Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.
Drama Eğitmenliği Eğitimi alan kişiler drama eğitmeni olarak çalışabilir. Bu meslekte özellikle Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji gibi bölümlerden mezun olan kişiler daha avantajlıdır.
Öğretim elemanlarının, drama dersini verecek öğretmenlerin kimler olacağı konusunda kesin bir birliktelik bulunmamaktadır. Genellikle, “drama öğretmenliği olmalı ve sınıf öğretmenleri ile okulöncesi öğretmenleri vermelidir” görüşü hakim olmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Drama Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 20.200 TL maaş alıyor. Drama Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 25.600 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Drama Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 14.200 TL maaş alıyordu.
Yaratıcı Drama egzersizi, Yaratıcı Drama Eğitmenleri açabilir. Yaratıcı Drama Eğitmeni olmak için de geçerli bir sertifikanız olmaktadır. En az 320 saat eğitim ile bu sertifikaya sizlerde sahip olabilirsiniz. Kamu Üniversitesi Onaylı, Eğitmenlik Belgeleri ve sertifikaları ile egzersiz açabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Eğer hali hazırda bir okulda öğretmenseniz yaratıcı drama sertifikası sayesinde okulunuzda Yaratıcı Drama Kulübü açabilir, ayrıca danışman olarak hizmet sunabilirsiniz. MEB onaylı yaratıcı drama sertifikası sayesinde kreş ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitici pozisyonunda görev alabilirsiniz.
Yaratıcı Drama Sertifikası İle Nerelerde Çalışabilirsiniz
Okul öncesi eğitim kurumlarında ders verebilirsiniz. Drama kulüplerinde ders verebilirsiniz. Belediyelerin eğitim alanında ki faaliyetlerinde eğitici olabilirsiniz. Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitim alanında ki faaliyetlerinde eğitimci olabilirsiniz.
Peki drama öğretmeni nerede çalışır? Drama öğretmenleri, genellikle ilköğretim, ortaokul, lise veya kolej gibi eğitim kurumlarında çalışırlar. Ayrıca, özel okullarda, sanat okullarında, tiyatro eğitimi veren kurumlarda veya çeşitli topluluk merkezlerinde de çalışabilirler.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
Tiyatro öğretmeni olmak isteyen bireylerin, tiyatro eğitimi sertifikasını alması gerekmektedir. Üniversite iş birliğiyle hazırlanan online uzaktan eğitim sistemi üzerinden bütün üniversitelerde, tiyatro eğitmeni sertifikası verilmektedir.
Drama eğitimi, okul öncesi olarak 4 ve 6 yaşları arasında olan çocuklarda başlanabilir. Özellikle 7 yaş öncesi drama eğitimine başlamak çocukların gelişim dönemi olduğu için çok yararlı olacaktır.
Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.
Yaratıcı Drama sertifikası ile Özel kurum ve Kuruluşlarda eğitim verebilirsiniz. Yaratıcı Drama sertifikası ile Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri kurumlarda eğitici olarak görev alabilir Drama merkezi açabilirsiniz.
Bu branşın eğitim süresi 120 saattir. Yaratıcılık becerisini genel amaç olarak hayatın içinde bir beceri şeklinde sunabilme ve yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır.
Drama eğitimi çocukların ezbere dayalı eğitimden çıkarılmasını amaçlayarak, hayal gücüne ve oyunlara dayalı bir şekilde eğitim almasını sağlar. Bu yöntemle çocukların gelişimine hızlı bir şekilde katkı sağlamaktadır. Drama eğitiminde yaş sınırı bulunmamaktadır.
Drama Tarihi, İletişim, Doğaçlama Eğitimi, Duyu Gelişimi, Rol Yapma ve Oynama, Yaratıcılık ve Hayal Gücü, Dramatik Oyunlar, Etkileşim, Sahne Çalışmaları, Oyun, Dans ve Müzik, Duyu Gelişimi ve Dekor/Kostüm Kullanımı, drama dersi konularını oluşturur.
Bu çalışmada drama öğretmeninin sahip olması gereken yeterlilikler/beceriler incelenmektedir. Drama öğretmeni drama literatürü ve drama tarihi bilgisine, drama deneyimine, edebiyat bilgisine, olumlu bir atmosfer yaratabilme becerisine, doğaçlamayı manipüle etme vb. pekçok yeterliliğe ve beceriye sahip olmalıdır.
Yaratıcı drama eğitmen eğitimi programına katılarak üniversite onaylı , MEB 'de geçerli Yaratıcı drama eğitmenlik sertifikası alacaksınız. Alınan 320 saatlik yaratıcı drama eğitmen eğitimi sertifikası ile MEB 'de egzersiz ve kurs açabilirsiniz.
Yaratıcı Drama Sertifikası, yaratıcı drama tekniklerini öğrenmek ve kullanmak isteyen bireylere verilen bir sertifikadır. Yaratıcı drama, oyunculuk, hikaye anlatımı, role bürünme, hareket ve ses gibi yöntemleri kullanarak katılımcıların içerik üretmesini ve kendini ifade etmesini sağlayan bir drama yöntemidir.
Drama lideri, katılımcıları rehberlik ederek, onların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimine katkıda bulunur. Yaratıcı drama lideri, grup dinamiklerini anlayarak, güvenli bir ortam yaratır ve katılımcıların özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine destek olur.
Yabancı dizi formatları araştırmak, izlemek ve toplantıda sunmak, Kitap okumaları yapıp özetlerini çıkartmak, Mevcut diziler hakkında fikir alışverişinde bulunmak, Dizilerin reytinglerini takip etmek, analizlerini yapmak.
Yaratıcı drama, bir grubun bir eğitmen rehberliğinde belirli bir mekânda kendi yaşantılarından yola çıkarak belli bir konu odağında, rol oynama ve doğaçlama tekniklerini kullanarak canlandırmalar yapmasıdır. Yaratıcı drama süreçleri spontaniteye, -mış gibi yapmaya ve rol oynamaya dayalıdır.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Çocuk drama eğitimi fiyatları 2500 ila 3000 TL arasında değişebilir. Bu kurslar genellikle MEB standartlarına uymaya çalışır, eğitmen kadrolarını geliştirmeyi hedefler ve öğrenci sayısını artırmak için çaba gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri