Merhaba Osman, Adım Jaspreet Singh. Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Hayır bazı sitelerde veri alışverişi olduğundan dolayı virüs bulaşabiliyor ama bu virüsleri Google bile durdurabildiği için indirip açmadığınız sürece sorun yok.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır.
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
İlgili 16 soru bulundu
Megapat. Eğer kuzeninizin indirmiş olduğu PDF dosyalarında bir güvenlik açığı varsa ve bu güvenlik açığından dolayı da PDF dosyalarının içerisine exploit eklendiyse, PDF dosyalarında tehdit olma ihtimali yüksek olur.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
Svchost.exe, bilgisayarınızı ele geçiren bir virüs veya yapay zeka değildir, ancak bazı kötü amaçlı yazılımcılar svchost.exe hizmetine kötü amaçlı dosyalar ekleyebilirler.
Birçok virüs silinmez. Diskte saklanır. Genelde tahmini disk bölümleme boyutundan büyük olmayan kodlar içerir ki format sonrası kendini yeniden kopyalasın.
Virüsler elektronik cihazlara genellikle çeşitli indirme işlemleriyle bulaşır. Zararlı yazılımlar telefona pek çok farklı yolla bulaşabilir. Virüsler telefona gönderilen mesaj ve maillerin içerisinde de gizlenmiş olabilir. Bu tip mesajlarda genel de tıklanması istenen bir bağlantı mevcuttur.
Svchost.exe aslında "service host" (servis ana bilgisayarı) anlamına gelir ve çoğu Windows uygulaması tarafından kullanılan bir dosyadır. Buna rağmen, kötü amaçlı yazılım geliştiricilerin algılanmayı önlemek için svchost.exe servisine kötü amaçlı dosyalar ekledikleri bilindiğinden genellikle virüs olduğu düşünülür.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
Korkmayın. Bulasmaz. Yazıcıda virüsün barınacak yeri yok.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Bilgisayar virüsleri sadece çevrimiçi olduğunuzda bulaşmaz. Depolama aygıtlarından ve USB'den de bulaşır. Telefonu bilgisayara bağladığınızda telefonda var olan virüs, dosya ile birlikte bilgisayarınıza yerleşir. 3. E mail eklentileri ile de virüs bilgisayarınıza bulaşabilir.
Google Play Store'daki Android VPN uygulamalarının yaklaşık %38'i, zararlı yazılımları önlemek yerine bulaştırır. Tuş kaydedicilerden doğrudan veri hırsızlığına kadar birçok zararlı yazılım türü bu şekilde çalışır. Bu sayı korkutucu görünse de endişelenmenize gerek yok.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
VIRÜSLER NASIL BULAŞIR? indirdiğiniz dosyalar, ziyaret ettiğiniz siteler, size gelen mailler, maillerde eklenen dosyalar veya programlar, başkalrından aldığınız disket, CD, flashdisk gibi donanım araçlarının üzerine kayıtlı programlar virüs içerebilir.
Sisteminiz kapalıyken virüs çalışamaz lakin eğer virüsten dolayı hesabınıza erişildiğini düşünüyorsanız illa bilgisayarınız da bu işlemleri yapmalarına gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri