Dış filtre yeterli gelecektir.İç filtreye gerek yoktur.
Hava motorunun sürekli çalıştırılması gerekir çünkü içeride bulunan canlılar hava motoru sayesinde oksijen ile buluşur. Bu yüzden hava motoru yapılacak olan temizlik ve bakım işlemleri haricinde kapatılmamalıdır.
Diş filtre yavruları çeker.
Dış filtreler bir boru yardımı ile kirli suyu tahliye edip, temiz suyu başka bir boru yardımıyla akvaryum içine iletirken, iç filtreler ise tamamen suyun içerisinde yer alıyorlar.
Sump sistemler, çok su hareketliliği yarattığı için ve sudan CO2 kaçışına sebep olması nedeniyle bitkili akvaryumlarda kullanılmamaktadır. İç filtreler ise görselliği bozduğu için tercih edilmemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Cevap: Merhabalar uygundur. Baliklari yormamak icin filtreyi uzunlamasina aciga degil enlemesine yerlestirin. Bu durumda akinti daha az olacaktir. Bir kucuk olani da akvaryumunuz icin yetersiz olur.
İç filtre, akvaryumda mekanik ve biyolojik temizliğin yapılmasını sağlayan araçtır. Bunun yanı sıra suyun içindeki iç filtre, dışarıdan aldığı havayı suyun içine vererek canlıların oksijen almasını sağlar.
Dış ve iç filtrelerin kapatılması doğru değildir.
İç filtre akvaryum içindeki çürüyen maddeleri, nitrat, amonyak gibi atıkları, zararlı kimyasalları uzaklaştırarak suyun temiz kalmasını sağlar.
Mekanik ve biyolojik filtrasyonu sağlamak için dış filtre olmazsa olmaz değildir.
Japon balığını yarışmalara katılmak için yetiştirenler ve Akvaryumun görüntüsünden ziyade, “benim için balığın formu ve konforu daha önemli” diyen akvaristler genellikle ya filtre kullanmayıp %100 Su değişimi ile işini yürütüyor ya da pipo filtre kullanıyorlar.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Her dış filtrede mutlaka olması gereken temel bazı malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemelerden birisi seramik halkadır. Seramik halka, sudaki büyük pislikleri tutar ve gözeneklerinde yararlı bakterilerin yuvalanmasını sağlar. Diğer bir dış filtre malzemesi ise mavi kalın süngerdir.
Dış filtre 24 saat çalışmalı. Fakat hava filtrenizi geceleri kapatıp sabah açabilirsiniz. Zaten asıl sesi hava filtresi çıkarır.
Eğer yemleme sırasında İç Filtreyi kapatmazsanız yemlerin bir kısmı filtrenin içine kaçar ve bir süre sonra koku yapmaya başlar ve suyun sararmasına neden olur. İç Filtre kullanımında dikkat edilmesi gereken bir başka şey de filtrenin 7/24 açık kalması gerektiği prensibidir.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Filtrede sünger olsa bile ızgara arasından yavruyu kendine çekebilir filtre. En sağlamı filtre gövdesine dışarıdan bayan çorabı geçirmek. Çok kalın olmasına gerek yok, orta kalınlıkta alsanız yeter, kolay yırtılmaz.
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir. Musluk suyundaki klor filtredeki yararlı bakterilerin tümünü öldürdüğü için filtreyi akvaryumun içindeki suyla temizlemeniz gerekir.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. 1-2 ayda bir temizlenir.
Ama maalesef ki bu sorunlarınızı anlıyor da olsak hava motorunu ara sıra kapatabilirsiniz gibi bir yanıt veremeyeceğiz. Aksine 7/24 çalışması gereken önemli bir ekipmandır.
Bir de akvaryumunuzun ışığı, tercihinize göre 8-12 saat arası açık kalmalıdır, asla 24 saat ışığı açık bırakmayınız. Unutmayın biz doğayı taklit etmeye çalışıyoruz. Akşamları ses yapıyor diye filtrelerin fişini çekmek de bakterilerin ölümüne neden olur ve sabah kalktığınızda balıklarınızı ölü bulabilirsiniz.
Saatte 800L su temizleme kapasitesine sahiptir. Saatte 8W elektrik tüketir. 100L akvaryuma kadar kullanılır.
İç filtreye hava taşı takılması mümkün değildir. Hava taşları her şekilde basınçlı hava gerektirir. İç filtrenin ucuna akışı çok az da olsa engelleyecek birşey koyarsanız dışarı sarkıttığınız hava hortumundan su taşmasına sebep olursunuz.
Dibe yakında durması daha iyi olur.Çünkü suyun çabuk buharlaştığı bu günlerde su seviyesi filtrenin altına geçmemeli.Aksi taktirde filtreniz yanabilir. Filtre derine girdikçe o2 performansı düşer.Bunu göz önünde bulundurarak yerleştiriniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri