Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Aracınızın yetkili servisinden bilgi almalı ve bulduğunuz bilgileri teyit ettirmelisiniz. Öncelikle fara buharlı temizlik uygularken 1200, 1500 ve 2000'lik zımparalarla temizlemelisiniz. Hem far yüzeyini hem de zımparanızı ıslatmalı ve daha sonra farınızı zımparalayarak işleme devam etmelisiniz.
360'lık zımpara ile bir kere kuru bir şekilde far yüzeyine zımparalama işlemi yapılıp sonrasında sulu bir şekilde tekrar far yüzeyine zımpara işlemi yapılmalıdır. Sonrasında kademeli olarak 500-800-1500 numaralı zımparaları kullanarak sulu bir şekilde zımparalama işlemi yapmanız gerekmektedir.
İşlem çok basit. Sirke ve karbonatı karıştırıp far yüzeyine uyguluyoruz. Bez ile farın tüm yüzeyine yaydıktan sonra işlemi tekrarlıyoruz. Etkili olması için bu işlemi birkaç kere uyguluyoruz.
Sirke ve Su: Sararmış araç farlarını parlatmanın en popüler yollarından biri, sirke ve su karışımıdır. Bunun için, bir bardak sirkeyi bir bardak suyla karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine doldurun. Daha sonra, farları bu karışımla ıslatın ve bir mikrofiber bezle ovalayın.
İlgili 21 soru bulundu
Otomobil pastası ile far temizliği: Eğer farınızın yüzeyi çok kirli değilse hızlıca temizlemek için otomobil pastasını tercih etmek en doğru ve pratik yöntemdir. Arabanızın far yüzeyini otomobil pastasını sürdüğünüz bir bez ya da fırça yardımı ile ovalayarak temizleyin.
Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
Araç farlarının dış kısımları, sürekli olarak hava ile temas etmesinden dolayı zaman içerisinde sararır. Bu sararma sonucunda ise özellikle gece sürüşlerinde farlarınızdan eski verimini alamazsınız.
Çamaşır Suyu Yöntemi
Çamaşır suyu ile far temizle işlemi biraz riskli bir uygulamadır. Sıvıyıfarın sadece iç kısmına uyguladığımızda istediğimiz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz.
Ürün, far camlarında herhangi bir çizik veya zarar vermeden etkili bir temizlik sağlar. Ayrıca, Seburam Far Temizleyici, diğer far temizleyicilere kıyasla daha uzun süre dayanır. Uzun ömürlüdür ve birkaç kullanım için yeterli miktarda ürün içerir.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Yüksek Kum Numarasına Sahip Zımparalar (120-220 Kum): Ev kullanımlarında son adım olarak kullanılmaya uygun olan zımpara çeşidi, yüzeydeki son pürüzleri kaldırmak ve yüzeyi cilaya hazır etmek için de kullanılmaktadır. Düşük aşındırıcılığa sahip olmaktadır.
180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.
60 ila 7.000 arasında değişen birçok farklı kum mevcuttur. En yaygın olanları 60-80 kum (kaba), 100-150 kum (orta), 180-220 kum (ince) ve 320 kum (çok ince) içerir.
1 Adet, Cam, Otomobil, Tampon, Ahşap, Mobilya Parlatma, Cila öncesi kullanma, Taşlama, Parlatma, Çizik gidermede Kullanılır. Sulu kullanılması gerekiyor. 3000 Kum.
240 ve 400 arası kum deeğerine sahip zımparalar; boya ve vernik uygulamalarında katlar arasında kullanılırlar. Böylece yüzeyin tutuculuğu artar ve boya/vernik uygulamasında oluşan hatalar giderilir. 600 ve üstü kum değerleri çok ince kumlara sahip oldukları için yüzeyleri cilalamada kullanılırlar.
Her evde bulunan sirke ve karbonat, temizlik işlerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle far temizliğinde de sonuç verir. 2 yemek kaşığı karbonatı 1 çay kaşığı sirkenin içine ekleyip iyice karıştırın. karışımı nemli bir bez ile farın üzerine yayın ve güzelce ovalayın.
Biraz şampuanı suyla karıştırın ve bir sprey şişesine koyun. Sonrasında farları iyice temizleyin ve kurulayın. Farların belirli bölgelerine veya temiz bir beze diş macunu sürün. Daireler halinde ovalayın ve farın her yerine ulaştığınızdan emin olun.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Far temizleme seti içerik bakımından farklılık gösterse de setin içinde genel olarak; far temizleme spreyi veya losyonu, pasta, zımpara kağıdı, ısıtıcı cihaz, huni şeklinde başlık, mikrofiber bez ve eldiven bulunur.
Şimdilerde favori uygulamam aseton. Biraz riskli bir ürün ama far camınızda çatlak ve derin çizik yoksa lekeleri çıkartmak için birebir.
Far matlığı için firmalar üretimden çıkan ürünlere özel parlatıcı ve dayanıklı bir cila sürerler. Bu uygulama otomobil boyalarına son kat olarak da atılır. Bu sayede boyadaki ve fardaki matlaşma giderilir.
Diş Macunu İle Otomobil Farı Temizleme
Diş macununun nazik aşındırıcı etkisi sayesinde far camları üzerinde yer alan kılcal çizikler kolaylıkla giderilebilir. Diş fırçası ise köşe ve kenar kıvrımları gibi ulaşılması zor yerleri temizlemenize yardımcı olur.
Genel olarak profesyonel olan far temizleme hizmetlerinin fiyatlarını; deneyim süreleri belirler. Ortalama olarak profesyonel far temizleme fiyatları 110 tl ile 280 tl arasında olur. Fiyatlarda tek farın temizlenmesi işlemlerinde daha uygun bütçeli olur.
Farlardaki yıpranmış tabakayı tıraşlayıp parlatmak için farlara pasta cila yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri