Adana Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler.
Gaziantep mutfağına ait, içerisinde yeşil mercimek, nohut, aşurelik buğday gibi lezzet harikaları bulunan, tarhun otu ile mis gibi kokan alaca çorba oldukça doyurucu ve besleyicidir.
Dövme iç anadolu bölgesinde buğdayın başka bir adıdır. Bu yüzden bu çorba dövme çorba, dövme çorbası, buğday çorbası, yarma çorbası olarak da bilinir. Dövme buğday çorbası; yapımı çok kolay, doyurucu ve besleyici özelliği ile çok beğeneceğiniz, ister sıcak ister soğuk olarak tüketebileceğiniz, lezzetli bir çorbadır.
Toyga çorbası diğer adıyla yarma çorbası, Tokat, Karaman, Osmaniye bölgelerimize ait bir tür yoğurt çorbasıdır. Toyga çorbası yağımı için kullanılan malzemeleri arasında yarma, nohut ve yoğurt bulunur ve bu ana malzemelerle yazın soğuk, kışın ise sıcak bir şekilde tüketilebilir.
Yoğurtlu buğday çorbası olarak da bilinen bu çorbayı, yaz kış demeden istediğiniz her an yapıp içebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Dövme, aşurelik buğday gibi piyasada yaygın değildir ve pahalıdır. Aşurelik buğday hangi amaçla kulanılacaksa kullanılsın, mutlaka haşlanması gerekir. Dövme ise; bazı yemeklerde kullanırken haşlanır, bazı yemeklerde kullanırken haşlanmaz ve akşamdan su'ya bastırılması yeterlidir.
Tutmaç Çorbası (Sivas Yöresi)
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Hangi yöreye ait olduğu merak edilen pum pum çorbası Bartın'a ait bir çorbadır.
Erzincan'a ait olan ayran aşı çorbası, genellikle soğuk bir şekilde tercih edilir. Bazı yörelerde 'gırar' olarakta da bilinir.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Annemin Muhteşem Hedik Çorbası ( Diyarbakır Usulü)
Toğga veya Toyga, Türk mutfağına ait bir çorbadır. Ana malzemeleri, tercihen süzme yoğurt, yarma veya dövme denilen bulgurdan büyük kabuksuz buğday ve taze nanedir. Özellikle dini bayramlarda gelen misafirlere ikram edilir ve fazla miktarda pişirilir.
Yozgat Arabaşısı - Yozgat. Yozgat'a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğidir “Arabaşı”.
Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Dövme Buğday Çorbası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, dövme buğday çorbası, haşu pilavı, patlıcan çullama ve soğuk baklava son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
Yoğurt ve un bir kapta çırpılır ve tencereye aldığımız tavuk suyuna katılıp kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Sırasıyla nohut tel şehriye ve tavuk parçacıkları eklenir. Şehriyeler piştiğinde tuzot ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağ ve biber üzerine dökülerek servis edilir.
Heybeli çorba Ege bölgesinde ve daha çok İzmir Ödemiş-Tire mutfaklarında çok önemli bir yeri olan, malzemelerinin ve görüntüsünün vaadettiğinden çok daha lezzetli yöresel bir çorbadır. Ana malzemeleri kuru börülce ve kalın bulgurdur.
Gaziantep / Antep Alaca Çorbasının ana malzemeleri dövme, nohut ve mercimek, kurutulmuş biber ve tarhundur. Üzerine, isteğe göre kuru nane ile birlikte kızdırılmış yağ dökülerek servis edilir. Özellikle kış aylarında yoğun olarak tüketilir.
Kırşehir İli Çorbaları:
Arap aşı, Düğ aşı, Katma aş, Kuru tarhana çorbası, Tarhana çorbası, Tırşık çorbası, Yeşil mercimek çorbası.
Hatay Mutfağından Şişperek Çorbası “Şef Yılmaz Seçim”
Bacaklı çorba adı ile geleneksel Tokat mutfağında yapılır.
Cimcik Çorbası (Amasya Yöresi)
Alişke çorbası, Eskişehir'in Tatar mutfağının bir parçası olan nefis bir çorba. Bol tavuklu ve hamurlu bir çorba olan alişke çorbası, özellikle kış sofralarına çok yakışacak. Bu çorbayı evde denemek isteyenler için işte enfes alişke çorbasının malzemeleri ve tarifi...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri