Varolan tırnağımızın uçlarına yapıştırılan tip adı verilen plastik tırnak eklentilerinin üzerine uv/led lambada donan bir jel uygulanarak tekrar şekillendirme işlemidir.
Tırnakların kırılmadan uzaması sağlanır. 💞 İnce yapılı, kırılmaya meyilli ve soyulan tırnakları uzatabilmek için en ideal uygulamadır. 💞 Jel üzerine istenilirse kalıcı oje uygulanabilir.
Jel tırnak 3 hafta ile 1 ay arasında kullanılır sonra bakım yapılması gerekir. Bakımda istenilen boya getirilir, oje tırnaklardan çıkartılır, manikür yapılıp uzamış bölgeye jel dolgusu yapılır, oje sürülür. 3-4 hafta geçtikten sonra aynı şekilde bakım yapılır.
Jel tırnak, tırnakların yapısının korunmasını sağlayan bir protez tırnak uygulamasıdır. Protez tırnak uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulama tırnak yapısının çevreden gelen etkenlerden etkilenmemesini, sertliğini korumasını ve de tırnakların hızlı uzamasını sağlıyor.
Jel Tırnak Kaç Ay Kalır
Düzenli bakım ve yenileme süreçleri ile ortalama olarak 2-4 hafta arasında kullanılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur. Her ikisi de jel ile yapılır, genel adları protez tırnaktır.
Jel tırnak uygulamasının bakımı da oldukça kolaydır. Tırnaklarınıza özel bir koruma katmanı ekleyerek, jel tırnakların daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
Evde protez tırnak çıkarma dikkat ve sabır ister. Yanlış bir şekilde çıkartmak tırnaklarınıza zarar verebilir. Önce jel tırnakların parlak yüzeyini matlaştırmak için bir tırnak törpüsü veya matlaştırıcı kullanmalısınız. Bu asetonun daha iyi emilmesine yardımcı olabilir.
Uygun ürünlerle bakım desteklenir. Mantarlı tırnak bakımında, tırnağın hava ile temasını kesmemek için jel uygulaması yapılmaması daha doğrudur.
tutmak istiyorsanız, asetondan uzak durun. Bu iyi yapılırsa ilk etapta üstüne cila uygulanmamış gibi görünmelidir.
En yaygın olanı, tırnak ucuna yapıştırılan protezin sonrasında, tırnağı bir kaç kat jel malzeme ile doldurarak tırnağın şekillendirilmesidir. Tırnak işlemi yaklaşık 2-2,5 saat sürer.
Primer; Kelime anlamıyla “Astar” demektir. Kalıcı oje ve Protez tırnak uygulamalarında olmazsa olmaz bir üründür. Base Coat veya jel öncesi tırnak yüzeyindeki yağı ve nemi emerek tırnağın tamamen kurumasını sağlar.
“Sürekli olarak jel tırnak kullanmak, tırnaklarınızın doğal nefes almasını önleyebilir ve tırnak yatağındaki mantar ve enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, jel tırnakların uygulanma sıklığı, tırnaklarınızın sağlığına dikkat edilerek belirlenmelidir.
Protez tırnak uygulaması kendi tırnaklarınıza herhangi bir zarar vermez, tırnaklarınızı yıpratmaz yada inceltmez. Çünkü protez tırnak uygulaması sırasında kendi tırnaklarınızın tamamı kapatılmaz.
Tırnaklarınızın yalnızca uç kısımlarına protez tırnaklar özel yapıştırıcılar aracılığıyla yapıştırılır. Tırnaklar dip kısımlarından uzadığı ve hava aldığı için ve protez tırnak uygulamasında tırnakların dip kısımları kapatılmadığı için kendi tırnaklarınız sağlıklı bir şekilde uzamaya ve hava almaya devam eder.
Adım 3: Protez tırnağı çıkar: Bir kap içine bir miktar asetona dök. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu asetona batırın ve protez tırnağın üzerine yerleştir. Protez tırnağın etrafını alüminyum folyo ile sar ve birkaç dakika beklet. Ardından, protez tırnağı yavaşça çıkar.
Jel tırnak, UV ışığı altında sertleşen bir jel katmanı sayesinde gerçek tırnak görnümü alıyor. Bu jel tabakası bir tırnak profesyoneli tarafından tırnağın üzerine uygulanır ve UV lambası altında sertleştirilir. Jel tırnakların birçok avantajı vardır. Kolay kolay kırılmaz, rengi solmaz ve çok doğal görünür.
Jel veya kalıcı ojenin formülü, normal ojelerden daha farklı olduğu ve uygulanırken daha farklı işlemlerden geçtiği için, işe direkt asetonla başlamak işe yaramayacaktır.
Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Bu tarz istek veya şikayetleri olmayan kişiler günlük kullanım için de protez tırnak uygulaması yaptırabilir. Herhangi bir tırnak mantarı tedavisi görenler, tedavileri sonlandıktan sonra protez tırnak yaptırabilir. Regl döneminde olanlara ve bulaşıcı hastalığı olanlara ise protez tırnak uygulaması tavsiye edilmez.
Jel tırnak işlemlerinde herhangi bir yaş sınırı yoktur. Uygulama şu kişilere yapılmaktadır; Tırnak yeme alışkanlığı olanlar. Tırnaklarına estetik görünüm kazandırmak isteyenler.
Kimlere Protez Tırnak Uygulaması Yapılmaz? Tırnakları yada parmaklarında çeşitli cilt ve deri hastalıkları ile mantar problemi olan kişilerin protez tırnak uygulaması yaptırmaması gerekir.
Kısa tırnaklarım var diye üzülme :) Protez, jel tırnaklar ile artık istediğin uzunluğa ve görüntüye sahip olabilirsin.
İstenilen uzunlukta tırnaklar ile yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri