Doppio kahve, doppio espresso olarak da bilinir. Doppio kelime anlamı olarak double yani çift anlamındadır. Bu sebeple doppio kahve çift shot espressodur diyebiliriz. Yani, özetle klasik 1 ölçü espressonun 2 katıdır.
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Çay bardağında Türk kahvesi içmek, Anadolu'da farklı isimlerle bilinen bir kahve çeşididir. Bu tarz bir kahve içimi, Ege Bölgesi'nde Süvari Kahve adıyla bilinmektedir. Akdeniz Bölgesi'nde ise aynı kahveye Tarsuzi veya Tarz-ı Hususi denir. Aynı zamanda Antakya kahvesi ismiyle de ifade edilmektedir.
1. Öncelikle her fincan için iki çay kaşığı kaşığı Türk kahvesi, cezveye koyulur. Kahvenin olabildiğince taze çekilmiş olması önemlidir, uzun süre beklemiş veya ağzı açık rutubetlenmiş kahveyi kullanmamanızı öneririz.
Aradığınız fincan için doğru ölçüyü seçin: 75-90 ml Klasik Türk kahvesi, 90-120 ml Filtre Kahve, 140–160 ml Double Türk kahvesi keyfiniz için uygundur.
İlgili 22 soru bulundu
Aradığınız fincan için doğru ölçüyü seçin: 75-90 ml Klasik Türk kahvesi, 90-120 ml Filtre Kahve, 140–160 ml Double Türk kahvesi keyfiniz için uygundur.
Verdiğimiz ölçüler su bardağı 200 ml, çay bardağı 125 ml, Türk kahve fincanı ise 90 ml şeklindedir.
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. 1)İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz. 2)Her fincan için 2 çay kaşığı kahve (6 g), arzu ederseniz şeker ilave ediniz. 3)Kısık ateşte kahveyi iyice karıştırınız.
Öncelikle cezvenin içerisine 2 tatlı kaşığı kahve koyun. Üzerine 2 fincan su ve şeker ekleyin. Cezveyi ocağa alın ve hiç karıştırmadan pişirin. Kahve köpürmeye başladığında taşırmadan ocaktan alın ve köpüklü kısmını fincanlara dökün.
Merhabalar en sevdiğimizle içilen bi kahve öncelikle ben bağdat kahvesini kullanıyorum ,cezvemize iki fincan soğuk su koyalım, üzerine iki kaşık Türk kahvesini ekleyip karıştırıp ,çok kısık ateşte pişirelim, kabaran köpüğü ile fincanlarımızı dolduralım, herkese afiyet olsun.
Latte, cappucinoda da olduğu gibi süt ve kahvenin bir araya gelmesiyle elde edilen bir kahve çeşididir, dolayısıyla yumuşak içimi vardır. Cappucinoyla arasındaki en büyük fark lattenin köpüksüz olmasıdır. İdeal bir lattede köpük bulunmaz, çok az da olsa köpük bulunması latteinn kusurlu yapıldığını gösterir.
Türk kahvesinin her yöreye özgü farklı pişirme yöntemleri olsa da “süvari kahvesi”, “menengiç kahvesi”, “kül kahvesi” ve “cilveli kahve”, "mırra", "dibek kahvesi", "devebatmaz kahvesi" ve "yandan çarklı" en çok bilinenlerdir: Süvari kahvesini Ege ve Akdeniz ahalisi, ince belli çay bardağında tüketir.
Sütlü Toz Menengiç Kahvesi
Türkiye'nin en lezzetli ve en kaliteli Harput Dibek kahvesi yumuşak bir içime sahiptir. Kahvemizin içeriğinde bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır.
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için ilk başta cezveye fincan başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi konulur. Ardından kaç fincan kahve yapılacaksa o kadar su eklenmelidir. Her fincan için 1 fincan su konulur. Bol köpüklü Türk kahvesi için soğuk su kullanmak daha etkili olacaktır.
Double espressoyu 40 ml su ile hazırlarsanız ristretto elde etmiş olursunuz. Kahve miktarı aynı su miktarı azaldığı için oldukça sert bir kahve olur. Espresso için kullanılan kahveyi 90 ml su ile hazırlarsanız da lungo yapmış olursunuz.
bulasici turk kahvesidir. adimlari bir sure sonra aliskanliga donusur, bulasir. sekline donusuverir.
Bosna'da ve Osmanlı'da Dibek kuyuları oldukça yaygındı. Dövülme işlemi bu kuyularda elle yapılırdı. Bu nedenle de adına Osmanlı kahvesi de deniliyor. Bu yöntemle öğütülen kahve koyu kıvamlı olur ve Dibek kahvesi adını alırdı.
DİBEK KAHVESİ YAPILIŞI:
Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı kadar dibek kahvesi koyun. Ardından üzerine kişi başı bir fincan su ilave edip güzelce karıştırın. (Bu aşamada dileyenler toplam 1 çay kaşığı kadar Türk kahvesi ya da şeker de ilave edebilir.)
Dibek kahvesi, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasını destekliyor, hazmı kolaylaştırıyor. İçine eklenen diğer birçok bitkisel malzeme sayesinde klasik kahveden çok daha uzun süre tok tutabiliyor, bu özelliğiyle zayıflama konusunda da önemli yardımları bulunuyor.
Bol köpüklü kahve
Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyunuzu yaklaşık 35 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam elde edersiniz. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyun ve kahve pişene kadar hassas şekilde karıştırın. Sert ve hızlı bir şekilde karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir.
Cezvenin bakır olması kahveden en iyi tadı almanızı sağlar. Çelik cezvelerde de iyi kahve yapabilirsiniz ancak en iyi kahveler her zaman bakır cezveden çıkar.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin. Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
espresso fincanının aksine türk kahvesi servisi için ince cidarlı fincanlar tercih edilir. bunun nedeni kahvenin sıcaklığını daha uzun süre korumak ve telvenin dibe çökmesi için zaman tanımaktır. halbuki espressoda benzer bir şeyi yani sıcaklığı korumayı ince değil çok daha kalın fincanlarla yapıyoruz.
Her halükarda fincan kesinlikle sıcak olmalıdır. Fincan ve altlığı temiz, kırık ve çatlaksız, kokusuz ve lekesiz olmalıdır. Türk Kahvesi ile birlikte şeffaf ve küçük bir bardakta soğuk kaynak suyu sunulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri