Hem kediler hem de köpekler için satılan, topikal ve oral kullanıma dış parazit ilaçları hem var olan pireleri yok ediyor hem de uzun vadeli koruma sağlıyor.
Pire damlası etkisi ortalama olarak 3 ay sürmekte. Pireler kedileri ısırdıklarında ölerek, 24 saat içerisinde kediler pirelerden kurtulacaktır.
Dış parazit damlası kesin çözüm. Ensesinden damlatiliyor. Derinin altına yayılıyor. Pire , bit kene ne varsa öldürüyor.
6 haftalıktan itibaren her Minnak kediye, dış parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir. Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Pire, Uyuz ve Kenelere karşı etkilidir.
Köpeklerde pirelere karşı savunma oluşturucu en büyük etken pire damlasıdır. Düzenli uygulanan pire damlası pirelerde öldürücü etkiye sahip olmaktadır.Ekstra olarak köpeğinize takacağınız pire tasması'da köpeğinizi pirelere karşı koruyacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Enseye damlatılan kedi pire damlası, damlatılan bölgeden emilir ve tüm deriye yayılır. Böylece pireler kediyi ısırınca ilaca maruz kalır ve kısa süre içerisinde ölürler.
Bu nedenle bunları pire veya yumurtaları öldürmek için sıcak suda yıkamak ve yüksek ısıda kurutmak önemlidir. Buharlı temizlik; halı, mobilya ve diğer kumaşlardaki pireleri ve pire yumurtalarını öldürmenin etkili bir yoludur. Yüksek ısı ve nem, liflerin derinliklerine nüfuz ederek pireleri ve larvalarını öldürür.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Veteriner hekiminizin önerdiği pire şampuanı ile kedinizi yıkadıktan sonra hemen taramalısınız. Böylece pirelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak kedileri yıkamak onlar için stresli olabileceğinden bu tür şampuanları uygulamak yerine düzenli olarak pire damlasının uygulanması önerilmektedir.
Kedinize ilaç verme konusunda tecrübeli değilseniz veteriner hekimden bir yardım almanız daha uygun olacaktır. Kedinize pire damlası kullandığınızda da ortalama olarak etkisi 3 ay kadar sürer. Pireler ise, kediyi ısırdığı zaman 24 saat içinde ölür. Pireler öldükten sonra da kedinin üstünde kalanlar ve düşenler olur.
Ayrıca belirtmek gerekirse; iç-dış parazit ve tüm aşı uygulamalarından sonra en az 2 gün beklemelisiz.
Eğer minik dostunuza bulaşan pireleri doğal yöntemler ile yok etmek istiyorsanız, bunun için en sık kullanılan yöntem sirke ile temizlemektir. Pire temizliğinde en etkili olan doğal yöntem sirkedir. Bunun için öncelikle sprey şişesi bulundurmanız gerekir.
Dış parazit uygulaması ile pire ve kenelere karşı aktif koruma amaçlanmaktadır. Dış parazit ilaç uygulamaları ile pirelere karşı 3 ay kenelere karşı ise 1 aylık bir koruma sağlanabilir. İlaç piyasasında farklı formüllerde ilaçlar bulunsa bile geneli bu şekilde çalışmaktadır.
1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Evlerdeki çatlaklarda, yatak altlarında, dolap içlerinde, duvar diplerinde, elbise dikişleri ve koltuklar gibi en kuytu yerlerde yaşayabilen pireler süpürülmüş olsalar dahi pire yumurtalarını yok etme noktasında pire ile mücadele başarısızlık ile sonuçlanabilir.
Pireler kilim, halı, yatak gibi ev eşyaları üzerinde de yaşamlarını devam ettirebilir.
Bilimsel olarak kedi pirelerinin insan vücudunda yaşama imkânı yoktur. Vücudunuzda yaşamak için kalamazlar, çok düşük bir olasılıkla çok çok kısa bir an için sizi ısırabilirler. İnsan vücudunda yaşayamaz ve üreyemezler. Kedi pireleri sadece tüylü konakçılarda yaşayabilirler.
Yetişkinliğe ulaştıklarında, pire ilk kan yemeğini aramaya başlar. Daha sonra sırtından beslenecek bir konukçu bulmak için 7 günü vardır, aksi takdirde ölür. Pire günde birkaç kez beslenirse, birkaç gün yemek yemeden hayatta kalabilir.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
Bulaşık sabunu bazı yetişkin pireleri öldürürür. Ancak evcil hayvanınızın cildi için güvenli değildir, çünkü doğal yağları yok edebilir. Bu da onu enfeksiyona daha yatkın hale getirir – özellikle zaten pire tahrişi varsa. Bulaşık deterjanı da sadece yetişkin pireleri öldürdüğü için etkili değildir.
Sadece bir dişi pireden 21 günden az bir sürede 1.000 pire oluşabilir.
Pireler sıklıkla kedi, köpek gibi hayvanların ve insanların kanıyla beslenir. İnsanlarda konaklayan 3 ana pire türü; kedi piresi (Ctenocephalides Felis), köpek piresi ( Ctenocephalides Canis) ve insan piresidir (Pulex Irritans).
İnsan Saçında Yaşar mı ve Nasıl Temizlenir? İnsan saçında Köpek piresi yaşayabilir. Bu pirelerden kurtulabilmek için öncelikle profesyonel ilaçlama firmalarında pire bulunan yerleri ilaçlatmak gerekir. Pireler genellikle daha çok pis ve tozlu ortamları sever.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri