de kendini belli eder. Gerçek bir safir ışık tutulduğunda sadece kendi renginde parlar. Camdan üretilen sahte safirler ise farklı renkte yansımalara sahiptir. Safiri bir başka safirle test ederek gerçekliğini anlamak da mümkündür.
Renk Çeşitliliği: Safir, genellikle mavi olarak bilinse de, beyaz, gri, kahverengi, yeşil, pembe, sarı ve turuncu gibi farklı renklerde de bulunabilir. Kırmızı renkli korindon ise Yakut olarak adlandırılır.
Safir taşı kuyumcu büyüteçleri ile incelenmelidir. Doğal safiri içinde doğal parçalar bulunur. Küçük lekeler olup olmadığı safirin gerçek olmasını anlamaya yarar. Ayrıca nefes testi yaparak da safirin gerçekliği anlaşılabilir.
1 kg. 2 kg 52,38 TL/kg. 5 kg 46,80 TL/kg.
Genellikle pırlantalar ışığı çok güçlü yansıtmaktadır ve bu göz alıcı bir parıltıya sebep olur ancak beyaz safirlerde ışık yansıması bu kadar güçlü değildir.
Zümrüt ve yakut mücevherler, safir mücevherlere göre daha pahalı olabilir. Burada önemli olan doğada ne sıklıkta bulunuyor olduğudur. Aynı zamanda karat oranları da belirleyicidir.
Bu sebeple yakut veya safir taşlı bir mücevher alırken; içindeki izlerin mümkün olduğunca az belirgin olmasına, renk dağılımına, canlılığına ve işlem görmemiş olmasına dikkat edebilirsiniz. Neredeyse her renk tonunda bulunabilen bu taşlarda, tercih tamamen sizin zevkinize bağlıdır.
CEVAP : Hayır takamazsın. Kimyasallardan ve tuzlu sudan uzak tutuyoruz. Bazı taşların sertlik dereceleri suyla temas içim uygun değildir ayrıca.
Yay Burcu (22 Kasım-21 Aralık): Gezegeni jüpiter olan Yay Burcu, bağımsızlıklarına düşkün, samimi ve enerjik burçlar arasında yer alıyor. Bu burçlara uygun doğal taşlar ise ise ametist, turkuaz, safir, obsidyen ve lapis lazuli taşlarıdır.
Yakut kırmızısı ve zümrüt yeşili olarak da görülebilen safir, mavi renge sahiptir. En önemli özelliği olan çizilmezlik ve sertlik derecesini geçebilen tek değerli taş elmastır. Mohs skalasına göre 9 sertliğe sahip olan kristal, saatin çizilmesini engeller.
Safirde mavi dışındaki renkler, parti safir veya fantezi safir olarak sınıflandırılır. Süslü safirler ise daha çok sarı, turuncu, yeşil, kahverengi, mor ve menekşe tonlarında bulunur. Ek olarak, yarı renkli veya renksiz safirler de bulunmaktadır. Mavi safir taşı özellikleri ile ön plana çıkmaktadır.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Zümrüt, yakut ve safir taşı pırlantadan sonra mücevher tasarımlarında en sık kullanılan değerli taşların başında gelir.
En kıymetli ve en değerli mavi taş olan safir taşı, mükemmel bir renge sahiptir. Renginin yanı sıra dayanıklılığı, sertliği ve parlaklığı dolayısıyla en çok sevilen taşlar arasında yer alır. Saydam olabileceği gibi yarı saydam olacak şekilde de karşınıza çıkabilir.
Safir denildiği zaman akla ilk olarak mavi renkli bir maden gelmektedir. Ancak safir, sarı, kırmızı, yeşil ve turuncu gibi farklı renklere de sahiptir. Doğal safir, toprakta veyahut suda bulunmaktadırlar. Sentetik safirse laboratuvar ortamında hazırlanmaktadır.
Safirin alış ve satış sırasındaki fiyat değişimini etkileyen en önemli unsurlardan biri taşın görünümüdür ve ne kadar cezbedici ise fiyatı da o kadar yüksektir. Bildiğiniz gibi süs taşları da ihraç ürünleri arasında yer alıyor, dolayısıyla bu taşların çoğu başka ülkelere ihraç edilirse fiyatı yükseliyor.
SAFİR derin mavi
“Efsanelerin taşı“ olarak da biliniyor. Çok eski zamanlardan beri ciddiyetin, bağlılığın ve sadakatin simgesi olarak görüldü. Bu nedenle, bağlanmanın, güvenin ve dürüstlüğün göstergesi olarak çoğu zaman nişan yüzüklerinde safir kullanıldı.
Endüstriyel pazardaki ilk kullanımlarından bu yana, sentetik safirler, doğal olarak oluşturulmuş safirlere göre daha ucuz ve daha kolay çoğaltılabilen bir alternatif olarak çeşitli mücevher laboratuvarlarında yaratılmıştır.
510 KİLOGRAM AĞIRLIĞA SAHİP. Uzmanlar, soluk mavi bir renge sahip olan taşın uluslararası pazarda tahmini değerinin 100 milyon doları bulduğunu söyledi. Yaklaşık 510 kilogram veya 2.5 milyon karat ağırlığında olduğu belirtilen taşın "Serendipity Sapphire" olarak adlandırıldığı belirtildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri