Dropbox uygulaması Windows, MAC ve Linux masaüstü işletim sistemleri için kullanılabilir. Ayrıca iPhone ve Android cihazları için de indirilmesi mümkündür. Ücretsiz olarak, 2 GB'a kadar hizmet sağlarken, ücretli planlarda ise 350 GB'a kadar depolama hizmeti sağlayabilir.
Dropbox. Ücretsiz hesap 2GB'lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır. Fiyatlar: 1 TB için ayda 9.99$ , yılda 99$ .
Ücretsiz olarak bulut depolama hizmeti veren sistemlerde depolama alanına kullanıcı tarafından karar verilir. Genel olarak en az 2gb, en fazla 50 gb ücretsiz depolama yapılabilmektedir.
Dropbox, fotoğraflarınızı ve diğer dosyalarınızı internete depolayarak Windows, Mac OS ve Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarlardan ve Android, iOS, Windows Phone gibi mobil cihazlarınızdan dosyalarınıza erişme ve düzenleme imkanı sağlar.
Kullanımı oldukça kolay olan Dropbox aynı zamanda ücretsizdir. Özellikle 2 GB'a kadar ücretsiz bir depolama alanı bulunuyor.
İlgili 21 soru bulundu
Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor. İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.
Sadece ücretlendirmeyi göz önünde bulunduran bir kişi için Drive yegane seçenek olurken, daha fazla alan ve kullanım kolaylığı, gizlilik gibi faktörlere de önem verenler için (özellikle de işletme hesaplarının göz önünde bulunduracakları faktörler bunlar), Dropbox tercih edilir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Özellikle bulut sunucu yazılımları arasında yer aldığından ve Dropbox firması kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bir sürü şifreleme önlemleri oluşturduğundan dolayı Dropbox'un güvenli bir yazılım olduğunu söylemek mümkündür.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Her Google Hesabı ile Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sunulur. Aylık ücretli Google One aboneliğine yükselttiğinizde, seçtiğiniz plana bağlı olarak toplam depolama alanınız 100 GB veya daha fazla olacak şekilde artar.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Outlook.com ve bulut depolama kotaları
Ayrıca, OneDrive 'de e-posta ekleriniz, dosyalarınız ve fotoğraflarınız için 5 GB ücretsiz bulut depolama alanı elde edersiniz.
Hesap açma işlemini telefon ya da bilgisayarınıza kurduğunuz uygulama üzerinden yapabileceğiniz gibi, Dropbox'ın web sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Web arayüzündeki sağ üst kısımda sing in butonu bulunuyor. Bu butonun altında Create an account yazısı bulunuyor. Buradan yeni üyelik açmaya başlıyorsunuz.
Bulut depolama şirketine örnekler: OneDrive. Google Drive. Dropbox.
Haziran 2007 tarihinde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğrencileri İran asıllı Arash Ferdowsi ve Drew Houston tarafından kurulmuştur. Bir girişim şirketi olarak, girişim hızlandırıcı Y Combinator'dan ilk fon ile kuruldu. Dropbox Inc. Dropbox Inc.
PC'de Dropbox web sitesini ziyaret edin ve mobil uygulamayı indirin (Android, iOS, Windows Phone). 2. Web sitesini veya mobil uygulamayı kullanarak yeni bir hesap oluşturun. 3. Oturum açtıktan sonra dosyalarınızı Dropbox'a yüklemeye başlayabilirsiniz.
Önce Dropbox'ın sitesine gidin ve bir üyelik oluşturun. Ardından sol üst tarafta bulunan “Upload” seçeneğine tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı ya da klasörü seçin. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra paylaşmak istediğiniz dosyanın sağ tarafında bulunan “Copy Link” seçeneğine tıklayın.
Google Drive ve Microsoft 365
Tüm verilerin çevrimiçi depolandığı bulut bilişim hizmetleridir. İki hizmete de internet üzerinden erişilir. Gmail, Google Takvim, Google Haritalar, Google Docs, Sheets ve Slides hepsi birer bulut bilişim uygulamasıdır.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
OneDrive, (daha önce bilinen adıyla SkyDrive, Windows Live SkyDrive ve Windows Live Folders) Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri