Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir. Kırışmayan özelliği ile ütü yapma ihtiyacını ortadan kaldırır. Rahat, hafif, tiril tiril, iç göstermez ve nem engelleyen özelliği ile geniş kullanım alanında ve her mevsimde kullanılır.
Genelde üst giyimde tercih edildiği gibi, katlanıp içinin dışarıya gösterilebildiği pantolon paçası gibi yerlerde de kullanılabilir. Double Face (Çift katlı) kumaş; her iki yüzü de genellikle farklı renklerde ve dışa gelebilecek şekilde örülmüş (her iki tarafı da kullanılabilen), çift plaka interlok kumaştır.
Krep Kumaş İç Gösterir Mi? İnce krep kumaşlar giyildiğinde iç göstermez ancak vücut hatlarını ortaya çıkarır. Özellikle de likralı bir krep kumaş giyiyorsanız bu mümkündür.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
+Dabıl kumaş hangi mevsimde giyilir? -Üretim sırasında kullanılan kumaş kalın ise sonbahar ve kış, ince ise ilkbahar ve yaz mevsimlerinde kullanılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
1-Double İtalyan Krep: Diğer kreplerden daha kalın bir kumaştır. Kumaş, dökümlü, salaş bir kumaş türü olduğu için tesettür giyimde çokça tercih edilir. Her vücut tipine yakışır, vücuda yapışmaz. Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir, bu da kullanılmak istenmesinin ayrıca nedenidir.
Pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Çünkü iç çamaşırları genital bölgeye temas eder. Vücudumuzdaki bu hassas bölgenin kuru kalması ve hava alması oluşabilecek enfeksiyon riskini önlemeye yardımcı olur. Pamuk kumaş gevşek dokumaya sahiptir.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Kaliteli ve dayanıklı bir kumaş türü olan dabıl kumaş uzun süre kullanım imkanı sunmaktadır. Dabıl Kumaş Terletir mi? Dabıl kumaş içeriğinde birkaç maddenin bir arada kullanıldığı bir kumaş çeşidi olduğu için içeriğinde pamuk veya yün bulunduruyor ise terletme yapmamaktadır.
Double krep kumaşını elbise, etek, pantolon, pardösü ürünlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buruşma ve kırışma yapmaz. Yıkanabilir özellikte olup, dikişte hiç bir sorun çıkarmaz. Son derece de dökümlü kumaştır.
Rahat, hafif, tiril tiril, iç göstermez ve nem engelleyen özelliği ile geniş kullanım alanında ve her mevsimde kullanılır. Etek, bluz, elbise, gömlek, etekli pantolon, tunik, pardesü gibi alanlarda kullanılırlar.
Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir. Likralı çeşitleri çok daha esnek bir yapıya sahip olmaktadır.
Yazlık tiril tiril bir kumaştır. Açık renklerde ışıkta hafif iç gösterebilir, astar gerekebilir.
Helen kumaşın önemli olan diğer bir özelliği ise ince ve hafif olmasına rağmen iç göstermemesidir. Yazlık kıyafetlerin iç göstermez olması da oldukça önemli bir konudur. İnce ve hafif kumaşlarda iç gösterme sorunuyla karşılaşılabilir. Fakat bu durum helen kumaşlar için geçerli olmamaktadır.
Double çift anlamına geldiği için ülkemizde Türkçe okunuşu ile dabıl kumaş denilmiştir. Taşıma ve hareket bantlarında kullanılması dabıl kumaşın dayanıklı kumaş olduğunu da göstermektedir. Kumaş bu yüzden çok yönlü bir kumaştır. Giyim ve döşeme sektöründe oldukça çok tercih edilir.
Double kumaşın bazı özellikleri şunlardır: Daha kalın ve sağlamdır: İki kat kumaşın birleştirilmesiyle oluşan Double kumaş, tek katlı kumaşa göre daha kalın ve dayanıklıdır. Bu nedenle, dış giyim ürünleri gibi daha ağır kullanıma maruz kalan ürünlerin üretiminde sıklıkla tercih edilir.
Dabıl Kumaş Terletir Mi? Yukarıda da belirttiğim gibi dabıl kumaşların özellikleri kullanılan ham maddeye göre değişmektedir. Viskon, pamuk gibi kumaşlar hava aldığı için ve nem emme özelliği olduğu için terletmez ve koku yapmaz. Ancak almış olduğunuz dabıl kumaş %100 polyester kumaştan yapılmış ise o terletebilir.
Scuba kumaşlar sentetik bir yapıya sahip olduğu için terletme özellikleri bulunmaktadır.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Bu yüzden zayıf gösteren abiye elbise modellerinde kilonuzu ortaya çıkaracak likralı ve saten kumaşlar yerine krep, viskon ve şifon abiyeleri tercih etmenizde fayda var.
Özellikle düğmeli, kemerli ve fermuarlı abiye elbise modelleri basen ve karın gibi bölgelerdeki fazlalıkların gizlenmesini sağladığından daha da zayıf görünmenizi sağlar. Ayrıca, elbiseyi iki parça olarak gösterdiğinden sizi daha uzun göstermektedir. Böylelikle hem uzun hem de ince görünmenize olanak tanınmaktadır.
Peki sütyen kumaşı ne olmalı? İç çamaşırlarında sık sık kullanılan pamuklu kumaş, sütyeniniz için idealdir. Pamuğun doğal hammaddesi, yumuşak notaları ve gevşek dokuması, vücudunuzun hassas bölgelerindeki ince derinin hava almasını kolaylaştırır.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri