Palamutbükü Plajı ufak taşlardan oluşan ve olabildiğince uzun bir plaj. Dolayısıyla sezonda bölge çok kalabalıkken bile bu plajda mutlaka yer buluyorsunuz. Burada isterseniz tesis kısımlarına giriş yaparak şemsiye ve şezlong gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.
İnsanın ömrüne ömür katacak bir yer Palamutbükü…
Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos'un önemli bir yerleşim yeriydi.
Sadece Muğla'nın değil Türkiye'nin cennet duraklarından biri olan Datça'ya bağlı Palamutbükü özellikle tertemiz denizi ve uzun plajı ile göze çarpıyor. Datça'ya bağlı Cumalı ve Yaka köyleri sınırları içinde kalan Palamutbükü sakin bir tatil arıyorsanız oldukça ideal bir yer.
Palamutbükü'nün denizi tertemiz ve sahil şeridi taşlık. Deniz çabuk derinleşiyor, bu yüzden çocuklu ailelerin dikkatli olmasını öneririz. Plajın içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler bulunuyor.
Palamutbükü, Datça'nın en çok bilinen koylarından biridir. Oldukça sığ ve berrak bir kıyıya sahip olması, tatilcileri fazlasıyla cezp etmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Palamutbükü, Datça merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan oldukça popüler bir koy.
1. Ovabükü Plajı Datça'nın en güzel, en bakir, en sessiz koyu. Etrafta Restaurant ve yeme içme imkanı mevcut.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Ücretsiz kesinlikle oturamıyorsunuz. Şezlong kiralamanız gerekiyor. Denizi ve sakinliği için tekrar gidilecek yerlerden..
Palamutbükü Akvaryum Plajı (Gerence Koyu)
Gerence Koyu diye de geçiyor. Burası da harika bir denize girme ve çadır kampı noktası. Plajı taşlık.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Deniz ve manzara mukemmel ancak cok kucuk bir plaj ve insan dolu, yakin alanda tesisler var ama Akvaryum plajinda tesis yok, plaja inis icin toprak yoldan yurumeniz lazim kisacasi engelli, yasli ve cocuklu bireylere uygun degil.
Akvaryum Plajı adıyla bilinen asıl adı Gerence Koyu olan bu eşsiz doğa harikası Palamutbükü Mevkii'nde yer almaktadır. Palamutbükü'ne 3km mesafede yer alan bu küçük ve bakir koy, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
DATÇA'DA İKLİM
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder.
Palamutbükü'nün Datça merkeze olan uzaklığı 30 kilometre civarındadır. Marmaris'e olan uzaklığı ise 72 kilometredir. Havayolu ile buraya ulaşım sağlamak isteyenler için buraya en yakın havalimanı Bodrum Havalimanıdır. Havalimanına olan uzaklığı 90 kilometredir.
Ancak zamanla Palamut ağaçları kesilmiş ve yerlerine badem ve zeytin ağaçları dikilmiş. Palamutbükü'nün iç kısımlarında ve çevre bölgelerinde zeytin ve badem tarlaları bulunmaktadır. Datça'nın ünlü ve lezzetli bademini burada tadabilirsiniz. Sahil boyunca yerel halk tarafından işletilen işletmeler bulunmaktadır.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Muze kart ile giris yapabiliyorsunuz, otopark ucreti alinmiyor. İsterseniz kiyisdinda denize de girebilirsiniz .
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Hayıtbükü Koyu
Koy içerisinde yer alan plajda vakit geçirmek istiyorsanız kişi başı 40 TL ücret ödemeniz gerekiyor. İçeride bulunan şemsiye ve şezlonglardan ise ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri