DS-160, ABD'ye geçici olarak seyahat etmeyi planlayan kişilerin doldurması gereken standart bir vize başvuru formudur.
DS-160 Formu Ücreti
Bu formu talep etmek için, her gezginin işlemi tamamlamak için 185,00 USD MRV ücreti ödemesi gerekmektedir.
DS-160 Formu'nun onaylanmasının ardından kişiye başvuru onay numarası verilir. Bu onay numarası ile kişi randevu sistemine giriş yaparak uygun gün ve tarihe randevusunu oluşturur.
Amerika'ya aile ziyareti (B2) vize başvurusu için ilk olarak DS-160 başvuru formunun doldurulması ve ardından Amerika Konsolosluğundan randevu alınması gerekmektedir. Form içinde önemli noktalar yazılı olarak beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğunun, mülakat esnasında da birbiri ile örtüşmesidir.
DS-160 Formu Amerika vize başvurusu için gerekli https://ceac.state.gov/genniv/ bu linkten ulaşılabilen kesinlikle doğru bilgilerle ve hatasız doldurulması gereken bir formdur.
İlgili 17 soru bulundu
DS-160 Formunda size ve ailenize ait kişisel bilgiler, pasaport bilgileriniz, seyahat amacınız, yolculuğunuzda size kimin eşlik edeceği, daha önceden Amerika vizesi alıp almadığınız, Amerika'da konaklayacağınız adres bilgileri, iş ve eğitim durumunuz ve güvenlikle ilgili bilgileri belirtmelisiniz.
DS 160 Formunun elektrik imzanızı taşıyan bir çıktısını başvuru günü yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Elektronik imzanızı formun sonunda yer alan Sign Application (Formu İmzalayın) butonuna basarak atabilirsiniz. Pasaportunuzun seyahat sonrasında 6 ay geçerliliği olmalıdır.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Başvuracağınız Amerika vizesini almadan önce vize randevusu almak için öncelikle DS-160 formunu doldurmanız gerekmektedir. Eğer aileniz ile birlikte seyahat etmeyi düşünüyorsanız DS-160 formunu her bir aile ferdi için ayrı doldurmanız gerekmektedir.
Buna göre 2023 Amerika turist vizesi ücreti 160 dolar, Amerika öğrenci vizesi ücreti 190 dolar ve Amerika çalışma vizesi ücreti ise 265 dolardır. Bu vize ücretleri sebep her ne olursa olsun iade edilmez, devredilemez veya satılamaz. Eğer Amerika vize başvurusu ret alırsa tekrar vize ücreti yatırmak gerekir.
VİZE EVRAKLARINIZIN EN ÖNDE GELENİ VİZE BAŞVURU FORMU OLAN DS-160 FORMUDUR. Bu form her öğrenci tarafından konsolosluğa ait https://ceac.state.gov/GENNIV/ sayfası üzerinden doldurulmalı ve çıktısı alınmalıdır.
Amerika Vize Başvuru Ücreti Nereye Ödenir? Amerika vize başvuru ücreti, göçmen olmayan vize türleri için Amerika Dışişleri Bakanlığı'na, göçmen vizeleri için ise Ulusal Vize Merkezi'ne (NVC) ödenir.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Maalesef ABD ve bazı Batı ülkeleri, AB ve AB üyesi olmayan Batı ülkeleri vatandaşlarımıza randevu süresini 1 yıl sonraya, 6 ay, 7 ay, 8 ay sonraya veriyorlar.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
Vize ücreti, 7 Temmuz 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile zamlandı. Maktu harç tutarı yüzde 50 artırılırken 10 yıllık pasaport 5.444 TL oldu. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç tutarına yüzde 50 oranında zam geldi.
ABD Türk pasaportlarının tamamına vize uygulamaktadır. ABD'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın seyahat öncesinde vize alması gerekmektedir. Kasım 2022 itibarıyla geçerli uygulamalar çerçevesinde, ABD'ye seyahat edecek olan tüm yabancı ülke vatandaşları için tam doz Covid-19 aşı zorunluluğu bulunmaktadır.
@crazycells ds160 ı tekrar doldurmak gerekiyor mu? hayir, sadece bu bilgi icin DS-160 formunu yeniden doldurmaniza gerek yok.
Başvuru sahipleri herhangi bir Türk Ekonomi Bankası şubesi aracılığı ile Amerika Konsolosluğu hesabına vize ücreti ödemelerini yapabilmektedir. Amerika vizesi ücreti ödeme işlemenin ardından verilen dekontun başvuru aşamasında diğer gerekli evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir.
Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direkt kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır. Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50'sini kapsamalıdır. Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır. Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder. Bunun için banka hesabındaki parayı göstermelidir. Ayrıca bu paranın kendine ait olup olmadığı da sorulur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Vize memuru ile aranızda kalın bir cam olacaktır. Bundan dolayı duyamadığınız soru olursa tekrar sorulmasını isteyebilirsiniz. Mülakatınız İngilizce yapılacaktır ve beklenen mülakat süresi 1-5 dakika arasındadır. Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri